Första gången

Så har man deltagit och gjort sin medborgeliga plikt för första gången! Jag pratar om valet i går såklart. Vi åkte iväg i samlad trupp hela familjen på förmiddagen, jag hade bestämt mig slutgiltligt kvällen innnan. Var osäker in i det sista alltså. Själva röstandet gick bra, förutom det faktum att jag råkat glömma mitt leg hemma... Krav på att ha med fotolegetimation fanns ju, men jag klarade mig ändå eftersom jag hade mitt röstkort och mamma som kunde intyga att jag var jag!
På kvällen satt pappa och jag framför tv:n och följde valvakan under kvällen. Klockan tolv gav vi upp då var det ju klart också. Borgerlig Aliansseger. Bra eller dåligt? Tja, vi får väl se om fyra år!

Nya bussar

Igår åkte jag med en ny stadsbuss! Äntligen har ju Skånetrafiken börjat byta ut de gamla bussarna som borde ha bytts för fem år sedan. Men det är ju bara ett fåtal nya bussar än så länge, så det dröjde innan jag lyckades fånga en. Tycker de verkar bra, luftiga och rymliga innuti, man ser tidligt vilken som är nästa hållplats och motorn fungerade normalt! Däremot var inte ac:n på, eller så var den trassig... Det var i alla fall hur varmt som helst och det har sagts att det ska finnas ac, men den var kanske trasig, vad vet jag?
Idag fick jag åka med en ny ny buss (!) och där var hur svalt och skönt som helst. Underbart att slippa bastubussen, för det har varit varmt här de senaste dagarna. Hoppas det fortsätter ett tag till! Värmen alltså!


Elfte september

Elfte september. 2001. USA. World Trade Centre. Pentagon. En skog i Pennsylvania. Terrorattack.
Elfte september. 2003. Sverige. Utrikesminister Anna Lindh. Mord.

Två dagar som vi minns på samma dag. Idag elfte september. Somliga minns dagarna mycket, andra mindre. Men alla kommer ihåg historiens händelser.
Datumet som blev symbolen för den förändrade världen, ett förändrat Sverige. Hur hade världen sett ut idag om den elfte september 2001 hade varit en vanlig dag? Och hur hade dagens Sverige sett ut, årets valrörelse om Anna Lindh hade fått leva?

Många frågor som vi aldrig kommer att få ett svar på, men som vi borde fundera en del över.

RSS 2.0