Pumpat var det här

Idag har jag haft en lugn och bra dag. Har hunnit med att göra en del. Jag har fyllt upp frysen med mat, så att jag ska kunna varriera lunchlådorna framöver. Piroger och paj blev det.

Jag var också ute på promenad i nästan-sol och inspekerade cykelbanorna. De var snö- och isfria! Jag hade cykeln med mig på vallning och passade på att pumpa upp däcken vid IKDC. Nu är våren här och cyklingen ska återupptas, har knappt cyklat sedan veckan före jul...
Flög sedan fram sista biten till Willys och storhandlade på tema energirik vecka.

Nu ska jag välförtjänt lägga upp benen på fotpallen/soffbordet och se Brithers & Sisters. Söndagskväll!

Uppladdning

Att nästan alltid ladda upp inför någon fest eller evenamang med huvudvärk, är något jag är van vid. Men det är likafullt väldigt tjatigt.

Har lyckats åstadkomma lite idag i alla fall, om än inte så mycket som jag hade tänkt och behövt. Hoppas på en pigg dag imorgon. Nu är det tre timmar till jag ska bege mig mot Kävlinge för födelsedagsfest. Nu närmast blir det bok, soffa och te.

Ledig helg!

Äntligen en ledig helg igen, det var ett tag sedan!

Tentan avklarades på fem timmar, nio till två. Vilket var tiden man fick sitta. Jag satt in i det sista och tänkte intensivt på en uppgift som jag inte fattade. Hörde sedan att flera hoppat över just den.
Annars var tentan ganska schysst, räkneuppgifterna kändes varken svåra eller luriga. De är bara omständiga att genomföra, och risken för slarvfel ökar ju med varje moment. Det var snarast de andra frågorna, som skulle förklaras och diskuteras som var de svåra.

Ledig helg, och uppladdning inför nästa veckas prövningar. Tillämpad hydrogeologi. Nu ska vi använda allt vi lärt oss i teoriveckorna.

Pluggsegt

Det blir ingen effektiv pluggdag idag inte. Motivationen är på noll, tröttheten stor. Får sänka dagens mål tror jag och satsa på en annan dag. Med devisen att håller inte planen får man skriva om den... Eller kanske måste göra en plan först? Det funkade onekligen bra med kemin...

Tenta på fredag.

3 hp ingenjörskunskap

Vi är ingenjörer för en vecka och håller på med byggnadsgeologi. Vi räknar på hur mycket belastning marken håller för utan att sätta sig eller att det blir brott och hur mycket en slänt tål utan att det blir skred. Intressant, men kanska klurigt. Mycket formler och bokstäver på en gång.

Räknar på. Tenta om en vecka. Nu har vi inläsningsdagar.

Äntligen!

Äntligen är labrapporten färdig. Tror aldrig jag har skrivit en så omständig rapport förut. Åtta olika försök, alla som skulle beskrivas med teori, översiktligt utförande, tabeller, beräkningar, siffror, siffror och några diagram. 15 sidor blev det till slut. Inlämnad två dagar för sent (med tillstånd!).

Förutom några geologiska grejer har jag lärt mig två saker:
- att göra log-diagram i excel
- att ta en skärmbild

Det kanske jag har nytta av en annan gång. Och kanske geologin också =)

Skönt att vara av med den, så jag kan fokusera på det andra vi håller på med. Analys av grundvattenmagasin. Mycket beräkningar, med olika lösningsmetoder beroende på vilka förutsättningar det är, plottande av diagram och tänkande...

Snö snö snö... igen

Jag måste medge att jag inte riktigt trodde på Alex imorse när han pratade om snöstorm och 1-2 dm snö. Men han hade ju så rätt så rätt. I den frågan. Men lika fel som B och mig i frågan om vilken tid vi började laborationen idag. Det var inte 8.15 utan 9.15. Surt.

Men sen labbade vi bara en timme och kunde sedan gå hem. Dagen som skulle vara en lång ledig dag med tid att fixa en massa grejer, som att laga lite extra mat och frysa in och skriva labbrapport blev inte riktigt så. Har varit trött och hängig (sov dåligt och gick upp alldeles för tidigt -helt i onödan visade det ju sig) dessutom lite lätt migrän som jag behandlade med trött-medicin. Har mest sett tv faktiskt. Ändå ganska mysigt.

Ska nu återgå till tvn. Det sägs att Lie to me har säsongspremiär på TV4 Plus nu klockan 22. Måste jag nog se tror jag =) Eller spela in om jag blir trött.

Har sjukt ont i höger tumme och pekfinger nu, just brevdid naglarna. Det bränner. En sms-skada månne? Får nog skära ner lite...

Rök

Varför luktar det cigarettrök runt min dator? Händer ganska ofta och jag har en känsla av att det är när den blir varm... Kan någon förklara? 

Eller är det någon granne som smygröker inomhus och att det tränger in i någon spricka just där jag har datorn? (som om det skulle tränga något igenom min betongvägg...)

RSS 2.0