Norrut

Imorgon drar vi norrut, bort från civilisationen. Känns det som! Vi ska till stugan alltså. Och på vintern kan det kännas som fjärran från civilisationen när det är kallt, vattnet är fruset och så vidare. Men också ganska mysigt att sitta vid brasan och läsa en god bok!



Så här kul hade Hera i snön förra veckan. Nu är all snö borta,
hoppas det finns lite av den varan i stugan.


Fullbokat!

Vi skulle gå på bio idag tänkte vi. Och se Luftslottet som sprängdes. Men när vi skulle boka biljetter på internet så visade det sig att det i princip var fullt. Bara de tre främre raderna lediga och det gick inte ens att boka. Så vi stannar hemma. Lika skönt det på sitt sätt. Det får bli bio en annan dag =)

Sirapshjärna

Sirap i hjärnan. Som redan har tagit semester. Försöker tappert få den att tänka kemi lite till. Går trögt.

Verkar som att julen närmar sig och folk tar ledigt. Kemicentrum var öde idag. Låsta korridorer som plötsligt krävde passerkort. Café Ester var stängt. Lunchrummet gick inte att komma åt. Tror inte jag såg en kotte förutom de i min kurs. Vad gjorde vi där egentligen? Trycker in så mycket som möjligt på så lite tid som möjligt. Fast det är omöjligt. Blir för mycket. Som att vira upp ett garnnystan och sedan knöla till det. Så det trasslar sig rejält. Sa en i klassen och jag förstår precis. Det kommer ta ett tag att trassla ut den här kemintråden. Förhoppningsvis inte mer än 24 dagar. Då är det tenta. Så kan vi dra bort en 12-13 dagar då jag tänker ta jullov.

Imorgon börjar det. Bara en sista föreläsning.

Söndag

Granen är klädd. En charmigt klen gran blev det i år, som inte orkade hålla uppe stjärnan utan att böja hela toppen. Så vi har en stjärnlös gran, som i stället är prydd med extra flaggor och tomtar.

Det gick finfint att ta sig in till Malmö. Lika så gick det finfint att gå in på Entré och köpa de sista julklapparna. Det var inte mer folk där än en vanlig helg. Mindre till och med skulle jag tro. Folk är väl hemma på grund av snön. Jag mätte, och i Lund låg det 30 cm! Samma här i Malmö ungefär.

Efter granklädning gick pappa och jag på promenad med Hera. Hon tycker snön är jättekul och skuttar runt som bara den =) Lägger kanske in en bild senare om jag hinner. Jätteskönt att vara ute.

Mindre kul är det som jag håller på med nu. Att skriva en labrapport till helveteslabben. Jag vet ju inte varför vi gjorde vissa moment, hur ska jag då kunna beskriva vad vi fick ut för resultat och svar av dem?? Suck. Jag tänker INTE gå och fråga labhandledaren. Får hitta någon annan att fråga om jag inte kan googla mig till svaret, vilket jag ska prova nu.

Snö!!!!

Här är massor med snö! Minns inte att vi någonsin haft så mycket snö i Skåne. Kanske vi har, men jag minns det inte. Jag skulle gissa på en halvmeter eller så! Jag fick vada ut till brevlådan för att hämta tidningen, det var kallt om fötterna för kängorna fylldes med snö. Jag stod på det näst understa trappsteget i min trappa och trodde på fullt allvar att jag stod på det understa. Det syntes nämligen inte. Tack vare snön så märktes det knappt att jag missade ett steg, snubblade inte eller så.
Planen är ju att ta sig till Malmö idag och klä julgranen. Får väl se hur bra det går! Nu ska jag äta lite mer frukost och beundra snöfallet.

Underbara snötystnad.

Bostadsbidrag...

... kan vara deprimerande att söka.
Varför? Jo, för man måste beräkna hur stora studieskulder man har... Jag har lånat i tre terminer hitills, vid nästa årsskifte, alltså efter fem terminer, som är det som skall anges på blanketten blir det nära 130.000kr. Och efter det har jag fortfarande tre terminer kvar...

