Vad har hänt med min tv?

Jag borde inte sitta här nu, men tyvärr har jag datorn på och jag är lite förbannad och förbryllad. Måste nog skriva av mig lite innan jag går och lägger mig. Vilket för övrigt jag borde göra snart av två skäl: 1) Jag är dödstrött och har huvudvärk och 2) Jag ska upp tidigt imorgon.

Ikväll skulle B och jag ha en filmkväll, vi har pratat om det länge och när vi bestämde att vi skulle fira alla våra tre inlämningar av rapporten i kursen så var filmkväll på något vis en självklar grej. Så ikväll skulle det bli av. Vi bestämde att vara hos mig eftersom B tyckte att "min dvd är kass". Och jag har ju en sprillans ny dvd (min gamla var annars också lite jobbig) så det var okej.

I alla fall vi åkte till videobutiken (cyklade såklart) och valde en film. Mycket film jag vill se, varför hyr jag inte oftare? Till slut enades vi om P.S. I love you eftersom jag fått den rekomenderad och den lät bra på baksidetexten.
Hem till mig och vi lyxade till det med maräng suise och skulle sedan starta filmen. Trodde vi.

Filmen fungerade utmärkt. Dvd:n fungerade utmärkt. Faktum är att allt fungerade utmärkt utom en liten detalj - det var ingen bild på tv:n. Men det var ljud, vi kunde få fram menyer och text-tv. Men ingen bild varken från de vanliga tv-utsändningarna eller från dvd skiva. Bara ljud. Hur vi än kopplade om och vickade på sladdarna. Så typiskt. Så därför fick jag slå på datorn och så såg vi filmen på den istället. Inte riktigt samma även om det funkar.

Imorse fungerade tv:n utmärkt, alla andra dagar har den fungerat utmärkt -men inte nu ikväll. Inte ens efter att vi sett filmen fungerade den. Annars hade det ju variten typisk grej att den funkade då igen. Som när man har datorproblem och ber om hjälp och sen plötsligt funkar det när hjälparen kommer fram och ska börja pilla... Men inte idag. Tyvärr.

Vad har hänt med min tv?

Godnatt!! Nu orkar jag inte hålla ögonen öppna längre...



P.S Filmen var förresten jättebra. Mysig, rolig, romantisk och sorglig på samma gång. Rekomenderas.

Handlingsförlamad

Jag har massor av grejer jag vill/borde/måste göra just nu. Kommer inte hinna allt tror jag, fast jag borde...

  • Mitt nya projekt att ut och jogga, det är dags idag. Men det ser ut att bli öösregn när som helst dessutom är jag fortfarande väldigt mätt. Och är det åska jag hör?
  • Diska. Alltid.
  • Fixa lunch till imorgon. En kycklingsallad.
  • Skriva om vår markundersökning till rapporten, borde göras till imorgon men jag måste inte.
  • Söka ett jobb jag hittade.
  • Läsa i min bok Lyckans Hjul av Kajsa Ingemarsson. En som man bara vill sitta och mysa och läsa...

Suck.

Tyvärr är väl läsningen nedprioriterad. Får ta det senare ikväll. Avvaktar nog med löpningen. Det är ruskigt mörkt ute och tycker att det mullrar på avstånd. Kanske får skjuta det till imorgon. Men är det bättre väder då?

Lunch får bli prio ett. Och då måste jag automatiskt diska lite också.

Att sitta här och fortsätta skriva är i alla fall inte prioriterat. Bara en dum grej att göra i handlingsförlamningen!



Störningsmoment

19 maj kl 23.00 (ca): Jag släcker lampan och somnar ganska snart.
20 maj kl 01.05: Telefonen ringer, svarar, ingen i luren. Somnar om.

20 maj kl 04.40: Vaknar igen, nu av att det regnar, åskar och blixtrar ute. Ligger vaken en stund och lyssnar.

20 maj kl 06.50: Första väckarklockan ringer.

20 maj kl 07.00: Andra väckarklockan ringer.

20 maj kl 07.20: Går upp.

