Ex-jobbsjusterat och klart!

Känner mig fortsatt effektiv. Idag kan jag bocka av ännu en punkt på min Att-göra-i-januari-lista!
Länge, länge, alldelles för länge har slutjusteringarna av mitt examensarbete legat och väntat. Likaså färdigställandet av den populärvetenskapliga sammanfattningen. Men idag har jag äntligen fixat till det sista. Kändes så skönt att få tid till det, och när nu dagens lektion blev inställd så fanns ju ett gyllene tillfälle! Chansen att söka ett stipendium gav också en spark i baken =)

Det är nu inskickat till examensarbetessamordnaren så nu är det bara att vänta på svar och hoppas att jag fått rätt på all formalia!


Effektivitet är mitt nya motto

Helgen och början på veckan har varit tillfredsställande effektiva, produktiva och avkopplande. Inget plugg än så länge att ta tag i, bara långa litteraturlistor att beställa :( Första lasset böcker bör anlända idag eller imorgon.

I lördags var jag på vernisage på Arlövs bibliotek och tittade på Petras fasters utställning. Jättefina blyertsskisser! I söndags blev det bullbak större delen av dagen, så nu är frysen full av vaniljbullar :)

Igår kursstart på terminens andra kurs Projekt- och processledning. Jag tror kursen blir intensiv och jobbig men intressant och lärorrik. Det är mycket litteratur och case studys som ska avklaras. Parallellt med Projektkursen (som ska motsvara ett magisterarbete).

Idag har jag sorterat papper, dammsugat och burit ut en massa förpackningar och tidningar till källsortering. Ikväll efter föreläsningen blir det hem till familjen för att fira lillebrors födelsedag imorgon. Men föst ska jag ha föreläsning med Spindelmannen, haha. Jättekul att han heter likadant!


Tvätteffektiv

Har haft en underbart lugn förmiddag! Jag steg förvisso upp redan tio i sju för att börja tvätta klockan sju och har tvättat fram till halv tolv. Det skölna var att jag för en gångs skull kunde och lyckades att ägna mig åt bara det! Jag var inte tvungen att stressplugga mellan att springa ner i tvättstugan och jag hade inte tagit på mig något annat projekt som att baka eller hinna handla. Underbart, måste göra detta oftare. För nu har jag tagit hand om all ren tvätt också (med undantag av det sista jag hämtade). Strykt, vikt och lagt in. Känner mig oerhört effektiv och tycker förmiddagen har utnyttjats väl =) Det lilla från sista omgången tar jag snabbt hand om i eftermiddag när jag kommer hem!

Nu ska jag skynda mig att äta upp min luch så jag kan påbörja resan till Malmö om tjugo minuter. En macka kvar...

Tunnelpremiär

Så var det oundvikliga överstökat. Terminstarten. Tillbaka till verkligheten.
Det var inte allt för ansträngade idag, det var inte pang på. Skönt. Tror den här veckan blir lugn och sedan kan vi börja ta i nästa vecka. Idag började vår projektkurs. Jag tror det kan bli intressnant, speciellt eftersom vi ska jobba mot en uppdragsgivare. Så jag hoppas på att lära mig massor!

Idag var det också tunnelpremiär för min del. Citytunneln då alltså. Har ju inte pendlat den senaste månaden så därför har jag inte åkt förrän nu. Och egentligen har jag ju inte åkt genom tunneln. Kom från Lund och gick av på Malmö C nedre. Vad kan det bli, 200 m tunnel? Men ändå. Stationen var jättefin, ljus och rymlig. Och det är ju kanon att komma upp direkt på Anna Lindhs Plats när jag ska ut till Dockan!
Lyckades dessutom premiäråka ett nytt pågatåg hem. Som att kliva in i en annan värld jämfört med de gamla skruttiga, sunkiga tågen. Här var det ljust, luftigt, rymligt och tyst!

Inte redo

Tiden går alldelles för fort. Känner mig inte alls redo att ta mig an vårterminen imorgon. Hade gärna varit ledig en vecka till, eller en månad...

Innan ledigheten skrev jag en lista på lite saker jag skulle hinna med att fixa. En hel del har faktiskt blivit gjort! Bland annat så har jag bakat mormors julklapp (småfranska), grova tekakor och något slags småkaka med choklad, och jag har börjat på Rebeccas brev och städat lägenheten. Mest nöjd är jag nog ändå över att jag kom iväg till Kjell & Company. Där fixade jag en toner till skrivaren och lite el-grejer så jag kunde gömma de fula sladdarna i bokhyllan samt stänga av tv:n på riktigt (det finns korkat nog bara standby-avstängning i den...). Tack mamma! Det känns skönt att fixa sådana saker som blivit liggande lite för länge.

Men vad händer typiskt nog? Jo, idag tog batterierna slut i köksvågen och det är ju såklart inte vanliga AA- eller AAA-batterier som jag kan köpa på Willys. Nix det är en platt historia - så nu måste jag väl sätta igång projekt Kejll & Company en gång till. Suck.

Får jag helgen på mig också så ska nog några saker till på listan kunna bockas av. Hoppas jag!

Snart, snart ...

Uppsatskoman är över. Nästan. Ska bara redovisa på måndag samt opponera på två andra uppsatser. "Bara". Är mer än lite trött på det nu! Lämpligt nog, över helgen så har också kurshemsidan där fördiga uppsatser skulel läggas ut kraschat eller något. Men det kvittar kanske, för läraren slutade lägga ut dem när "arbetsdagen" var slut i fredags. Förstår inte hur det är ränkt. Vi ska jobba över helgen, men läraren kan inte tänka sig att lägga ut uppsatserna till oss? Kunde vi då inte lämnat in via den kurshemsidan där vi kan komma åt varandras material själva?

Jag blir alltid lite sur när vi studenter förväntas jobba och så tar läraren semester. Så var det i mellandagarna, inte en enda liten timme den veckan svarades det på mejl i den ena kursen.
För att inte tala om miljöekonomikursen härom året då lärarna åkte till Kina, fotvandrade på Kanerieöarna ...

Önskar mig en ledig ledig jul nästa år. Men det lär nog inte hända. Så näst-nästa år då.

Att skriva uppsatsen har mest varit ångest och press. Press över den kort tiden. Ångest över dåliga instruktioner och knapphändig handledning. Trötthet eftersom jag inte varit ledig på riktigt sedan i augusti. Och så är jag less på kurserna. Det räcker med examinationer nu. Ärligt talar, varför måste vi göra två opponeringar? Skriftligt dessutom? Över en helg?

Men sedan är jag ju ledig. I tio underbara dagar. Nu är det bara 1 dygn, 3 timmar och 50  minuter kvar till ett mycket efterlängtat lov!

RSS 2.0