Kyla

När vintern nu är på besök i Skåne så åkte den tjocka vinterjackan fram igår kväll. När temperaturen går ner under fem grader så är det tillåtet. Jag menar, det är ju inte så att jag tar på höstjackan vid dessa temperaturer i januari så då kan jag ju ha vinterjackan nu. Fast det är oktober. Varmt och skönt var det helt klart!

Sägs att det snöade lite här i Lund igår förresten.

Frystejpat och klart

 
Efter söndagens genomgång av min arbetsplats har jag nu satt frystejp runt datorskärmen här hemma. Det var Johans snälla arbetsteraput till mamma som kom hit och tog sig en titt. Är väldigt glad åt det.
Väldigt bra faktiskt att få lite tips och synpunkter, jag sitter ju en hel del vid datorn särskillt nu med ex-jobbet. Tidigare har jag bara fått tips från sånt man läser och kanske från en sjukgymnast. Men så mycket bättre att hon faktiskt var hemma hos mig och kunde se helheten. Lite brister fanns ju som jag inte hört talas om förut eller visste om. Så det var toppen!
 
Lite hade jag faktiskt gjort rätt. Mitt skrivbord står så att ljuset från fönstret kommer från sidan, jag har en extern datorskärm som jag också har höjt upp lite för att slippa sitta och titta ner på laptopen. Men en dålig sak var att jag har haft skrivbordslampan riktad fel så att det bildas reflektioner i skärmen, inte bra för ögat. Och inte bra för nacken eftersom ögonmusklerna och nackmusklerna tydligen hänger ihop. Det var inte hellr bra att ramen runt själva datorskärmen är svart och blank, det ger också reflektioner som stör ögat. Lösningen - frystejp. Inte världens snyggaste kanske, men det kändes faktiskt som stor skillnad så fort jag satt upp den.
Sen handlade det såklart om hur jag sitter, vinklar på knä och armbågar. Att man inte vinklar ut armen eller handen för mycket för att nå musen och att skärmen är på rätt höjd. Och att varriera hur man sitter och pausa och röra igång blodcirkulationen ofta. Inte minst att flytta ögonen från skärmen då och då och titta på något annat en kort stund så de får vila.
En liten höjning av skrivbordet, 2 cm, var det enda som justerades förutom lampan då som jag numer får rikta åt ett annat håll.
 
Jättebra tips!

Julkalendern är införskaffad

Igår fick jag julfeeling när jag fick min julkalender. Det är inte så himla långt kvar nu...

Kalendern är i alla fall Bingolottos och jag hoppas vinna något bra. Annars har jag i alla fall hjälpt en smått desperat mamma (sades det i alla fall) att sälja en av sonens julkalendrar och i förlängningen stöttat en fotbollsförening. Oklart vilken.
 

Spöken eller tomtar?

Att felanmäla ett fel på bostaden med endast 160 tecken det är en konst kan jag säga. Ofta vill man ju beskriva problemet lite, när det uppstår, hur och sådär. Men man får allt skala ner sina utläggningar ordentligt.

Nu precis skulle jag felanmäla något så svårt som ljud uppe på eller i taket. Det har några morgnar låtit som om något har dragits över taket, typ en förlängningssladd som man drar efter sig. Igår kväll lätt det som att något levande gick omkring, det lät som klor och som att det kanske gnagade lite. Eftersom jag bor på översta våningen och det inte finns något vindsutrymme av något slag så borde det inte vara några ljud alls.

Medan jag satt och försökte skriva ner detta på ett vettigt sätt tänkte jag bara på att det lätt kunde uppfattas som att jag försökte anmäla att det spökar... Kanske har jag fått en tomte på lofet? I alla fall så går mina tankar till att det är en råtta som tagit sig upp.

Så här blev i alla fall min text: "Någon morgon/kväll vid spridda tillfällen har jag hört att något rör sig uppe i taket. Som om något släpas eller något som går omkring, gnager. En råtta?"

Jag klarade mig.

Nu känner jag att jag vågar andas ut lite.
I fredags började näsan krångla, det vill säga den började klia och snuva sig och hela ansiktet kändes förkylningssvullet. Men, det blev aldrig mer än så. På lördagen kände jag bara lite och sedan i lördagskväll har jag inte kännt något alls.

Så skönt! Det var verkligen en förkylning-light.

Heravakt

Så är mitt dagsverke som hundvakt avklarat. Mycket roligt att ha Hera här och att ha lite sällskap medan jag satt och pluggade. Mamma och pappa lämnade av henne vid tio i förmiddags och då var hon först lite gnällig. Hon behövde gå ut, och när väl det var fixat så låg hon snällt. På eftermiddagen kunde hon till och med koppla av och sov nog lite. Härligt att hon kunde finna ro! Hämtad igen blev hon strax efter sex. Saknad är hon nu!
 

RSS 2.0