Ja må han leva...

... många år till!


image29

Stort grattis på födelsedagen pappa!

Vårkänslor på riktigt

Nu är våren här på riktigt. Det har varit soligt och varmt en längre tid nu. Härligt :)

Hera är dock fortfarande rädd för att det är is. Vi har en liten damm i trädgården som hon brukar dricka vatten ur. I vintras var det plötsligt fruset en dag och hon fick inget vatten. Hon krafsade då med tassen för att se om det var något fel och det var det ju, is! Fortfarande många veckor efter att det var is senast så känner hon efter med tassen när hon ska dricka. Eller så sätter hon rent av ner hela tassen i vattnet. Passar på att bada fötterna :) Jag tror det kommer vara skönt nu till sommaren för henne att svalka av fötterna lite när det är varmt. Men det gör att hon alltid är blöt om tassarna när hon varit ute så man måste torka. Dessutom gillar hon att gräva och gå i jord så hon blir ju alldeles smutsig också...

Vägde henne idag, 12,5 kg. Stor flicka nu. Alla säger att hon växer så, men vi som ser henne varje dag märker inte det på samma sätt även om vi såklart ser att hon har blivit större. Det är svårt att ha henne i knäet, det gäller att hon ligger på rätt sätt för att få plats. Ska lägga in en bild endera dagen.

Ingen ornitolog

Nej, någon ornitolog lär jag aldrig bli, inte hobbyfågelskådare heller. Det har jag nämligen provat på idag. Förvisso var det mycket skönt ute i fält idag, solen sken och himlen var alldeles blå. Och det var väl kul att titta på fåglarna också, roligt att känna igen arterna efter en stund. Första timmen var det kul. Sen började man bli trött på att stå och stirra in i kikaren och på att knappt se fåglarna ändå. Vår uppgift var dessutom att se hur de olika andfåglarna födosökte, var i sjön (öppet vatten eller kanten) och om de blandade sig med varandra de olika arterna. Inte helt lätt att hålla koll på. Inte fanns det så mycket andfåglar heller så vi fick studera några andra också. Gräsänder såg vi nästan inga, men väl vigg, kricka, grågås, sothöna och skäggdoppning. Så de känner jag igen nu i alla fall. Någon vecka frammåt åtminstone! Men lite trist var det allt mot slutet. Vi var uppe i samma fågeltorn vid Krankesjön i minst tre timmar. Sen gick vi en alltför lång promenad till ett annat torn där vi inte såg något intressant. Det resulterade bara i att jag fick blåsor på mina stackars fötter eftersom jag gick i gummistövlar. Dumt val denna varma och snustorra dag. Men är det något som är svårt så är det att avgöra vad man behöver för kläder i fält. Man vet aldrig hur det är. Varmt, kallt, blött eller torrt. Idag var gummistövlar helt fel, nästa gång är de kanske oumbärliga.

Imorgon ska vi skriva rapport på detta. Och som sagt, jag tänker inte bli fågelskådare. Nu har jag i alla fall provat!

Vårstädning!

Oj vad rent och fint det är på mitt rum nu! Tack vare mammas initiativ och hjälpande hand fick vi igång en riktig vårstädning på mitt rum igår. Vi reducerade en hel del damm, bakom element och möbler (utvalda), i taket, under sängen, i och under soffan samt ovanpå garderoben. Framförallt så blev fönsterna putsade och karmarna runt om torkade. Det är det som syns idag! Oj, vad vitt och fint det är och så klart man ser ut :)
Idag har jag mest pluggat men för att bygga klart på städningen så blev det rena lakan och ren toppklädsel på sängen!

Vad fint väder det varit i helgen! Hoppas veckan blir lika fin, särskilt torsdag och fredag.

W(h)att?

Gick förbi en affär idag som säljer mat. Utanför att en sådan där gul annons med text i svart tusch som gärna sitter vid matbutiker. Det stod:
"Energidryck: Watt 10:90".
Finns det verkligen en energidryck som heter Watt? Är inte det lite missvisande? Som naturvetare så tänker jag genast på fysikens storheter. Watt är enheten för effekt (energi per tid), inte på energi som man kan vilseledas att tro! Enheten för energi är Joule (J), wattsekund (Ws) eller newtonmeter (Nm).

Så drycken borde ju heta Joule!

Säger bara en sak...

96 % på tentan!

Är helt chockad :) också glad och nöjd!


RSS 2.0