Det är mysigt när det åskar, men det är inte kul att vakna mitt i natten på grund av det. Dessutom med huvudvärk, vilket satt i när väckarklockorna ringde. Nu är det bättre för nu har jag kommit igång med dagen. Håller på att tvätta och ska på sikt packa för att åka till stugan imorgon.

Jag trodde dagen skulle bestå av tvätta 9-13 och sedan seminarium 13.30-16. Sen packa och vänta på imorgon. Men så blev seminariet inställt och plötsligt var hela eftermiddagen ledig. Så jag packar ihop och åker in till Malmö idag. Så är jag på plats imorgon när det är dags att åka till stugan. De håller ju på och bökar med motorvägen (E22)här också, så det är smidigt att ta sig förbi före klockan 19 ikväll då de stänger den helt och hållet.


"Years ago when I was younger..."

Den har fastnat!
Igår var det ju riktigt kul att titta på Eurovision Song Contest igen!

Många bra låtar i finalen faktiskt! Mina favoriter var Norge och Azerbadjzjan, röstade på Norge =) Sverige och Ernman kändes inte som en favorit även om jag tycker låten är helt okej nu. tYckte ju inte att den skulle vunnit i Sverige heller, så hejade lite måttligt på den i Eurovisionen. Man bör ju heja på SVerige liksom, men det var helt okej att det inte gick bättre. Hörde dessutom något om att SVT inte ville att Sverige skulle vinna, för de hade inte råd att arrangera tävlingen.... Nästa år är det ju både vinter-OS, valvaka och kronprinsessbröllop som ska finansieras...

Roligare då att det gick så himla bra för favoriten Norge, och även Azerbadjzjan! Europa verkade ju onekligen överens, och kompisröstandet var på en lagom nivå i år. Sverige behövde inte skämmas för att kompisrösta på Norge, alla andra röstade ju också åt det hållet!

"I´m in love with a faritayle,
even thou it hurs.
And I don't care if i loose my mind,
I'm alredy cursed..."

Har haft låten på hjärnan hela dagen... Den är väldigt trallvänlig =)

För ett år sedan...

Idag har jag varit inofficiell innehavare av min lägenhet i ett år. Med andra ord, det var för ett år sedan som jag fick reda på att kontraktet var mitt! Skrev på kontraktet gjorde jag nog först ett par dagar senare efter att jag skickat in nödvändiga papper, och nycklarna fick jag ju inte förrän i slutet av juni. Men ändå, har ju mer eller mindre haft lägenheten i ett år nu. Det har gått fort.

Nej, nu ska jag försöka räkna ut varför mitt matkonto blivit så ofantligt stort denna månads första tolv dagar -och om det är normalt. För det skrämmande är att jag är redan uppe i två tredjedelar av en normal månads matinköp, men att både kylen och frysen är ovanligt tomma... Visst finns det material för att skrapa ihop en tre-fyra middagar (och då menar jag utan att komplementhandla), och kanske några till om man sänker kraven, men det är som sagt ovanligt glest med alternativ.

Sen borde jag jobba lite på vår rapport och gå ut i det fina vädret. Samt handla mat...

Borra!

Idag var vi ute på praktiska övningar med kursen. Vi var på den fastighet i Landskrona som vi ska riskklassificera. Tomten är riktigt skitig, det är i industrihamnen så området är utfylld havsbotten som fylldes ut på 30-50-talet. På den tiden var man inte så noga, så där finns all möjlig skit i marken.

Vi skulle testa att borra, gruppvis (alltså två och två) fick vi prova att ratta bandborrvagnen, bedöma lagerföljden i borrprovet och ta prover på misstänkta föroreningar.

Min grupp var sist ut att borra av tre, och medan vi stod och väntade (och frös som tusan) så tänkte jag på att hela situationen kändes helt knäpp. För om jag tar en master i markvård så är detta kanske min arbetssituation om ett par år. Att åka ut till fastigheter och ta prover. Helt sjukt att tänka så, det hela blir så verkligt. Kul i och för sig när man känner att utbildningen nuddar vid verkligheten ibland!

