Så kom solen

Efter några dagar med ganska risigt väder och kalla temperaturer kom äntligen solen. Nu ska jag väl slippa bråka med mitt element om kvällarna (avstängt var det kallt i rummet, men så fort jag satte på det blev det dödsvarmt!). Igår var solen också framme men då hade jag ont i hivudet och tålde inte att vara  solen, vilade mest inomhus men klarade dagen utan mediciner. Idag är det bättre och jag har varit ute. Efter en dag i bikini var det dags att ta på en t-shirt för en stund sedan, började bli röd. Bara det at det är varmt med t-shirt! Så då kunde jag ju lika gärna gå in och kolla till datorn.

Som vanligt är det alltid någon som håller igång med arbetsmaskiner och stör friden. Det borde vara förbjudet alla dagar utom speciella tider! Till exempel tilllåtet vardagar mellan 16-18 och kanske lördag eftermiddag. I övrigt är det handkraft som gäller!

Cykelrapport

Skulle sätta in cyklen i förrådet på sommarförvaring idag. Tänker att det är bättre att ta fram den därifrån när jag är i Lund och vill använda den, än att den står framme i det öde bostadsområdet och riskerar att stjälas under hela sommaren.

Fast cykla iväg på den skulle ingen kunna göra i alla fall. Upptäckte att det var punka på framdäcket. Det hade jag inte räknat med i sommarbudgeten :( Å andra sidan har jag ju haft cykeln i snart tio år och vad jag kan minnas aldrig haft några kostnader för den. Inte för punka i alla fall. Så det var kanske dags...

Jordgubbsdagen

Idag var det dags för den årliga jordgubbsdagen. Mamma, Magnus och jag begav oss i väg till Bjärred för att plocka gubbar för 10kr/litern i förmiddags. Det blev snabbt 20 liter plockade, det fanns massor av bär! Sen ägnades eftermiddagen åt rensning och kokning. Mest blev det saft och så lite sylt. En satans massa sockar har gått åt... Nu står saften på svalning och ska sedan hällas upp på burk för vidare transport in i min frys som jag hade i Lund och som vi fick sätta igång för att allt skulle få plats...


Tio dagar

Det blev en intensiv vecka. Först två redovisningsdagar där jag tror vi spenderade mer tid tillsammans i klasssen än vad vi gjort hitills under året... Det kändes så i alla fall. Himla trevligt att för en gångs skull få äta lunch ihop till exempel, två dagar på rad till och med! (Den där spagethi carbonaran på Brunschetta på onsdagen var nog den godaste jag ätit någonsin... rekomenderas starkt!) Efter sista redovisningen och grupputvärderingen där vi i klassen var i stort sett överens, men lärarna inte alltid höll med, så blev det pick-nick på en liten gräsplätt intill klaffbron och havet. Senare på eftermiddagen vidare till The Green Lion Inn för avslutningsmiddag med lärarna, som de tyvärr inte bjöd på. Det var bestämt första gången jag betalade 200 kr för en hamburgare... Väldans trevligt var det i alla fall.

Sedan fortsatte veckan med att skriva klart uppsatsen. Isolerad i lägenheten. I lördags cyklade jag dock ner till Folkparken, behövde ha lite bilder och en platsbeskrivning. Blev aningens kär i parken, så lummigt och grönt där var!

I måndags efter mycket intensiva dagar, och tio timmar i sträck skickade jag äntligen in uppsatsen på kvällen. De två följande dagarna ägnade jag mig sedan åt sådant jag inte riktigt hunnit med. Tvätta och stryka som nummer ett. Baka som nummer två. Det blev muffins, kanelbullar (fast med kardemumma respektive vaniljsocker i stället) och baguetter. Mums! Och så gjorde jag en massa andra smågrejer som blivit liggandes.

Sen blev ensamheten påtaglig och igår flydde jag in till Malmö. Sällskap! Och en lång kvällspromenad med Petra.

Nu är det bara en liten uppgift som står emellan mig och den totala sommarfriheten. Men den ska bli klar innan onsdag, senast.

Lite bilder från Folkparken:




Redovisning - check!

Idag inleddes klassens redovisningsdagar och jag stod först på tur. Det gick bra trots fjärilar och dålig sömn till följd av värsta åskovädret och tokkliande myggbett mitt i natten. Efter redovisningen var det frågor, kommentarer och grillning av lärare, externa bedömmare och klassen. Minst lika nervöst, men jag upptäckte att jag kan en hel del och det gick bra att svara på frågorna. Som tur var så var de inte frågan om detaljfrågor heller.

Efter att jag redovisat min visoion om en Stadsdelsträdgård i Folkparken - en plats för gemenskapsodling kunde jag i lugn och ro sitta och lyssna på klasskamraternas spännande projekt. Om mikroalgbaserad biogasodling, community teater på Almgården, stadsodling på Agustenborg och utveckling av Östra hamnen i Malmö. Spännande!

Imorgon väntar ytterligare redovisningar och därefter avslutningsfestivitas! Måndag klockan 17 är deadline för uppsatsen, men man får ju fira delmålen...

Ett steg närmare ledighet...

Så är i alla fall äntligen en kurs ute ur bilden, om än tillfälligt. Vet inte om fallstudien går igenom kontrollen, men just nu kanjag inte göra något alla fall. Så då är det bara den där extrauppgiften kvar och har jag skutit på den så här länge så går det nog att skjuta på det några dagar till.

Full fokus på projektplanen och uppsatsen. Lämnade in projektplanen igår. Med en klump i magen. Hann inte läsa genom den så som jag hade velat och känner på mig att jag kunde varit tydligare på några punkter. Får väl brilljera på redovisningen i stället, eller något...

Har en liten mellandag idag och hämtar luft. Och tar hand om huvudvärk. Nu blir det stugan, redovisningsövning och uppsatsskrivning över långhelgen.

RSS 2.0