Huvudvärk

Huvudvärk, så det blev ingen yoga. Är nog migrän på gång. Skönt att jag bara ska vara hemma och plugga imorgon. Tenta på onsdageftermiddag.

Har annars jobbat en god stund med MYS nu, med att skicka en massa mejl. Gud vad jag älskar när folk svarar snabbt!
Funderar på när rätt tid för nästa Stormöte är, den 9:e som sagts innan eller ska vi flytta fram det till den 10:e då tvåorna har lämnat in sitt projektarbete? Men så kunde knappt kåren då, och suck! Ingen kommer ju komma ändå. Vilket är katastrof för tanken är att vi ska hitta två frivilliga att representera miljövetarna i kårens högsta beslutande organ under nästa år. Lär inte hända. Känner mig väldigt pessimistisk just nu...

Tv-kväll.

Dagens händelser

Jag har pluggat lite och nu bär det snart av till föreläsningen. Kanske ska äta något först?
I eftermiddag ska jag bara vara hemma. Plugga llite inför tentan, förbereda mig inför styrelsemöte med institutionen imorgon. Eventuellt frosta av frysen, det finns gott om snö iden... Handla ska jag visst också.
Det blir väl fullt upp då antar jag.

Glömde vara arg i förra inlägget...

... på Miljöskyddstentan! I går var det tre veckor sedan vi skrev den och alltså femton arbetsdagar. Vilket är gränsen för när en tenta ska vara rättad enligt studenternas rättighetslista. Så jag mejlade kursansvarig och fick till svar att hitills har endast en av fem eller sex externa lärare skickat tillbaka rättade svar. Skandal faktiskt!

Kommer vi få den det här året?

Snabba ryck!

Älskar när folk svarar snabbt på mejl! Det kan göra en hel dag lite bättre =)

Ska nu strax i väg till seminariet som jag inte har förberett mig inför. Massa annat i skallen, mest studieråd så det är inte helt åt pepparn i alla fall. Lite viktigt. Och seminariumet klarar jag nog ändå, med tanke på att det ändå är läraren som håller en monolog...

Tänkvärt

Två resande änglar kom till en rik familj för att övernatta. Familjen var hänsynslös och de fick inte sova i ett gästrum. Istället placerades de i ett rum i en kall källare. När de skulle lägga sig såg den äldre ängeln ett hål i väggen och lagade det. Då frågade den yngre ängeln varför hon lagade hålet. Hon svarade: "Saker är inte alltid sådana som man tror."
 
Nästa natt övernattade de i ett fattigt hus. Den snälla husvärden delade sin middag med dem och de fick sova i deras sängar för att vila sig ordentligt. När de vaknade nästa dag såg de husvärden och hans fru gråtande. Deras enda ko låg döende på ängen. Den yngre ängeln var verkligen arg och frågade den äldre hur hon kunde tillåta att någonting sådant kunde hända.
 
"Den elaka husvärden hade allting och du hjälpte honom ändå. Trots att den andre hade väldigt lite, delade han det med oss och du tillät att hans enda ko dör".
Den äldre ängeln svarade: "Saker är inte alltid sådana som man tror." 

"När vi var i den kalla källaren såg jag att det fanns guld i det hålet så jag lagade det för att han inte skulle kunna hitta guldet, eftersom han var så girig. Förra natten när vi sov i det fattiga huset kom dödens ängel för att hämta husvärdens fru, så jag gav honom kon istället".


Någon gång händer det saker som man är olycklig över.
Tro att varje sådan händelse är till din fördel. Med tiden kommer du att få veta...
Några människor kommer snabbt in i våra liv och snabbt försvinner ur våra liv .
Några människor blir våra vänner och stannar länge i våra liv.
De lämnar vackra spår i våra hjärtan. Vi blir aldrig mera som vi varit, eftersom vi lärde känna en god vän!
 
Igår är historia.
Imorgon är en gåta.
Idag är en gåva och det är därför den kallas present.
Lev och njut i varje ögonblick!


Jag klarade det.

Jag måste ha klarat mig oförskämt bra. Från biverkningar och sånt skit av sprutan. Vad jag hört från många andra som tagit den före mig så var det än den ena och än den andra effekten. Själv fick jag ont i armen på kvällen, var lite öm dagen därpå och möjligtvis fick jag lite ont i hivudet. Men det är helt omöjligt att avgöra - jag har ju ont i huvudet jämt och ständigt ändå. Vem vet om det var av sprutan eller bara vanligt?
Slapp således illamående, feberfrossa, kräkningr, förlamning, ledvärk, sjukdomskänsla och så vidare som folk tycks ha drabbats av.

Skönt!

Fredagen den 13:e

Dagen har flytit på bra än så länge, men så har jag inte heller paraskavedekatriafobi... ;)

Inte tycks sprutan ha påverkat mig heller, mer än att armen gör lite ont. Skönt hoppas detta håller i sig för ikväll blir det restaurang och bio med Petra!

