1,2,3,4,5,6,...,405,406,407,...

Siffror. Går runt i skallen för tillfället. Har ägnat dagen åt att inventera på CityGross i Malmö.

Jag fick jobbet via AcademicWork, ett mejl om jobbförslag som damp ner i inkorgen i torsdags. På vinst och förlust sökte jag jobbet eftersom det bara gällde en dag, och dessutom just idag när jag var ledig. I fredags eftermiddag ringde Sara från AW och jag fick jobbet till slut, efter lite turer fram och tillbaka på reservlistan. Knäppt att prata med någon i telefon som när jag svarar "hej, det är sara" också säger "hej, det är sara" :)

I alla fall så fick jag jobbet. Har jobbat 8,5 timmar idag med att räkna räkna räkna. Började med hushållspapper, fönsterputs, köks- och badrums rengöing, via storkonserver (10 kg tärnad potatis på konserv, någon?) och avslutade med lukta gott för män, parfym och deodorant. Finns många olika sorter!

Siffror som snurrar, ben som gör ont efter klättrande och sträckande och ålande föär att komma åt varorna. Ska lägga upp benen på soffan och se på Uggly Betty nu. Förhoppningsvis hinner jag se Paul Pott på Rosa Bandet-galan också innan jag somnar...

Ståplats via Dalby

Var supertrött imorse, dessutom ont i ryggen och lite spänningshuvudvärk. Gick i väg till skolan som en zombie kändes det som. Såg fram emot att sitta på bussen till Lund, läsa punktSE lite snabbt och sedan slumra resten av resan. Blev det så? Nope, för det första var bussen full av folk så det blev bara ståplatser för oss som gick på från Värnhem. Sen, självklart, så var det trafikolycka på E22 och bussen tog en annan väg för att slippa hamna i köerna. Lite sightseeing via Staffanstorp och Dalby sådär på morgonen, och en 10-15 minuter längre bussresa än normalt. Kul. Eller inte...
Piggnade i alla fall till i skolan och vi kunde göra klart vårt projektarbete - Flodkräftan och kräftpesten. Se även förra inlägget.
Skönt höstväder idag, promenerade in till centrala Lund och tillbaka under lunchen för att träffa kusinen och lillebror för att äta lunch. Pinsamt att vi inte träffats tidigare den här terminen... Ändring på detta erfodras.

Snart 15 hp

Tentan är skriven. Förra torsdagen, jag tror det gick bra. hoppas det i alla fall, men man vet aldrig. Det var lite luddiga frågor emellanåt som jag knappt förstod vad de ville ha ut av svaret. Nu vill jag bara ha resultatet! Men får vänta en vecka till.

Projektarbetet är i princip klart. Vi ska skicka in imorgon. Vi började förra fredagen, har dedline på måndag 29.10 kl 15.00 - men är redan klara! Känns bra.

En 10-minuters redovisning av projektarbetet ska klaras av nästa onsdag eller torsdag och sen är kursen slut. Min första kurs på ubniversitet - har ju bara läst på högslola innan :) Mina första 15 hp. Känns ju bra.
Kursen, Miljövetenskaplig grundkurs har varit ganska grundläggande och tagit upp en mängd olika ämnen som fysik, kemi, geologi, statavetenskap, statistik och så vidare. Allt från energi till övergödning till ozon till avfallshantering. Bra med en bredd så här i början, men ser också fram emot lite fördjupning.

Idol och Nobelpris

Varför kunde inte Sam åka ut ur Idol igår? Patrizia ju är jätteduktig i vanliga fall, även om hon nu kanske misslyckades lite igår - hon borde absolut inte åkt ut. Hoppas Sam försvinner nästa fredag, han sjunger med så konstig röst. Först gillade jag den (på audition) men nu är den ju bara jobbig. Kan han inte sjunga normalt? Och varför tar han inte av mössan någon gång?

Fredspriset till IPCC och Al Gore för miljöarbete. Bra :) Fred och miljö hänger ihop. Försämrad miljö kan utlösa konflikter om viktiga resurser. Vatten till exempel, vilket ju redan är fallet i Mellanöstern.

Ska fortsätta plugga nu. Missade sista bokseminariet i skolan i går på grund av huvudvärk, så jag måste sätta mig och gå igenom det. 5 dagar till tentan.

Axplock av saker på gång

Bara drygt en vecka kvar till tentan som är den är nästa torsdag. Det börjar kännas lite stressigt. Håller på förfullt att läsa in kapitlena till fredagens sista bokseminarium och sen har jag en vecka på mig att repetera. Med en dag ledig för inläsning. Misstänker och hoppas dock att min projektarbetesgrupp inte vill arbeta med projektarbetet på tisdagen utan att vi kan plugga då i stället. Det känns inte rätt att dra i gång ett projektarbete två dagar innan tentan. man orkar inte lägga krut på det då. Vi har ju hela veckan efter tentan på oss att få ihop arbetet. Bättre att satsa då tycker jag. Ska förresten göra arbetet om kräftor, temat är signalkräfta vs. flodkräfta och så får vi väl se vad frågeställningarna blir. Tror det kan vara intressant, vi har också blivit lovade av vår handledare att gå ner i källaren och titta på akvarierna med kräftor som finns där ;)

Var ute och gick i slotts- och kungsparkerna i söndags här i Malmö och slogs av att träden fortfarande var väldigt gröna. Inte alls vakert höstoranga som jag hoppats på...

Har gjort youtube premiär idag. Och då menar jag gå in på hemsidan och se en video, inte att lägga upp bilder. Jag vet att jag är lite sen och efter alla andra... Har inte haft behov av att gå in själv innan. Har sett några klipp dock som lillebror visat mig. (Paul Potts bland annat, 13 miljoner människor har sett det klippet!!) Idag var jag inne och kollade på tjejen i 4+ som spydde i direktsändning. Lite kul ändå. 1,2 miljoner visningar. (sök på throw up)

Vi håller på att leta släkt i Kanada! Har länge vetat att vi har släkt därborta, mormor och morfar har både haft besök av dem och skrivit brev med den äldre generationen. Men det var ett tag sedan de hade kontakt och vi är nyfikna på vad som hänt dem och på våra generationer.  Och så vill vi kartlägga, vem som utvandrade och när eftersom vi inte kan hitta uppgifter på det. Vi ska skriva ett brev till dem, spännande!

Jag ska innom kort gå på temafest och klä ut mig till antingen miljösyndare eller miljöaktivist. Någon som har några förslag?

Måste komma ihåg att gå in på apoteket och köpa ett Rosa Band. Var på apoteket två gånger förra veckan, men kom jag ihåg det då? Nej, just det.

Ikväll börjar Brothers&Sisters, äntligen! Dock på en sen och dum tid, jag kan inte se det. Orkar inte eftersom jag ska upp klockan se imorgonbitti. Gäller att komma i säng före elva då om det ska bli någon bra nattsömn. Men tack och lov finns det ju video! Eller rättare sagt dvd med hårddisk att spela in på...

Måste plugga lite nu, kapitel water pollution.

RSS 2.0