Lite rensning

Eftersom vi ska åka till ÅVC imorgon och slänga elektronik som gjort sitt och däribland min gamla dator, så letade jag efter de cd-skivor som ska användas för omformatering av den. Så att Johan skulle kunna blåsa hårddisken innan vi också pillar sönder den. Hur som, jag visste inte riktigt var jag hade dessa i skivor och i jakten på dem hittade jag några andra gamla godingar. Som också får möta sitt öde, har en känsla av att de inte kommer funka i en nyare dator. 
Till slut hittade jag även formateringsskivorna, men Johan fick det inte att funka. Tror han i alla fall lyckades rensa en del innehåll. 


Dagen som lista

1. Första semesterdagen. Yay!

2. Vi firade genom att åka till Simrishamn och äta lunch. Det blev grekisk souvlaki, mums! Vädret var svalt - men på Cimbris uteservering var det ändå varmt och härligt. Sol och lä. 

3. Eftersom Sommarkortet börjar gälla idag så var resan "gratis". 

4. Igår var sista dagen i Stegräknartävlingen och det var skönt att slippa tänka på den när jag steg upp imorse. Kunde dock inte låta bli att ta på den när vi åkte iväg - och det blev över tiotusen steg!
Under hela tävlingsperioden snittade jag på 11 000 steg om dagen. Och bara två dagar var jag under mitt stegmål på 8000steg om dagen (båda migrändagar).

5. Jag spontanshoppade en sommarklänning! 

6. Vi fick önskemål från lillebror och satte igång ett mumsigt brödbak. Blir klart imorgon!

 

Skåneturné

Idag fick jag en rundtur i Skåne. Jag kan också bocka av ännu en avfallsanläggning som jag har sett 😉

I förmiddags var det nämligen dubbelmöte på Nårab i Hyllstofta utanför Klippan. Det blev road trip genom Asmundtorp, Svalöv, Röstånga och Ljungbyhed. Först skulle jag komma ihåg att hoppa av tåget i Häljarp, dvs en station före Landskrona. Där blev jag upphämtad för samåkning. Vi åkte förbi ett jordgubbsfält och det var fullt med plockare igång!

Det var ett mycket intressant möte! Jag var där som inhoppare för LSR bara. Men jag tror det finns en chans att jag kan bli ordinarie istället och det hade varit kul!
I korta drag är det ett projekt som är ett samarbete mellan LSR, NSR och Nårab. Avfallsbolagen i Skåne nordväst. Målet är bla att halvera avfallsmängderna till 2020. Ett mycket tufft mål! Just mötet idag var med en av arbetsgrupperna. Den gruppen som vill öka materialåtervinningen och därmed minska mängden restavfall. Sjukt inspirerande. Ja, ni hör. Detta tåget vill jag vara med på!

Hemfärd via Helsingborg, varifrån jag tog tåget mot Landskrona. Klockan var två när vi lämnade Helsingborg. Jobbdagen slutar fyra. Jag beslöt att det inte var lönt att åka till kontoret. Så jag åkte hem och jobbade istället. Effektivare. Och bra för min migrän sim jag råkade dra på mig i all iver. 


Sommar

Vi försöker komma i semesterstämning. Bara tre arbetsdagar kvar nu! Så ikväll blev det svenska jordgubbar och Trädgårdstisdag. Kan det bli bättre? 
(Ska kanske vara Morden i Midsomer då!)



Nationaldagen

Sitter på tåget hem från Kristianstad. Har hälsat på käre bror idag. Mycket trevligt. Vi var på Darin's och åt lunch, jag tog kalkonsallad och den var helt okej. Sen var vi och köpte jord, en hortensia i kruka och tre sorters kryddor som vi hjälptes åt att plantera i hans två krukor. Nu blev balkongen lite trevligare! Vi firade med god hemmabakad fika ute på balkongen. 
Innan det var dags för mig att åka hem hann jag visa lite hur hans smart tv fungerar också. Johan och jag råkade ju köpa en precis likadan härom veckan. 
Nu är jag på väg hem för att fira kväll med Johan, som jobbar hela den här helgen. 

Kristianstad idag, Torsås förra helgen, Illstorp helgen dess för innan. Känner mig berest 😉 och i behov av en vilo- och pysseldag hemma imorgon!

RSS 2.0