Som hämtat ur Bullerbyn

Drog en parallell till livet i Bullerbyn idag, när karlarna är ute på fältet och jobbar med att ta in hö och kvinnorna kommer ut med fikakorgar.

Vaknade strax före sju idag, väckte älsklingen och medan han gjorde sig i ordning fixade jag gröten och dukade fram frukost. Sedan begav han sig till jobbet och jag ägnade förmiddagen åt att tvätta och storstäda i badrummet. Lite före tolv packade jag kylväskan med lunch, tog picknickfilten med mig och cyklade bort till hans jobb så vi fick luncha tillsammans.

Klara likheter.
Skillnaden möjligen att jag tror inte att karlarna i Bullerbyn tog hand om disken eller hjälpte till att vika tvätten när de kom hem från sitt dagsverke. Det gjorde min karl :)

Tänk om fruktfatet alltid kunde se ut så här!


Söndagsutflykt till Bjärred

Igår var det plötsligt fint väder här i Lundatrakten så runt lunch gjorde vi om våra dagsplaner. Ursprungsplanen var att ägna eftermiddagen åt Wimbledonfinalen, men istället tog vi vara på tillfället och gjorde en utflykt till stranden i Bjärred. Mycket härligt!

Egenttligen ville vi åkt till Lomma för den bussen går så smidigt härifrån, men den var så full att den inte ens stannade på vår hållplats. Fler än vi med samma tanke. Så då blev det istället bussen in mot stan för byte till Bjärredsbussen. När vi senare på eftermiddagen när vi lagade mat såg hur fulla Lommabussarna som kom tillbaka till Lund var, så var vi rätt nöjda med det beslutet. Hade varit mindre kul att bli strandad i Lomma, när man är trött och hungrig.

Siffernördar som vi är, så noterar vi i att vi åkt buss för ytterligare motsvarande 48 kr (Jojo reskassa) och därmed är lite närmare att tjäna på att ha Sommarkortet :)

Och tennisen hann vi ju se slutet på i alla fall när vi kom hem.

RSS 2.0