Nu ska jag plugga lite innan jag drar in till Malmö.


Vaccinerad

Idag har jag varit en duktig samhällsmedborgare och varit och vaccinerat mig. För det är ju som det så fint sägs i argumenten inte bara för min egen skull som jag vaccinerar mig - utan också för att inte föra smittan vidare till andra. Vilket ju är sant, men jag är nog ändå mest glad över att själv slippa grymta senare i vinter...

Har hört om flera som blivit rejält sjuka av sprutan, men peppar peppar så har jag bara ont i armen än så längre.

Har också hört om flera som vaccinerat sig före mig som knappt behövt köa alls. Så var det inte här. Med alla studenter som bor på Norra Fäladen och är i åldern 19-29 så är det många som ska sprutas. Lång kö som följd. Vad gör man inte som den gode samhälsmedborgare man är, och köar frivilligt i en och en halv timme utomhus för att få sprutan? Kallt som tusan var det, jättemycket folk 120 stycken före i kön när jag kom, vi fick nummerlappar så det gick att räkna. Och röra sig när det blev kallt att stå still!

Faktiskt lite intressant ändå att studera vad folk gjorde när de väntade. Jag tror att apoteket kan slå kundrekord denna veckan. Det var väldigt skönt att gå in där och värma sig en stund... =)


Maskeradsittning imorgon

Vad ska jag klä ut mig till? Ska jag klä ut mig? Temat är grön. Så antingen klär man ut sig eller tar på sig något grönt... Har försökt fråga runt efter lite tips och idéer. Fick kanske det knasigaste just nu:

"Ta lite tapetklister på hela kroppen, rulla sedan runt i något hårliknande material och som pricken över i sprejmålar du hela dig grön.... Så helt plötsligt har du förvandlats från Sara till Grinchen..."

Eller inte.

Andra idéer jag fått:
pyssling
Shrek
Peter Pan
Grön av avundsjuka
Herr gurka
Shrek (igen)
julgran
grönkompost (hur???)
greenpeace
skogsmulle
trafikljus
julgran (igen)
enbuske
krokodil
drake

Kanske skogsmulle...? Får fundera vidare. Återkommer med rapport!


Ingenting och reflektioner

Njuter av att göra ingenting idag. Eller tja, nånting gör jag ju. Men medan jag gör det känner jag inte att jag egentligen borde göra något annat. Mycket skönt. Hade tänkt baka (har bakabstinens) men på grund av migrän och att jag är trött efter medicinen blev det inte så. I stället en hel del tv och nu datorn. Inte fel det heller, men det blir inga brownies =(

Mark och deponier. Min nya kurs. Älskar den redan! November kommer blir närmast semester jämfört med oktober, och jag lovar att jag inte ska klaga. Gör jag det så påminn mig och oktober, och vad som komma skall i december. November kommer bli underbart. Lungt och slappt. Och en intressant kurs. Letar uppslag till ex-jobb på området.

Någre reflektioner:
 Vad fina vi var när vi slabbade med det farliga avfallet på SYSAV förra veckan =)
 Detta är en gigantisk bipacksedel, observera tändsticksasken =)
 Tulpaner är fina. Alltid kul att få blommor.
När den lilla krukan är full med påsklämmor är det ett bevis på att jag har ätit mer ur frys och skafferi än vad jag handlat. Nu är det dags att fylla på lagret. La in två portioner thaiköttbullar i frysen idag!

Äntligen!

Äntligen är tentan skriven och därmed kursen slut. Intensivare kurs har jag aldrig varit med om. Minns inte ens att jag var så här stressad på basåret, det var jag kanske men då var i alla fall anledningen att vi läste 3-4 kurser parallellt. Vilket inte varit fallet nu...

Tentan speglade väl egentligen kursen jäkligt bra. Den var mastig med 32 frågor (visa med abc frågor), tog upp ett brett spektrum av kunskapsområden (våra delkurser) och en del helt irrelevanta saker. Alldeles för detaljerade frågor, sen när brukar man behöva precisera årtal och gränsvärden på tentor? Och varför ska vi kunna så detaljerat hur ett membranfilter fungerar? Eller skillnaden på att vara allergisk och överkänslig?

Några grejer kunde jag inte alls utan drog till men något tjafs. Vet inte om jag klarar de delarna faktiskt. För varje del krävs 40% för att klara den. Sen ska man ha totalt 50 % på hela tentan. Tror jag kan ha klarat totalgränsen, men är inte lika säker på att jag verkligen klarar 40% på jordbruks-, luftvårds- och enskilda avloppsavsnittet.

Första frågan på tentan var på 20 p. Totalt var tentan på 100 p. En FEMTEDEL av tentan utgordes alltså av en fråga. Och sen var det 31 andra frågor fördelat på resten.

Nu en ledig eftermiddag. Vet knappt vad det ordet betyder längre. Ska på yoga senare tror jag.

RSS 2.0