Ledig eftermiddag

Har fått en kommentar på ett inlägg jag skrev förra hösten. Det jag döpte till "Termodynamisk lab", och där jag kritiserade en laboration vi haft på kemin ganska skarpt. Tyvärr ville personen vara annonym så jag vet inte om jag kan kommunicera tillbaka till honom/henne. Personen i fråga sa sig läsa samma kurs och ha samma problem med den laborationen. Om du läser detta: skriv igen eller kontakta miljövetarnas studieråd. Om inget har hänt på labben, och folk tycker det är lika dåligt som förra året kanske vi i studierådet kan ta upp det med kursledarna.

Annaras skulle jag egentligen skriva att vi fick en ovätad ledig eftermiddag idag! Vi som trodde vi skulle gå till fyra, fick sluta redan tolv! Efter lunchmötet med institutionen passade jag därför på att cykla ner på stan och göra lite ärenden. Var ute efter tränningskläder och en yogamatta-påse att förvara min nya fina egna yogamatta (som jag belönade mig själv med efter fyra anklarade pass). Påsen hittade jag, men kläderna jag sett ut fanns givetvis inte i min storlek. I stället hittade jag dock ett par jeans =) Oväntat, men bra för jag behövde det! Träningskläderna får jag se om de finns i Malmö till helgen. Jag förälskade mig också i en brun långkofta... som jag inte köpte idag, kanske en annan gång.

Jag har inte pluggat en enda minut idag, vilket kanske är dumt nu när vi fick extratid. Men jag kände att jag behövde göra lite annat som jag inte orkar annars när jag kommer hem och är trött. Så jag har även strukit lite kläder som jag tvättade i söndags. Förhoppningsvis orkar jag plugga imorgonkväll när jag nu samlat energi idag och eliminerat några "att göra"-grejer!

Lampor

Glödlampan i kökstaket pajade idag. Jag märkte när jag tände för att göra frukost att det flimrade och lät lite från lampan. När jag släckte (när frukosten var klar!) så gick det inte att tända igen. Lugnt och fridfullt insomnande med förvarning. Jag gillar när lampor går sönder på ett snällt, trevligt och lugnt sätt. Vad jag inte gillar är när det smäller till i lampan när man tänder den och den går sänder utan förvarning. Har dock varit med om värre: när jag tände lampan flög hela glasbubblan ut ur lamphållaren med en smäll och lämnade bara metallfoten kvar...

Fick traska iväg till affären och köpa en ny lampa. En lågenergilampa för 70 kronor, funderade på att köpa en klar glödlampa till priset av 10 kronor för två, men beslöt att vara duktig. Med följden att jag nu har en väldigt ljusintensiv lampa som tar nästan en och en halv minut på sig att nå ful ljusstyrka...

Konstigt att det ska vara sådan skillnad, har andra lågenergilampor också och en av dem tänder direkt utan att "dimmas" upp först...

Nu är det inofficiellt...

... att jag blir den nya ordföranden i vårt studieråd MYS. Formellt val en vecka in i oktober.

Vi har haft 29 timmars föreläsning den här veckan och 3 timmars övning. Är det konstigt att jag varit trött? Till det typ 200 sidor i kurslitteratur som jag inte har orkat/hunnit läsa mer än 20 av, och det tog cirkus en timme. Det måste jag ta igen vid något tillfälle. Jag har, efter tre veckor på kursen, nästan anteckanat ett helt kollegieblock (A4), har typ 10 sidor kvar, de räcker max två föreläsningar till... Jag har aldrig hitills i min universitets-/högskole-/gymnasiekarriär antecknat slut ett kollegieblock ens under en hel kurs. Och nu har jag gjort det på tre veckor. F-n vad mycket föreläsningar vi har! Och resten av kursen ser likadan ut. Så det blir väl minst ett block till. Och massor att läsa in på de två och en halv dagar vi har till tentainläsning... Pust!

Idag blir det Kulturnatten i främsta rum. Sten-i-stan rundvandring med geologerna och en rundtur på Zoologska museumet står på planeringen.

Igår såg vi bio. The Ugly Truth, som har sågats av alla kritiker. Med viss rätt kanske, den var verkligen klyschig. Romantisk komedi, med betoning på komedi. Rolig var den, räckte som underhållning och Eric Winter är ju inte ful direkt. Värd sitt pris och sin tid, men ingen mysig se om-och-om igen film. Fast tänk om alla varit det vad jobbigt det hade varit! Årets tionde film på bio var det i alla fall! And there is more to come =)

Om att våga

Jag är en person som är dålig på att våga. Gammalt och tryggt, det är min melodi. Ibland måste man våga, som att välja utbildning till exempel. Ibland vill man våga, som att välja nya fritidsaktiviteter. I lördags vågade jag och skickade iväg ett mejl om intresse att engagera mig. Det var lite nervöst att tänka att det skulle komma fram och ge en reaktion tillbaka. Vilket det gjorde, och det stressade mig lite - för det hela var seriösare än vad jag trodde. Hur som helst så ligger jag på vågskålen nu ifall jag ska gå vidare i det ärendet eller inte, är inte säker på det.

Jag har nämligen kommit till ett nytt val. Att våga. Också något nytt och läskigt. Egentligen har jag redan vågat en gång i det här fallet, i våras. Nu är frågan om jag ska våga ta ett steg till och våga fullt ut. Jag har nästan bestämt mig för det. Men sover på svaret och ruvar på känslan av att tänka mig in i situationen att jag bestämt mig...

