Dåliga tågveckor

Den här veckan och förra har jag inte haft vidare tur med tågen. 

Imorse fick jag en ny punkt på listan "orsaker till tågförseningar". Nämligen att trafikledningen hade dirigerat ett tåg fel på väg norrut från Lund och att detta tåg därför var tvunget att backa för att komma rätt. Med följd av att inga andra tåg fick åka norrut under tiden. Så blev 15 min sen på grund av det. Och då var jag redan sen 10 min på grund av en spårändring som jag inte uppmärksammat och därmed missade mitt tilltänkta (snabba) tåg. Fick dessutom yra runt på stationen. För när jag konstaterat att jag missat det första tåget gick jag till det spår som jag vet att nästa tåg ska gå ifrån. Hinner precis ner på perrongen så hör jag i högtalarna att detta också spårändras... Till den perrong jag precis kom ifrån. Tack för den. 

Kom därför till jobbet 7:55 istället för 7:30 som jag hade tänkt. Fick således jobba till halv fem. Och jag viste att det var stor risk att mitt tilltänkta tåg skulle vara inställt. Och det var det såklart. Fick 20 minuters väntan till nästa tåg. Ett långsamt pågatåg som allt som allt gör mig 30 min sen till Lund. Suck!

Förra veckan var det också struligt, men då var det i alla fall förseningar som jag kunde ansöka om resegaranti för. Lär jag inte kunna göra idag. Inte för att det ger mig tillbaka min förlorade tid, men det är iaf lite plåster på såren!

När jag vill vara nedkopplad

Läser i tidningen om nya smarta (uppkopplade) idrottsprylar: 

Jag känner att en smart yoga-matta med möjlighet till återkoppling i varje position helt går emot hela idén med yoga. Nämligen att koppla av, koppla bort och bara gå in i sig själv. Inte tusan ska man vara uppkopplad då. Nej, det hör tror jag inte på!


RSS 2.0