Grattis

Grattis på födelsedagen, lillebror!
20 år, halvvägs till 40!

Våran kelgris

Nu har hon bott hos oss i två veckor, lilla Hera. Som inte är lika liten längre, hon växer så det knakar. Bara sedan förra helgen har hon gått upp mer än ett halvt kilo i vikt. Vilket ju är mycket om man bara väger 5,40 kg. Man kan lungt påstå att hon är präglad på flocken, hon går dit vi går och vill gärna ha hela flocken samlad. När vi leker kryper hon gärna upp i knäet med sin leksak. Hur gulligt som helst.
Den bistra verkligheten är ju att vi måste vänja henne av vid det. Vänja henne vid att vara ensam och tt man inte kan ligga på fötterna jämnt. Men det smärtar att lämna henne!

Alltid händer det något med en "bebis" i huset. Som inte är rumsren. Igår till exempel, var jag där nere för att prata med mamma. Jag hade glömt mina tofflor på rummet så jag gick runt i strumporna. Rätt som det var trampade jag i något blött. En liten kisspöl. Av med strumporna som ju var blöta, det kändes äckligt att ha dem kvar på. Så gick jag till toan för att hämta moppen som alltid står redo i badkaret och gick för att torka upp. Barfota. Så råkar jag trampa i olycka nummer två. Med betoning på nummer två. Barfota. Hon hade bajast också, och det såg inte jag på den mörka mattan. Kändes inte så fräscht. Fast värsta känslan var nog just vetskapen om vad det var jag satte ner foten i. Isch! Fotbad nästa!

2007- sammanfattning

Tänkte sent om sider göra en liten sammanfattning av året som gick.

Några utmärkande händelser 2007
Januari: Kursen i Stadsutveckling börjar
April: Weekendsemester på Jylland
Maj: Jag fyller 21
Juni: Lillebror -som inte är så liten- tar studenten och jag jobbar som tidningsutdelare
Juli: Jobbar en vecka på Invima och har sen sköna veckor i stugan
Augusti: Jobbar lite till på Invima och börjar på Miljövetenskapsprogrammet i Lund
November: Familjen beslutar sig för att det är dags för en liten hundvalp

Vad jag skulle ha gjort annorlunda
Jag skulle ha läst en kurs på Lunds Universitet redan i våras. Då hade jag redan då kunnat ställa mig i AFs bostadskö och hade varit flera månader närmre en lägenhet än vad jag är nu. Hade lungt haft tid att läsa en kurs andra halvan av våren när jag ändå bara hade biologi en gång i veckan på Malmö Högskola.

Årets bästa kurs
Stadsutvekling på Malmö Högskola. Den var intressant på många sett och vis och fick mig att se staden och stadsmiljön med nya ögon.
En utmanare till posten är faktiskt geologikursen (som ännu inte är helt klar) Berg, jord och vatten. Trodde den skulle bli tråkig, men är faktiskt riktigt intressant. Miljön i ett nytt perspektiv!

Årets bästa böcker
Harry Potter and the Deathly Hallows
av JK Rowling
En given bok på listan. Äntligen fick man veta slutet på sagan om Harry Potter. I den här boken åker Harry, Ron och Hermione runt England för att hitta de återstående horrokruxerna. Eftersom de flyttar från plats till plats blir det en bok med flera små äventyr i ett. Rafflande och spännande särskillt i slutet, och nej jag ska inte avslöja hur det gick ifall någon ännu inte läst den! Är imponerad av hur väl Rowling får ihop kombinationen av mugglarnas värld och trollkarlsvärlden.

Flickan som lekte med elden samt Luftslottet som sprängdes av Stieg Larsson
Del två och tre i Larssons Millenniumserie. Jag börjad med ettan, men tvåan och trean som direkt hör ihop var de bästa. Årets boksnackis? Bra böcker med en braa oh medryckande historia. Så där lagom krångliga så man hela tiden måste anstränga hjärnans logiska delar för att hålla isär personerna och få i hop handlingen.
Lisbet Salander anklagas för mord, hennes vän tillika jounalisten Mikael Blomkvist är övertygad om att hon är oskyldig och försöker lista ut vem den verklige mördaren är.

Jane Eyre av Charlotte Brontë
Bra bok som jag skrivit om en gång tidigare här på bloggen. Jag gillar den 1800-tals generen som den och även Jane Austens böcker ingår i. Tv-serien gick på SVT för ett tag sedan och jag spelade in den :)
___________________

Årets bästa skivköp
Dött lopp mellan de två skivorna jag fick med Josh Groban; Closer och Josh Groban

Årets melodifestivallåt
The Worrying Kind med The Ark.

Årets bästa Idol
Daniel

Årets bästa biofilm
Råttatouille

Årets bästa filmer från soffan
Just Like Heaven - mysig romantisk feelgood film som kan ses om igen!
The Holiday - underbar romantisk film som utspelas i kontrasterna LA och engelska landsbygden
Lady och Luffsen - hade faktiskt inte sett den innan, kul att se i skaffa valp-tider :)
Billy Elliot - engelsk film och pojke som vill dansa medan han far vill se honom boxas.

Årets sämsta film
Medan vi faller - en fransk film som vi såg på Stadsutvecklingen. Kanske mest dålig för att de inte är kul att sitta obekvämt och se film och sedan dessutom tvingas sitta en efetrmiddag och analysera det man just sett...
_____________

Nu måste jag få det här publicerat!

Välkommen hem, Hera!

