28 april

None

Grattis pappa =)
Vi ses i eftermiddag!

Udda jobbförslag

Ibland undrar jag vad jag råkat klicka i hos rekryteringssajterna egentligen. Då och då dimper det ner minst sagt udda jobbförslag ner i mejlboxen. Som idag då en annons för en "driven shipbrocker" kom in.

Tjänsten innebär att man ska vara skeppsmäklare och "söka och hitta affärer på båtmarknaden, det vill säga begagnade fraktfartyg."  Vidare att "agera som en mellanhand mellan köpare och säljare över hela världen."

"...du kommer även få tillgång till fartygslitteratur för ökad kunskap..."

Följade var uppsatta som skallkrav eller meriterande krav:
- kunskap eller erfarenhet om fartyg
- juridisk kunskap om avtal och liknande
- ett plus om du har någon förståelse av det ryska språket


Ärligt talat, VAD har jag kryssat i som gjort att min profil matchats med detta jobb?

En riktig klurig en...

...som jag fick på mejlen idag:



- Stackars dig, sa psykiatern. Kan du berätta för mig varför du dricker så mycket?

- Jag ska försöka och förklara det hela, sa patienten. Jag blev förälskad i en änka som hade en vuxen dotter. Jag gifte mig med änkan och strax där efter gifte sig min far med min styvdotter. Då blev min fru och jag svärföräldrar till min far. Efter en tid fick min styvmor, alltså min frus dotter, en son. Den pojken blev naturligtvis min bror, eftersom han är min fars son. Men han är också son till min frus dotter och därför blir min fru pojkens mormor och jag blir morfar till min bror.

Så fick min fru och jag en son, som blir min fars svåger. Min sons storasyster är ju även hans farmor, eftersom min far är hans farfar. Min far är alltså mitt barns svåger eftersom hans syster är min fars fru.
Jag är alltså bror till min egen son. Min son är min farmors brorson och jag är farfar till mig själv. Jag är bror till min far och samtidigt både son och far till honom. Min fru är min styvmor, mor, svägerska och styvdotter. Jag är far och son till mig själv!

- Tack, sa psykiatern. Jag förstår att du dricker. Fortsätt med det.


Är ni med? ;)


Knivsåsen

Idag var vi på exkursion. Äntligen, som vi längtat!

Perfekt dag var det också. Solsken och värme. Det är en lyx att få åka ut så där och vara i naturen en hel förmiddag tillsammans med fågelsången, blommorna och allt det gröna! Önskar vi kunde göra det oftare. Dessutom blir det väldigt socialt i klassen när man går och pratar längs vägen, i bilarna/bussen på väg dit och medan vi sitter i det gröna sköna och äter matsäcken.

Idag var vi vid Knivsåsen och gick en rejäl runda där vi bestämde jordarter längs vägen. Nu kanske ni suckar och tycker det låter urtrist, men nej det är det inte! Tycketr det är intressant och skulle verkligen vilja lära mig detta! Att kunna ta upp en näve jord och avgöra om det är en lerig siltig morän eller en moränlera, till exempel... Och att öva upp en fältsyn som det heter på geologspråk och kunna läsa landskapet. Se var det skiftar i växtlighet och kunna förstå varför. Se olika formationer i landskapet och veta hur de har uppkommit (oftast istidsrelaterat). Det hade varit så coolt att vara bra på det. Jag kanske ska fundera på om det finns någon kurs i detta?


Detta är sidan på Knivsåsen. Jättefint med alla vitsippor!


I bakgrunden syns Knivsåsen, som här är brukad och det är en enefälad i stället för en bokskog.


Den här bilden råkade jag ta med alldeles för mycket ljus, men det blev nästan lite konstnärligt av det hela... Klassen ute på strövtåg...



Lerig siltig morän innebär -för den intresserade- att det är en morän, det vill säga osorterat material, men inslag av allt från block till lera (de finsate partiklarna). Är det en siltig morän så är det silt som är den dominerande fraktionen och silt är mindre korn än sand (storlek 0,002-0,06 mm), men större än lera... Är det dessutom en lerig siltig morän så innebär det att den bestär av 5-15% lera.
Moränlera innebär vidare att lerhalten är högre än 15%, då skiter man helt enkelt i vilken som i övrigt är den dominerande fraktionen...