Att ta borra gick bra, maskinen var inte så läskig, bara lite... När vi (och med vi menar jag nu alla tre grupperna) luktade det i vissa hål mycket starkt diesel, det fanns en röd-lila kletig kisaska på ungefär 1,50 djup som såg riktigt läskig ut! I övrigt diverse svarta partier med misstänka oljeföroreningar med mera. Luktade skunk gjorde det för det mesta!

Helgen

Igår var vi på vårkonsert med Lunds Studentsångare i universitetsaulan, med gästartist Helene Sjöholm. Det var en bra konsert, Sjöholm sjöng både Gabriellas sång och Du är min man. Kören hade sina klassiska vårsånger och några andra bra och mindre bra låtar på repertoaren.
I pausen gick vi ut för att ta lite luft utanför Universitetshuset och hamnade mitt i ett bröllop! Någon gifte sig mitt i Lundagård. Plötsligt när vi stod där kom de "ingåendes" till tonerna (och orden) av Åsa Jinders Av längtan till dig. Ganska skumt faktiskt...

Idag har jag varit med bror och kusiner på Lomma Beach och haft picnic. Det var riktigt varmt när vi kom, det vara bara att skala av kläderna, senare kom eftermiddagsbrisen och det blev lite kyligare. En mycket trevlig solig eftermiddag med god picnic och ett bra parti TP. Anna, Emilia och jag fullkomligt spöade skiten ur Magnus och Cecilia! På bara några omgångar hade vi tagit alla pluppar och gått in till mitten och vunnit - ett jäkla flyt med tärning och frågor faktiskt! Sedan inna vi åkte hem och släppte av Cecilia på stationen, var det dags för den traditionella fotostuden. Då hoppas och skuttas och poseras det framför alla kamererorna och man får fram många bra och roliga bilder. Det är så tacksamt att stå på stranden i vattenbrynet och ta sådana bilder också, de kan liksom inte misslyckas! Jag menar, kolla på den här:


Do not try this at home!

En bra dag

Födelsedagar ska ju vara bra, och det har denna varit!

lite konstigt var det dock att vakna själv, ensam på morgonen utan en skönsjungande familj som kommer med presenter på sängen. Första födelsedagen hemifrån. Men den gick bra i alla fall!

Var i skolan på förmiddagen, på platsbesök i Landskrona på den fastighet som vi ska riskklassficera i kursen. Vi skulle bara kolla läget, titta på marken, vegetationen, leta läckande tunnor och annat suspekt. Hittade en del, och vi undar alla - var det utplacerade grejer?

Eftermiddagen ägnade jag åt att vila, städa och laga mat. Klockan sex kom familjen och mormor över på födelsedagsmiddag med tillhörande tårta. Mycket trevligt. Kul att kunna bjuda. Inte inte så dålig presentutdelning blev det också. Lata dagar väntar i solstolen, där jag ska sitta i morgonrock och surfa på datorn, eller läsa böcker eller, se på Forrest Gumpdvdn! Inte illa =)

Tack alla för idag!

Trötter

Jag sov dåligt i natt, bara fyra timmar. I en hård säng, så det blev väl för dålig vila. Jag har känt av tröttheten hela dagen. Under förmiddagen i kombination med spänningshuvudvärk, men det gick tack och lov över!

Var i Malmö från i går och sov över hos mormor (det var inte igår direkt! Kul!) och sedan på ansiktsbehandling i förmiddags innan jag åkte in till Lund. Måste säga att det var första gången jag var i Malmö utan att samtidigt träffa mamma, pappa och lillebror... Skumt!
Föreläsning på eftermiddagen och sedan hem. Slöade framför tvn och försökte att inte somna. Lagade mat, och försökte att inte somna medan jag åt den. Tog en dusch som piggade upp lite. Vilket behövdes eftersom jag skulle klämma ur mig lite text om saneringsmetoder till vår rapport i kursen.

Nu blir det tv och sedan i säng tidigt! MIn egen mjuka =)

RSS 2.0