Sjukt

Är lite arg på vinterkräksjukan som hindrar mig från att följa med och hälsa på mormor på sjukhuset =( Jag är ju inte ens sjuk.

Sommarkurs

Just nu känns det kanske lite överambitiöst. Med tanke på att jag känner mig ganska skoltrött och bara vill vara ledig. Men i augusti kanske fallet är annorlunda. Och kursen låter jätteintressant!

Jordartskartering och landskapsanalys 7,5hp: http://www.lu.se/o.o.i.s?id=320&lukas_id=GEOB10

Å andra sidan, läser jag en sommarkurs kanske jag inte behöver läsa på helfart hela hösten...

Säger bara en sak...

... 91 % på hydrogeologitentan =)

Bara en gång tidigare har jag gjort bättre här i Lund. Det var miljöfysiken.
Bäst i klassen, haha! Jag lever på det, när allt annat är i lite motvind.

Tummen ur

Idag fick jag, efter ännu en migrändag på kort tid, äntligen tummen ur och ringde vårdcentralen. Fick prata med en jättetrevlig syster som inte alls opponerade sig mot att jag ville komma dit. Alls. Fick en tid redan nästa vecka!

Och igår fick jag äntligen iväg studierådets halvårsrapport till kåren. Och idag bokade vi äntligen in datum och tid för stormöte. Och jag har kommenterat kompetensprofilerna och skickat iväg till institutionen nyss. (Jag fortsätter envist att kalla det institutionen även om jag vet att det är fel numera.)

Skönt att blir av med lite axeltyngder. Hydrogeologikursen hade varit skönt att bli av med. Och att mejla Henrik. Och att planera ex-jobb med handledaren. Och att veta vad jag vill till hösten.

En sak i taget.

Fältövningsdagar

Nu har vi varit ute i fält idag och igår. Vi var på Österlen, närmare bestämt i Yngsjö, och provpumpade en brunn. Igår inventerade vi bara området och alla brunnar vi skulle bevaka, och det var först i dag vi faktiskt pumpade. Vi pumpade i en brunn och var intresserade av att se om de andra brunnarna påverkades (det vill säga om vattenytan sjönk) av att vi tog ut en massa vatten från den aktuella brunnen. Jag tror vi punpade 600liter/minut i fem och en halv timme. En del vatten...

Varje grupp hade en till två brunnar att bevaka för att se om de påverkades av den avsäkning som blir i akvifären man pumpar ifrån. Min grupp hade bara en brunn, och det hände absolut ingenting i den. Den påverkades alltså inte av pumpningen, eftersom den ligger i ett vattenmagasin (akvifär) längre upp än vad brunnen, vilken vi provpumpade gör. Så det var ju lite tråkigt, att det inte hände något.

Å andra sidan hade vi det bästa läget på brunnen. Alldeles intill fanns en husvägg i söderläge, med lä och utlagda träbjälkar som man kunde sitta på. Där satt jag i proncip i fem timmar och bara njöt av solen =)

Sämre kan man ju ha det.

RSS 2.0