Ny soptipp

Så kan man efter dagen då lägga till ytterligare en soptipp på listan över besökta. Också en merit =)
Vi var på studiebesök på SYSAV i Malmö och lärde oss mer om hur de jobbar med sanering av förorenade jordmassor. Mycket inressant!

Andra studiebesökta "soptippar": Måsalycke på Österlen, Landskronas och Kristianstads.
Utöver detta har jag också varit på Helsingborgs och Eksjös soptipp. Fast inte i anläggningarna eller sett hur de jobbar.

Ska läsa kursen Mark och deponier i höst. Då lär det bli mera soptippar =)
Det hela är faktiskt väldigt intressant!

Sommarjobbsångest

Flera sökta. En nobbad. Inget napp än. Snart maj...
Det är klart att än lever hoppet, men lite ångest börjar ändå komma krypande. Det hade varit ganska skönt att kunna dra in lite pengar till sommaren, och att ha lite att göra och få lite erfarenheter...

Vet inte riktigt vad mer jag skulle söka heller. Är ju inte vidare upplyftande att läsa annonser på arbetsförmedligen heller. Här är ett utdrag under rubriken "lokalvårdare":
Ett krav är att du har städvana i offentlig miljö har du dessutom en dokumenterad städutbildning ( SRY ) är detta ett plus. Vi vill självklart att du är serviceinriktad, tycker det är kul att städa och att hålla rent efter andra för detta är vad arbetet som lokalvårdare handlar om.
Utbildning?? Suck...

Promenadtider!

Våren är här och ljuset! Det finns mycket trevligt med det, som att jag kan börja promenera igen! Ljuset har återvönt och det är nu trevligare att gå ut om kvällen efter maten, än vad det var inna då mörkret föll tidigt. Inte så kul att gå ensam i parkerna här på det mörka halvåret. Nu ska jag börja promenera regelbundet igen! Har saknat det faktiskt. Klart jag var ute och gick i vintras också, men inte på samma sätt. Då gällde det att hitta en tid på dagen och ofta blev det att jag ledde cykeln hem när jag varit på föreläsning.

Var ute och gick nyss, en halvtimme. Mätte upp sträckan på Eniro kartor nu när jag kom hem och fick det till 3 km ungefär... Inte så illa.

Jag känner att jag lever...

Imorgon åker vi till stugan en vecka, men redan idag åker jag in till Malmö. Igår var jag borta hela dagen i Helsingborg, såg HelingborgsSpexarna och hälsade på Linnéa. Trevligt. Men det nnebär att jag måste fixa allt som ska fixas innan jag åker idag. Dessutom var tvöttstugan fullbokad hela veckan så jag fick tvätta idag. Och jag hade massor. Lyckades överlista tvättsystemet och sno åt mig tre tvättpass på rad, alltså sex timmar. Har sprungit upp och ner som en skottspole mellan nio och tre känns det som. Tvättat inte mindre än elva maskiner... Gud, jag måste nog tvätta lite oftare!

Diska, packa, gå ut med sopor och förpackningar, städa iordning, sätta tv-serier på inspelning, andas...

Måste skynda vidare!

Mmmm vad gott!

Något som är ganska underskattat egentligen, men riktigt gott är Göteborgs Mariekex med ett ordentligt lager smör på. Mums!

Idag på eftermiddagen skulle vi (B och jag) jobba med vårt arbete, men det blev bara cirka en timme eller så. Föst kom en tjej som gick i vår klass och erbjöd kladdkaka som hon fått över. Och vem tackar nej till kladdkaka? Så jobbade vi lite, med det vi hade, men kom sedan fram till att vi inte hade mer att göra idag. Så vi gick ut på Ekologihusets underbara träddäck med varsin kopp te och satte oss, till det kaka jag bakade igår. Där blev vi sittande i två och en halv timme, skönt var det i solen. Även när det blev skugga faktiskt, om än lite kallare. Bra dag det här...!

Blir jag en knöl?

Jag ser nog snart ut som en kyckling, eller möjligen en makaron snart... De senaste dagarnas meny har mest bestått i varianter av dessa beståndsdelar. Det har om man räknar lunch och middag blivit sex gånger kyckling och tre gånger pasta sedan i lördags. Därtill fyra gånger potatis, som konstigt nog inte känns lika upprepat som marakonerna. Men kan ju bero på att det har blivit makaroner/pasta penne tre av de senaste fyra måltiderna... Eller så kommer jag förvandlas till en knöl... :P 

RSS 2.0