Kryddkruka

Nu har vi planterat vår Kryddkruka på balkongen. Blev riktigt bra. Jag tror de kommer trivas där och framförallt tror jag de blir lättare att vattna när vi inte är hemma. (Jämfört med småkrukor som vi brukar ha.)



Petunian blommar

Nu blommar vår egenodlade petunia. Den som jag fram tills för fem dagar sedan trodde var en physsalis!
Jag var så säker på att det var en physsalis som kom - för det var ju det jag sått i krukan! Så säker att jag ignorerade alla tecken. Som att den grodde snabbare, växte snabbare och var dubbelt så hög när vi planterade dem i stora krukor... Så förblindad man kan vara 😀



Musik

För första gången på typ tio år är jag sugen på att spela klarinett. Och har såklart inte instrumentet här, utan hemma hos mamma och pappa :(

Johan fiskade fram sin blockflöjt och jag kunde spela både Spanien och Till Paris   Sen lyckades jag googla fram Blinka lilla stjärna enligt Spela med Adam-"noter" och kunde spela den också. 

Till helgen när jag ska in en sväng till mamma och pappa får jag se till att rota fram klarinetten tror jag! (Undrar om rörblad har något bäst före datum?)

Anledningen till detta sug? En fika på jobbet. En numer pensionerad kollega som övar gitarr blev imponerad över att jag kunnat spela och även läsa noter. Så jag undrar om jag fortfarande kan? Höll ju ändå på ganska många år. 

Å andra sidan, kan dativböjningar försvinna så kan väl noter gör det...

Äntligen!

Har jag bokat klipptid!!! 💇🏽
Det har jag behövt göra sedan i julas... Men jag har väl sparat in en klippning på det hela. För hade jag klippt mig i januari så hade jag ju ändå behövt göra om det nu inför sommaren...

Sov gott...?

Är lite skärrad. Värsta tänkbara inför kvällens sänggående: att ta av överkastet och hitta en ovälkommen gäst i sängen. Jag ryser bara jag tänker på det. Är fortfarande lite chockad och olustig över att krypa ner mellan lakanen... 
Som tur var fanns pappa alldeles i närheten. Han är snabb, orädd och utan betänkligheter om att utplåna inkräktare likt denna. Han fick effektivt bort den lille rackaren. Men, kanske inte alltid smidigast, kvar blev en svart terapifläck på mitt lakan... Och en skärrad Sara i ett hörn!
Som tur var fanns Magnus också i närheten och kunde plåstra om mitt chockade sinne. Han skakade och gick igenom sängkläderna och drog i lakanet så att fläcken i alla fall doldes. Och talade om för mig att oddsen för att hitta en till trots allt var ganska låga. 
 
Vi får väl se hur lätt det blir att komma till ro. 

Action i bostadsletandet

Johan och jag letar som ni kanske vet ny bostad. I vintras var vi helt lost på vad vi ville ha, men så efterhand så kom insikten. Vi letar efter:
-ett radhus i Lund 
-med 4 rum,
-diskmaskin,
-tvättmaskin och torktumlare,
-liten trädgård,
- och som inte ligger i östra delen (för långt till stationen)
Samt, så klart, till ett rimligt pris!
 
Vi hittade ett område hos LKF som matchar just dessa kriterier. Tyvärr är kötiden LÅNG. Tror det var 10 år som krävdes för det hus som gick senast. Och då har jag räknat med hur länge vi måste köa. De som inte redan bor i LKF får vänta det dubbla. 
 
Men vi har några uppslag och idéer. Idag lades också en lägenhet ut och vi måste ju söka. Och hoppas på att de andra sover över långhelgen och missar det hela... Hittills idag har 206 personer anmält intresse.

RSS 2.0