En lugn dag

Jag klarade hela förra veckan utan sjukdagar eller migränmedicin men igår slog det till igen. Kom under dagen och på kvällen var jag riktigt trött och hade ont. Imorse kände jag artt det inte var helt bra så efter en del velande så stannade jag hemma. Jag orkar inte gå i väg och må dåligt och kanske bli sämre igen. Är hellre hemma och blir sämre i så fall. Beror så klart på aktivitet, men "en vanlig" dag kan jag lika gärna missa för hälsans skull.

Så jag har tagit det lugnt idag, men ändå försökt att inte sitta still och bli stel. Jag har planterat om mina odlingar av Physalis och Petunior till större krukor och jag tvättar lite så jag slipper stressa med det imorgon kväll. Och så såg jag prinsessan Estelles dop, så klart, när jag nu hade chansen. Så söt hon var när hon nyfiket följde vad som hände i kyrkan.

Tänker mig en kväll med Johan för att få lite ny energi och imorgon går jag på föreläsningar om samverkan mellan Malmö och Lund i hållbar stadsutveckling på Domkyrkoforum här i Lund.

Physalisarna har växt som bara den de senaste två veckorna. det var hög tid att plantera om dem. Syns att de är släkt med tomat tycker jag. En meter höga ska de visst bli och hoppas jag fulla av bär :)

I den stora krukan fick alla livsdugliga petunior plats. Kan nog bli fint om de tar sig. I ena hörnet petade jag även ner två mindre physalisar. Får flytta dem senare om de blir för stora. Och trollsländan fick hänga med också :)

Det gör ont att bli gammal

Eller vilken annan slutsats ska jag dra? Denna födelsedagsvecka har kanske inte direkt varit min bästa. Har haft migrän eller sviter av migrän sedan i måndags eftermiddag. Hemma från praktiken sedan i tisdags och hela tiden med förhoppningen om att imorgon kan jag gå. Extra jobbigt då att gång på gång behöva meddela min handledare att nej, jag kommer inte idag heller...

Förutom den fysiska smärtan, som emellanåt är så intensiv att jag inte riktigt vet vart jag ska ta vägen - beskrev det imorse som om det satt en kniv i vänster tinning som någon försökte vrida om... Förutom den så är det mentalt jobbigt att ha ont, att inte veta när det blir bättre, att inte ens medicinen hjälpte i onsdags och att inte kunna göra något eller orka/våga planera. Och så är det jobbig att hela tiden behöva tänka på att få i sig mat och att dricka, trots att jag inte är sugen. Eller orkar. Man blir trött av att ha ont. Riktigt sliten faktiskt.

Tur det finns underbara människor som kan muntra upp en!

Lördagssovmorgon!

Idag var planen en lång sovmorgon. Äntligen, det har blivit mycket tidiga mornar på sistone. Så jag la mig igår kväll utan att ställa någon väckarklocka. Lite lyxigt tyckte jag allt! Men dels så la jag mig relativt tidigt igår (före elva) och dels så är jag ju väldigt van vid att vakna tidigt vid ddet här laget. Så klockan åtta redan började jag vakna till. Härligt ändå, för jag kunde dra mig en god stund och sedan läsa tidiningen i lugn och ro till frukosten. Och ändå hinna med att göra något på förmiddagen.

Har just skrivit en inköpslista och ska strax bege mig till Willys. Jag ska ha lite födelsedagsfirande imorgon och ska förbereda. Baka tårta står på dagens att göra lista =) Och det är ju en ganska kul uppgift. Mindre kul att jag också under  helgen behöver dammsuga och stryka lite kläder. Men, men solen skiner och ikväll blir det middag och Robins på Väster =)

RSS 2.0