Ynk.

Trött

Så trött, så strött... Det har varit en alldeles för lång vecka, men alldeles för tidiga mornar och för många sena kvällar... Onsdag julkonsert i Malmö, torsdag filmkväll och i går var jag bara uppe länge. Dumt kanske, men satt och pysslade ihop julkort och klockan blev sen. Ikväll ska jag i säng tidigare, så jag är pigg imorgon. Då ska jag hem till Malmö och klä julgranen, kanske gå ut på en promenad och sedan skriva labrapport. Den skullle jag ju börjat på idag, men har inte orkat. Är inte motverad, vet att den blir jobbig att skriva. Inte bara för att den ska skrivas eller för att teorin kan vara lite svår, utan för att vårt försök inte gick helt bra och det ska förklaras bort på ett snyggt sätt... Idag har jag i stället gått runt och i lugn och ro fixat lite saker här i lägenheten. Väldigt skönt att få en sådan dag. Jag hade gärna velat ha några till, men det finns inte tid till det. Jag har tvättat, skönt att vara av med tvötthögen i badrummet. Jag har dammsugit, och har näsan full med damm efter det. Jag har gjort klart mina julkort. Jag ska vika tvätten och slå in en julklapp. Jag ska laga mat och sen mysa till det med en film. Innan jag lägger mig tidigt.

Det har snöat hela dagen. Jättefint. Jag tillhör den skaran som älskar snön och som tar problemen den för med sig med ro. Man får rätta sig efter snön helt enkelt! Så jag njuter när jag ser det snöa! Och nu har vi femte dagen med snö eller så! När hade vi så många dagar med snö och snöande irad senast? Och när hade vi senast snö i veckan före jul? Det sista kan jag inte ens minnas, har det hänt? Jättekul är det i alla fall. Det har kommit ett par cm här idag, min afotspår till och från tvättstugan blev nästan igensnöade mellan gångerna jag gick dit =)
Hoppas den ligger kvar i alla fall några dagar till. Helst över julafton, men även om den inte gör det så är jag nöjd!

Jag vill vara ledig!

De sista dagarna har det varit mycket svårt att motivera sig att plugga. Julen är ju på väg och jag har huvudet fullt av annat, som alla andra... Köpte en del julklappar idag och bakade lite igår så jag börjar komma ikapp, men jag hade velat ha helgen ledig för att kunna fixa och dona. På tisdag åker jag hem till Malmö och då vill jag inte lämna kvar oavslutade projekt i lägenheten. Ska tex tvätta imorgon och vill gärna hinna städa innan jag åker också. Städningen har verkligen blivit eftersatt nu i december, jag gör vad jag måste, sen orkar jag inte mer.

Kemikursen är intensiv med föreläsningar och nya grejer varje dag. Till det övningar och den här veckan har vi haft laborationer. Som visat exempel på saker vi inte ens hade gått igenom när veckan började och vi skulle förbereda oss. Två labbar skulle vi göra, eller egentligen en stor och fem små. Inför den stora försökte jag verkligen förbereda mig. Kämpade på i två eftermiddagar för att försöka förstå reaktionsmekanismen som skulle ske. Vilket inte gick så bra, innan vi fick lite hjälp av vår snälla övningsledare. Labhandledaren däremot var hans raka motsats. Det blev den värsta labben jag har haft. Jag kände mig totalt nedtryckt i skorna och som om jag inte kunde någonting när jag gick därifrån. Hon var otrevlig, ovillig att hjälpa till, gav dåliga instruktioner och förklaringar, stressade oss och sa taskiga saker. Det tog mig flera timmar att skaka av mig känslan av misslyckande. Idag pratade vi med kursansvarige läraren, och han såg ytterst bekymrad ut. Jag vet att flera kursare har tyckt ungefär det samma.
Smålabbarna däremot var roliga och labhandledaren (samma som vår övningsledare) var jätte-jättebra! Hur trevlig som helst. Vi gjorde plast, och det var snabba reaktioner som var lätta att utföra. Bara att hälla ihop två farliga ämnen och vänta två sekunder-tre minuter så var det klart. Typ.

