Förkylningsrapport

Det känns som att denna förkylningsomgång är mildare än den förra. Igår var jag i alla fall riktigt pigg var både påklädd och pluggade. På kvällen blev det dock lite mer snuva. Idag killar näsan som tusan och jag är väldigt trött i hela kroppen. Hoppas det bara är ett tillfälligt bakslag. Har i alla fall sovit ordentligt och det utan att ligga med huvudet högt.

Vill bli frisk nu!!!!

Sjuk igen :(

Så var det dags igen då :( När det nu gick fyra år sist mellan förkylningarna så hade jag ju hoppats på lite mer än en månad denna gång... Har haft det på känn senaste veckan dock att det skulle bryta ut en förkylning. Trist att jag hade rätt. Då förra veckan hade jag ont i halsen, men sen blev det bättre på söndagen och måndagen så då började jag andas ut. Fick huvudvärk på måndagkvällen, migrän trodde jag med nästäppa för det kan jag få ibland. Efter hand så blev det dock mer nästäppa och mindre huvudvärk. Näspray hjälpte där migränmedicinen inte gjorde det. Under eftermiddagen igår blev jag tröttare och allt tyngre i huvudet. Bara att kapitulera och nu försöka kurera mig så fort det bara går!

Två veckor

Nu var det ett tag sedan jag skrev upptäckte jag. Det har varit en hel del annat att tänka på de senaste två veckorna.

Vi avslutade höstterminen med en intensivkurs i systemanalys under en vecka. Det var samtidigt intressant, svårt och långtråkigt. Dessutom råkade jag missa en och en halv dag till följd av migrän som inte gjorde det lättare att förstå vad vi gjorde i dataprogrammet som vi modellerade i. Samtidigt under den veckan så gjorde jag klart min uppsats/rapport som jag inte hann klart med före jul på grund av förkylningen. Det var mycket skönt att lämna in den!

Den här veckan började GIS-kursen. På distans. Är lite orolig för hur det ska gå dels med att hitta självdisciplinen och dels med huvudvärken eftersom jag kommer sitta väldigt mycket framför datorn. Har dock hittat ett gäng kompisar som läser andra kurser/ex-jobbar och som jag kan plugga tillsammans med så det kanske ska gå. Känns samtidigt lite lyxigt att få lägga upp min tid själv, jag ska verkligen försöka ha lediga kvällar och helger! Har försökt göra upp ett eget tidschema för kursen, men svårt att veta hur lång tid olika moment tar. Fick ett tidsschema med kursen som jag inte förstår vilken studietakt det avser. Jag vill i alla fall vara klar flera veckor innan det tar slut, så då gäller det att göra ett eget. Så här långt klarade jag veckans mål i alla fall: att få igång GIS-programmet och göra första Modulen med föreläsningar och uppgifter. Känns bra!

Avokadodrink

Tänkte ju bli lite nyttigare i år, så i eftermiddags gjorde jag mig en avokadodrink till mellanmål. Riktigt gott!

Till ett glas använde jag:

½ avokado
2 msk pressad apelsinjuice
½ msk pressad limejuice (eller citron)
1 ½ dl mjölk

Blanda allt och kör med mixerstaven tills det är en slät drink.


Skånes huvudvärksmottagning

Idag har jag bokat en tid hos en privat neurologmottagning, även kallad Skånes huvudvärksmottagning. Hos en neurolog som specialiserat sig på huvudvärk och migrän! Han finns här i Lund, jag behöver ingen remiss och jag har bara hört goda ord om honom (närmast glorifierande faktiskt). Det besöket ser jag fram emot mycket.
 
Jag kunde ju ha ringt dit redan i höstas när jag hörde talas om dem (via Migränföreningen i Skåne), men har sjutit på det. Varför? Det har känns bra att ha det som en livlina att ta till om det blir värre. Tänk om han inte är så bra som jag tror, då är jag ju tillbaka på ruta ett igen... Men hoppas!

Om cirka två månader blir det av.


RSS 2.0