Sommarutflykt #1: Emporia

Idag bar det av på den första utflykten med våra sommarkort. Eftersom det regnade igår så beslöt vi att åka till köpcentret Emporia i södra Malmö. Ingen av oss hade varit där förut. Kanske lite märkligt och pinsamt eftersom det har varit öppet i snart 2 (?) år och blivit en väldig attraktion här i Sydskåne. Men det har helt enkelt inte blivit av. Vi har ju liksom shopping på närmare håll om man säger så. Några gånger tidigare har vi sagt att "vi kanske ska åka till Emporia i helgen/på söndag/nästa vecka" - men så har det alltid kommit något i vägen. Så idag, trots att solen sken så beslutade vi oss att ge oss av.
 
Kom till Lund C och klev på ett tåg som rullade in på perrongen mycket lägligt. Sen satt vi på det tåget i 25 minuter innan det lyckades börja sin resa mot Malmö. Signalfel i Arlöv. När vi väl åkte så var det stora delar av resan på reducerad hastighet. Det kändes nästan som att ödet inte ville att vi skulle komma till Emporia idag heller!
 
Men vi kom fram till slut! Fyra timmar senare tog vi tåget hem efter att ha försökt att systematiskt ta oss igenom hela bygget för att passera alla affärer. Det lyckades vi nog inte riktigt med, men till slut var vi så trötta. Trotts en mycket god fikapaus på Espresso House. Jag hade gärna kollat in takträdgården lite extra också, särskilt nu när det var så fint väder idag och knappt blåste eller var kallt.
 
Helhetsintrycket var att det är ett häftigt köpcentrum där man kan hitta det mesta. Kan absolut tänka mig att åka dit igen. Men då mer utflyktsbetonat eller om man ska typ ut och leta efter något speciellt och behöver många butiker till hands. För vardagsshopping duger utbudet i Lund gott :)

Balkongen strax före midsommar

Ojojoj, nu var det längesedan jag uppdaterade något här. Ska förbättra mig. Kanske :)
 
På balkongen i år var idéen att hålla antalet krukor nere och inte experimentera så mycket som i fjol. Jag vet inte om vi lyckades. Kanske har vi i och för sig mindre antal experiment. Men krukor och sorter finns det gott om.
 
I blomväg har vi tre säkra p:n: pensé, petunia och pelargoner. Som kompletteras med luktärt i två olika färger.
Kryddväxter finns i följande utbud: gräslök, basilika, persilja, oregano, timjan och förhoppningsvis snart dill.
På temat ätbart finns också tomater, physsalis, två sorters plocksallad, sockerärter och vita smultron.
 
Några bilder för er som inte sett balkongen på ett tag!
 
Förutom kryddväxter så är detta säsongens första skörd!
 
Kryddhyllan är välfylld i år. Blommor, persilja, sallad, smultron, timjan, basilika och gräslök längst ner (lila blommor nere till vänster). Dill på gång, lite sen sådd kanske, men jag hoppas det ska bli något ändå :)
 
Två tomater blev det. Vi satsade på en orange körsbärstomat och en gul en som ska bli citronforrmad.
 
Penséerna har varit fina länge nu. De hänger väldigt när de är törstiga och koltrasten gillar att stöka runt i korgen, men annars går det fint.
 
Tre physsalis satsade vi på i år. det är dock en väldig storleksskillnad på dem. Klättrandes i hörnet finns luktärter och sockerärter.
 
Den första petuniablomman slog ut i går. Det är några veckor tidigare än vanligt. Som allt annat i år.
 
 

RSS 2.0