Jag vill ha ledigt, vill ha jullov! Flera kursare åker hem idag eller imorgon, jag tror det kommer vara glest i föreläsningssalen nästa vecka. För jodå, vi har undervisning också på måndag och tisdag =( Dessutom har vi en labbrapport (från helveteslabben där mycket gick fel, fasar inför att skriva den) som jag helst vill ha klar före jul och några uppgufter från den andra labben som vi ska ha besvarat före tisdag. Pust. I januari är det tentaplugg som gäller så det vore skönt att ha rapporten undanskuffad. Längtar tills jag får ta ledigt! Helgen 15-16 januari kommer jag vara helt ledig, på riktigt. Över julen tar jag mig ledigt en vecka, minst, men fortfarande så kommer ju kemin hänga där som ett oroligt moln och varsla om att tentan kryper allt närmare...

Usch vilken dag!

Jag har varken fått någon kemi pluggad eller några julklappar inhandlade. På denna lediga dag som lämpade sig perfekt för ändamålen. Nej, i stället har jag tillbringat dagen i sängen och tränat magmusklerna (...).

Första sovmorgonen på en vecka, då jag väckts kl 6.00 varje dag, och vad händer? Jo, jag vaknar en timme tidigare än så, och mår skit. Och inte kunde jag somna om, bara mådde dåligt. Vet ni hur lång tid det tar innan det ljusnar? Länge.

Frammåt tretiden mådde jag i alla fall så pass att jag kunde ta en migräntablett för att bota eländet, och halv fem klev jag ur sängen.

Suck. Har julpyntat lite i lägenheten. Och glatt mig åt att jag hade hemmabakade pizzor i frysen att äta. Idolfinal, nu ska det avgöras.

Vårterminen 2010

Så har antagningsbeskedet kommit. Inget jättespännande egentligen eftersom jag vet att jag kommer in på de kurser jag söker nu. Tycker dock det ser lite imponerande ut att det står att jag är intagen på Akademiska merieter 150hp till en kurs på Avancerad nivå och efter den till Examensarbete för kandidatexamen. Det låter flott det =)
Kursen är Hydrogeologi och examensarbete har jag inget än, men kanske ett förslag att fundera på...

(Faktum är att jag har läst 180hp totalt, om jag räknar in poängen från Malmö Högskola och Högskolan i Kristianstad också).


Kan inte låta bli att grattulera min kära kusin till platsen på Läkarprogrammet i Linköping. Bra jobbat!

Organisk kemi

November försvann alldeles för snabbt. Nu är december här med blandade känslor. Jag är egentligen glad att det är december för det händer så mycket kul och trevligt i och med julen som är på intåg. Allt blir så mysigt och man får pyssla och baka en massa. Men just årets december förutspår jag kommer bli ganska strssigt och intensivt. Eftersom jag (högst frivilligt, jag vet) har valt att läsa Organisk kemi. Jag tror kursen kan bli intressant och lärorik, men också väldigt krävande.

Igår avslutade vi Mark- och deponi kursen med en lätt tenta. Det tog en timme att svara på de tolv frågorna. Den motsvarade å andra  sidan nivån på kursen ganska väl. Jag ägnade tjugo minuter åt att skriva en utvärdering där jag föreslog mer fördjupning och uppgifter på kursen. När hände det senast? Att man önskade mer att göra?

Idag började Organiska kemin. Vi hade två föreläsningar, som väl kändes mer krävande än hela november eller nåt... Det kommer bli mycket strukturformelritande och glospluggande av alla namn och formler som man ska kunna. Jag och B köpte en modellbyggsats tillsammans, så att vi kan bygga upp våra molekyler. Kan nog bli lite kul att leka med i alla fall =)
Men, flera gånger idag frågade jag mig själv exakt vad det egentligen är jag har gett mig in på. Frivilligt. När jag kunde ha gått en betydligt slappare kurs i Medicinsk geologi på geocentrumi stället...

RSS 2.0