Nu är hon så äntligen här, och har varit i ungefär ett dygn. Hemresan gick bra, det var nyfikna ögon i bilen och ingen åksjuka alls. Väl hemma var det väl lite förvirrat, men hon fann sig ganska snabbt. Inom en halvtimme hade hon utforskat lite, ätit, kissat och somnat. Det är mest det hon gör, är vaken ungefär en halv till en timme i taget och sover sen en stund, helst intill soffan och på mammas fötter. Däremellan är det lek, bus och nya upptäckter. Idag var hon till exempel utomhus för första gången i sitt liv, spännande men lite läskigt när det blåste!
Hon är så söt och så mjuk i pälsen att man inte vet vad man ska ta sig till emellanåt!

image28

Kändis i Lund

Var ute och gick på lunchen med pluggkompisen Linnéa, i riktning mot konfektyraffären på Lilla Fiskaregatan gick vi. Då ser jag honom. Mr HippHipp, Andreas 'Tiffany Persson' Jansson. Inte för att det är en oväntad syn, de bor i Lund båda två och har tydligen kontot någonstans vid Domkyrkan. Men jag har aldrig sett någon av dem förrut. En kändis till på "har sett på stan"-listan.
Efter att vi passerat Anders, och det gått en sådär lagom tid att nu hör han mig inte så påpekade jag för Linnéa att vi just passerat en kändis. Hon hade inte sett honom, så jag sa att det var Anders Jansson från HippHipp. - HippHipp vaddå?, sa hon. Hade inte hört talas om dem eller sett dem. Vilken miss, inte ens deras nu pågående projekt föreställningen 500 kände hon till. Hallå var har du varit de senaste åren? Tv-lös i västergötland tydligen...

Från och med imorgon kommer detta hus att bli väldigt annorlunda. Någon gång på sen eftermiddag kommer vår prinsessa att se sitt nya hem för första gången. Spännande. Vi har förberett massor hela veckan. Bytt ut fina mattor, köpt leksaker, tagit fram filtar med mera. Vi har också pratat om vad vi minns från Hampus första tid. Inte mycket kom vi fram till. Broren och jag var ju bara sju respektive åtta år gamla så vi kanske är förlåtna?
Kul ska det i alla fall bli. Fattar knappt att det är sant!

Godnatt!

(Andra på listan: Jepsson i The Ark, Anders i "Anders och Måns", Gröna Rum-Gunnel. Är dålig på kändisspaning)

Glad och arg och glad igen

I fredags var jag glad. Då var vi nämligen och hälsade på vår lilla valp. Som hade vuxit rejält sedan förra gången vi såg henne. Då var de tre veckor gamla, nu är det sju veckor. Deras päls var mycket ulligare och mjukare och framförallt så var de uppe och lekte. Busade och ville bitas överallt. Fingrar, näsor, tår, byxpen, koftärmar, kamerasnören, skor... Sylvassa tänder! Mycket roligare att hälsa på nu när de var uppe och ville leka och busa, förra gången höll de sig mest runt mamma. Om en vecka ska vi dit igen och då får vi ta med oss prinsessan hem!

I lördags var jag arg. Inte rosenrasande eller adrenalinstin hela dagen. Men småarg på att mina pluggplaneringar alltid står och faller på samma sak. Inte på lathet utan på huvudvärk och gärna migrän. Had planerat att jag skulle plugga ikapp lite denna sista helg på det så kallade jullovet och jag tänkte satsa på att få det mesta gjort på lördagen så att jag skulle ha reservtid på söndagen plus hinna umgås med mormor som ska komma på middag, Men såklart - självklart- huvudvärk och får inte ett dugg gjort. Ägnade större delen av dagen i sängen och gick och la mig redan klockan nio.

Idag är jag glad igen. Vaknade tjugo i sju och huvudvärken var borta. Dessutom var jag pigg och det var jätteskönt att morna sig en halvtimme innan jag gick upp. Tyckte det var lika bra, hade ju sovit så mycket. Fick nu dessutom en lugn och skön morgon då jag hann läsa tidningen i lugn och ro (vilket jag aldrig får göra till frukosten i vanliga fall på en helg eftersom mamma och pappa brukar ha det mesta av tidningeb uppe i sängen då). Så mysigt, med granen som var tänd och allt! Vid tolv hade jag redan pluggat mer än en timme och såg sedan Charlotte Kalla vinna Tour de Ski. Vilken prestation, bragdguldet bör vara klart. Sen har jag pluggat några timmar till på eftermiddagen och har väl hunnit det mesta. 

Nu ska jag gå ner och umgås med mormor! Och så blir det snart god middag.

image25

Hemma igen

Om jag nu hade haft en massa läsare så hade jag väl fått någon liten krya på dig-kommentar på mitt förra inlägg i alla fall? Stackars mig, eller hur (!), som vill ha uppmärksamhet ;) Nu är jag i alla fall så gott som frisk. Igår och idag har jag känt mig mycket piggare och knappt varit snuvig. Men jag är ju inte hundra procent frisk och kan därför inte provträna på Friskis & Svettis, som idag har öppnat mindre än 300m från vårt hus, den här veckan. Satsar på nästa i stället.

Varför kan förresten inte spammare ta jul- och nyårsledigt? Kollade mejlen nu efter att vi kommit hem från stugan (i eftermiddags). Hade fått sjuttiiotvå spam varav (som tur var) sextiotvå gick direkt till papperskorgen eftersom jag spärrat dem tidigare. Helt sjukrt många. Har varit likadant hela december då jag inte haft tid att kolla mejlen mer än var tredje-fjärde dag. Femtio-sextio spam varje gång. Tjatigt!

Hade bra dagar i stugan i alla fall (bortsett då från att jag var sjuk). Roligast var väl att vi fick snö på Nyårsafton :) Typ en centimeter, men det var i alla fall vitt.

RSS 2.0