Grejen är att jag inte vet om jag vågar båda samtidigt. Eller vågar, gör jag nog. Det är inte för att jag inte vill eller törs som jag inte vågar båda. Det är för att jag inte vet om jag ska orka. Just nu tar kursen så mycket på krafterna att jag knappt orkar plugga. Långa dagar och mycket press på att läsa och lära efter det kan vara direkt hämmande för orken. Vem orkar med korvstoppning i sex till sju timmar för att sedan gå hem och trycka in lite till? Inte jag i alla fall. På detta är det migränen också. Just nu är jag inne i en period med mycket migrän, tendensen till att våga och vilja och orka under dessa perioder är klart mindre. Sen kommer bättre perioder och då kanske det skulle gå, men rädslan finns ju där för att halka ner igen. I de bra perioderna (en period är kanske en vecka eller två) så måste även skolan få en chans till återhämtning... Det blir en cirkel.

Så en aktivitet är nog mer än nog. Det svåra är ju att avgöra hur mycket tid och kraft de egentligen tar i slutändan, men jag vill kunna gå in i projekten och veta att energin kommer räcka. Förutom dessa aktiviteter och skolan så vill jag ju gärna gå på yogan och hinna med andra grejer också! Kanske ska skjuta den första aktiviteten något år, jag har ju tre år kvar på universitetet. Gott om tid för engagemang.

Glömsk

Det blev ingen bakning, hade ju glömt att ta fram mjölken ur frysen... Och alla som provat vet att mjölk tinar långsamt. Det får alltså bli bakning  imorgon i stället. Så hann jag plugga lite mer idag i stället...

Ska läsa lite (plugga alltså) och kanske se lite tv. (Får väl kolla in hur det går i matchen) Klockan nio blir det idol i alla fall =) Kan inte låta bli...

090909

Digitala prutkuddar pratade de om på radion just. Haha, jättekul ju! Mer diskret än den gamla "analoga" prutkudden. Man gömmer tydligen en liten högtalare och sen kan man utlösa pruttarna med en fjärrkontroll från upp till 30 meters håll.

Ett magiskt datum, igen. Inget speciellt händer idag. Vi ska ha mätövning i skolan, kolla in fuktmätare och liknande. Sen tänkte jag baka i eftermiddag och plugga lite. 

Svar på frågan

Härom veckan skrev jag ju om det svåra i att avgöra vilken min favortfilm är. Har verkligen försökt tänka ut ett svar på frågan sedan dess =) Redan frå början kom jag ju fran till att det inte finns bara en favorit film utan att jag har flera, eftersom det finns så många olika typer av film.

Filmer som jag väl ändå kan benämna lite högre än de andra på favotitfilmslistan är de som jag kan se om och om igen och har sett om och om igen. Som har det där lilla extra som gör att jag inte tröttnar. En sådan film Är Mitt Stora Feta Grekiska Bröllop. Den har jag tappat räkningen på hur många gånger jag sett, senast jag såg den var i går kväll. Den var lika bra som vanligt. Två andra filmer i samma kategori, eller kanske tre förresten, är The Holiday (måste ses i jultid), Notting Hill och Just Like Heaven.

Sen finns det några andra filmer som är riktigt bra och som också måste vara med på en favoritfilmslista, men som inte riktigt ligger i den övre klassen att jag kan se dem om och om igen. Disneys Skönheten och Odjuret tål visserligen att ses om och om igen, men jag gör det inte. Längtar tills den släpps på DVD igen. Tre riktigt bra filmer från iår är Benjamin Buttons Otroliga Liv, The Reader och Slumdog Millionaire. Sen måste jag också nämna Erin Brokovich (miljltema!), Så Som I Himmelen, Askungen och Brokeback Mountain.

Det blev visst 12 stycken, och jag som bestämt att tio fick vara max... Jag har ju sett en hel del film, så att välja andra än just de fyra (eller fem) första är egentligen skitsvårt! Men för nu får listan se ut så här.

Kom på en sak...

Igår var det fem år sedan jag tog mitt körkort! Shit vad tiden går fort, minns fortfarande dagen väldig tydligt. För att inte tala om några dagar senare då jag äntligen fick ut och köra själv. Stort och nervöst! Att det redan gått fem år...

För fem år sedan, då var det tvåan i gymnasiet som gällde och jag hade ingen aning om vad jag ville bli i framtiden. Det känns däremot avlägset!

Nu är det bara fem år kvar tills jag får byta ut mitt inte allt för vackra körkortsfoto. Då ska jag banne mig gå till en fotograf och se om jag inte kan få en bild med glasögonen på!

Ny termin

Nya vanor...

Jag ska börja med yoga igen! Har bestämt mig. Har faktiskt saknat det. Det insåg jag om inget annat när jag var på ett pass idag på Gerdahallen. För ska man börja så ska man börja direkt, annars blir det inte av. Så varför inte på terminens första dag? Passet var okej, lite väl basic för min del eftersom det riktade sig till "de som aldrig suttit på en yogamatta förut", så det var väldigt mycket förklarande och pratande från instruktören (som lät väldigt monoton och inövad) vid varje rörelse. Kanske blilr det bättre in på terminen, men jag ska nog prova ett lite svårare pass nästa gång.

Och när jag har varit duktig och gått tre gånger ska jag köpa mig en egen yogamatta och ett par nya träningsbyxor. Vid det laget har jag kommit in i det och förhoppningsvis också fått pengar på kontot... =) Längtar!

RSS 2.0