Semester igen!

Jahapp, då var det dags igen. Firar fredag och ser fram emot en veckas semester!

Har haft en bra dag på jobbet. Inte alls stressigt, inte en massa som skulle hinnas med så det var skönt!
Har ägnat delar av dagen åt att flytta in på mitt nya rum. Jag dammsög bort lite byggdamm och torkade av bokhyllor och nya skrivbordet. Sen bar jag in mina pärmar och grejer. Packade upp nya datorskärmen - en rätt fräck historia som är höj och sänkbar samt vridbar. Och då menar jag att man kan vrida hela skärmen så att det blir som ett stående papper! Ska bli intressant att se vad som händer med bilden när man gör det!
Nu saknas bara själva datorn och en stol. Datorn fixas förhoppningsvis nästa vecka och stolen levereras v 37 eller 38. Tills dess får jag väl stå, haha. Eller låna vd:ns stol. Han är ändå pappaledig till oktober. 

Renoveringskaos

Renoveringskaos på jobbet idag. Golv som slipades, möbler som stod på alla möjliga ställen och nymålade väggar i korridorerna. Det kommer bli fint men lite jobbigt att vara mitt i det när man dessutom är "dagen efter migrän". Luktar färg och slipdamm. De slipade bort lim från golven i två run och det tig sin lilla tid. Till slut orkade jag inte tänka!

För att undkomma oväsendet drog jag och en kollega därför en runda med elbilen ut på deponin. Vi uppmanas att åka ut med jämna mellanrum så att vi vet hur det ser ut och vad vi ska säga när vi dirigerar upp chaufförer där. 
Det gick bra, trots att ingen av oss kört elbilen förut. Det tog en stund innan vi kom på hur man startade den (av anledning att gaspedalen satt mitt i bilen och min kollega därför först provade bromsen - inte konstigt den inte rullade!) och jag körde nästan i diket när jag skulle leta upp blinkersen... Tur den inte går så fort! Och tur att det inte var fullt med lastbilar där uppe, faktiskt såg vi nog ingen annan än lastaren. 

När vi kom tillbaka in var slipningen inte klar, men vi hade i alla fall fått vila öronen lite. 
Och ett av rummen som görs vid ska bli mitt, så det ser jag fram emot 😀 ska bli skönt med eget. 
Som tur är sitter jag på en kollegas rum, men det har varit lite kappsäck efter semestern eftersom jag vet att jag snart ska flytta vidare. Satt på ett annat rum förra och förrförra veckan. Hoppas nu på att slippa mellanlanda på fler rum innan jag får rota mig på mitt eget! 😀
Samtidigt ska jag verkligen inte klaga. Är så tacksam över att vi har egna rum. Det är inte alla som har den lyxen att ens ha ett eget skrivbord!

Vår nya kompis

Vi fick en ny medlem i vår familj idag 😊
En liten säl som ännu inte fått något namn. Nu ska han bli en del av vårt udda gäng med Is-Björn (de får samsas om fisken i frysen), Pluto, grisarna, Zebra och gutefåren. Och nallarna såklart! 
Välkommen!




Ris vi minns

Idag hade vi rabarberkyckling med ris till middag. Mycket gott i princip kycklingdelar i en ugnsform och så på med tärnad rabarber, honung, gräslök och grädde. Men nu var det egentligen riset som skulle vara huvudpunkt i dagens inlägg. Idag hade vi nämligen gott ris till. Jasminris. Det har vi inte haft på länge. Vi bestämde oss nämligen för att försöka bli nyttiga och testade därför råris. Sådär gott enligt mig - för det påminde om riset man fick i skolan. Jättegott tyckte Johan - för att det påminde om riset i skolan!
Det är inte alltid vi har samma smak och åsikt! (Som tur är!)

Lyxproblem

Jag behöver verkligen inte tjata på Johan om att han ska städa. TVÄRTOM! Jag får nästan tjata om att han ska ta det lugnt och koppla av...

Efter 2,5 dagar med ganska intensivt städande (där både kök och badrum blivit ordentligt rena och där Johan dragit ett tungt lass) så har jag tvingat honom att tumma på att INTE tvätta utemöblerna, dammsuga sovrum och vardagsrum eller stryka imorgon när han kommer hem från jobbet. För att det är första dagen efter semestern, det är värmebölja och han kommer vara trött. Jag kommer vara trött och jag kommer inte att orka något! Det enda vi ska göra imorgon kväll är middag, sen ska vi ladda för tisdagens jobb. 

Snacka om lyxproblem!

En lördagkväll

Vad gör man när man ägnat 1,5 dagar åt att städa ett nymålat kök och tvätta, när det dessutom är 30 grader varmt och man inte orkar laga middag? 
-Tar på den nya sommarklänningen och går ut på restaurang såklart! Med bästa sambon ❤️

Mycket god pasta blev det. Vi promenerade sedan hem och hamnade framför en film i soffan (Hugo Cabret) med jordgubbar och choklad. Via en kall dusch efter promenaden såklart!

RSS 2.0