Kommentarer, postmummer, radio och julkort

Vill börja med att jubla lite över att jag fått hela två kommentarer den här månaden! Inte illa, och väldigt roligt att få! Har ju ingen aning om dessa personer läser bloggen igen, men jag kan ju i alla fall svara på frågan som ställdes, om någon annan skulle undra. Jag läser fristående kurser på högskolan under det här året, på ungefär halvtid. Har läst två kurser nu i höst: Grundklurs i Analys A (matte), 5p på Malmö Högskola och Natur- och Miljövård, 5p på Högskolan i Kristianstad. Till våren har jag kommit in på en 10-poängskurs på Malmö Högskola; Stadsutveckling. Senare till våren ska jag läsa gymnasiets Biologi B. Så ser mina vårplaner ut så här långt!

Idag på jobbet blev hela min arbetsgrupp och en grupp till som vi jobbat tillsammans med ett par dagar ivägskickade till en annan avdelning i posthuset. Tydligen fanns inget att göra på vår avdelning, så vi fick gå upp ett par våningar och sortera julkorten längre fram i processen. Tidigare har vi gjort grovsorteringen där vi skiljt ut stora brev från små och sett till så att de brev som inte kan stämplas eller sorteras i maskinerna stämplas i alla fall, manuellt. Idag fick vi postnummersortera småbreven (fortarande julpost). Satt framför ett stort hyllverk och tittade på postnumrets två första siffror (ibland tre) och sorterade korten i sitt rätta fack. 11-19 till Stockholm, 20-21(211-218) Malmö, 22 Lund, 271 Ystad, 40-nånting till Göteborg, 25 Helsningborg osv. Lite lärde jag mig i alla fall :)
Bäst med denna avdelningen var i alla fall att de hade mycket bättre smak vad det gäller valet av radiokanal! Här var det min favoritkanal som stod på, Rix FM med morgonprogrammet RIX MorgonZoo fram till klockan 10. Väldans trevligt att lyssna på faktiskt, önskar jag kunde göra det oftare.


Så till en liten lektion i hur man ger jobb åt en massa ungdomar som julsorterar post
(utan alla dessa fel så skulle ju betydligt färre juljobbare behövas!)

Gör brev som inte kan gå i de stora helautomatiska maskinerna:
- Fyrkantiga kort och kuvert
- Figurklippta kort
- Röda kuvert (den oranga steckkoden som trycks kan inte avläsas)
- Mörka kuvert, mörkblå, mörkgrön eller svart (kan ej avläsas)
- Brev med snören eller glitter på utsidan
- Väldigt små kuvert
- Knöliga brev
- Hårda brev, tillexempel isskrapor
- Brev större än C5 på något håll

Vissa brev/kort på den här listan kan stämplas i en maskin för att sedan sorteras manuellt, men inte alla. Knöliga brev går inte igenom, liksom figurklipta kort och brev med snören, glitter och bjällror på utsidan, dessa måste handstämplas och sedan sorteras manuellt.

Förutom att utforma breven som ovan, kan man ju också göra det svårare på andra sätt:
- Lägg A-post och utlandspost i julpåsarna trots att de bara är för inrikespost med julfrimärke
- Tejpa igen julpåsen väldigt noga så att den blir nästan omöjlig att öppna
- Lägg korten i julpåsen hulkler om buller, och lägg gärna vartannat julfrimärke och vartannat a-post märke så att det blir svårare att sortera...

Och det finns säker massor av andra sätt också! Ruskigt mycket julkort är det i alla fall som sorteras, så även om felen vore färre så skulle de nog behöva en massa sorteringshjälp...
De gulligaste breven man hittar är ändå de som är adresserade "Till Tomten". Vilket väcker mina barndomsminnen till liv, jag brukade skriva till tomten nämligen. Och jag fick svar och en julklapp! Inte det jag önskat mig kanske men brevpapper och en penna, ett pussel något år om jag inte minns fel. Hoppas barnen får svar nuförtiden också!

Kram på er :)


Lucia

När jag blir stor och får ett riktigt jobb vill jag ha ett eget rum att jobba i. Där ska jag ha min egen radio och lyssna på den kanalen jag vill höra! Och slippa Din Gata, som jag har lyssnat på hela dagen idag på jobb. Är så trött på dem! För det första är det inte min musikstil och för det andra är de så himla tjatiga. Att det inte är min musik det kan jag väl gå med på, bara de kunde skippa tjatet! Hela tiden, och då menar jag verkligen var tredje minut, talar de om vilken kanal man lyssnar på; "Du lyssnar på Din Gata, 100,6, en del av Sveriges Radio, alla talar skånska" Hela tiden.

Lucia idag annars. Det blev lussefrukost i morse med familjen innan jag skulle iväg till jobbet. Inget luciatåg dock, annars brukar vi se på tv men det började för sent för att jag skulle hinna se det .
Jag har jobbat sex timmar idag och sorterat massor av julkort av alla de slag. Stora kuvert, vanliga kuvert, jättesmåkuvert, vanliga kort, stora kort, tomteformade kort, änglaformade kort, granformade kort, glittriga kuvert, vita kuvert, röda, gröna och blåa kuvert, med julfrimärke, med a-post frimärke, utan frimärke och fyra stycken vi hittade var utan adress (men med frimärke!).
Bland posten har vi även hittat en godisbit, ett chips (segt), en ölburk och en spruta...

Det får räcka idag, nästa gång ska jag lära er hur man jävlas när man skickar julkort! Ses :)

Tenta

Så var tentan äntligen avklarad. Men shit vad nervös jag var imorse. Kunde inte äta mer än hälften av min vanliga frukost, på samma tid som vanligt, hade ont i magen och kände allmän oro. Usch, tror aldrig jag varit så nervös inför ett prov eller en tenta förut. Kanske var det för att jag kände att jag inte förberett mig så mycket som jag borde, för att jag har haft en masa huvudvärk och missat några lektioner?
Nu ber jag bara till alla gudar som finns att jag ska ha klarat tentan så att jag slipper åka in till Kristianstad igen den 13 januari och göra omtenta, så att jag slipper känna att jag måste plugga över jullovet. Det skulle vara så skönt att få det hela ur världen!
   Om man tänker lite, det här var en Natur- och Miljövårds kurs, vi har fått lära oss att vi måste värna om miljön minska transportarna och så vidare. Då borde ju läraren rätta tentorna snällt eftersom 80% av klassen pendlar in till högskolan. Så att vi slipper åka en gång till och belasta miljön ännu mer?! Eller kan det inte fungera så? Jag skulle gärna slippa belasta min plånbok också, eftersom mitt busskort gått ut till idag så fick jag betala resorna kontant och det kostade mig totalt 180 spänn... Inte alltför roligt.


RSS 2.0