Sol och nostalgi

image4

Jag var och gick en runda på stan i förmiddags. Det var helt underbart härligt! Soligt och varmt, fina blommande träd över allt och en massa människor som njöt av solen. Önskar alla dagar kunde vara som den här! Jag gick en lång promenad över stan, åt en glass vid Södertull (Rönneholm såklart) och gick på Stadsbiblioteket för att låna böcker. På väg dit gick jag förbi min gamla gymnasieskola och tog den här underbara bilden och längtade nästan tillbaka. Blev i alla fall väldigt nostalgisk! Få skolor är så fina som Petri :)

Englands hetaste singel

Helgens "stora" nyhet är om någon missat det, att den brittiske prinsen har gjort slut med sin flickvän sedan fyra år tillbaka. William och Kate är ett avslutat kapitel. I england ägnas detta flera spaltkilometer för diskussion, ska man tro svenska tidningar så skvallrar till och med de annars seriösa tidningarna om uppbrottet och även i Sverige skrivs det en hel del. Anledningen till uppbrottet sägs vara att prinsen kände sig pressad att fria, men valde att avsluta förhållandet då han inte var redo att binda sig.

Trist att det ska behöva bli så, jag har ju ingen koll på hur det egentligen stod till dem emellan, men det är tråkigt att kungahusen och inte minst media sätter så stora krav på prinsarna och prinsessorna. Det tjatas bröllop titt som tätt och det är synd eftersom det säkert sätter en otrolig press på deras förhållande. Varför måste man gifta sig snabbt bara för att man är kunglig, det är väl bättre att ta det lugnt, hinna bli äldre och mognare än Williams 24 och undvika framtida "skillsmässoskandaler"? I dagens samhälle är det få 24-åringar som vet vad de vill och det gäller väl även kungligheter.
Sydsvenskan skriver i en artikel: "Drottningen sägs vara litet ledsen, men vadslagningsfirmorna är lättade. Och på varuhuskedjan Woolworths är de väldigt glada att de bara hade designen klar för tallrikarna, muggarna och musmattorna de skulle börja sälja så fort förlovningen mellan prins William och Kate Middleton eklaterades. De hade inte hunnit börja tillverka dem."
Ännu ett bevis på hur omvärlden rusar mot bröllop tydligen långt innan paret själva gör det. Hallå liksom, killen är 24 år gammal då kan man väl inte på allvar vänta sig - i den moderna tid vi nu lever i - att han ska vara giftasmogen? Det stod också att vadslagningsfirmorna slutat ta emot bud (eller vad man säger) på paret eftersom det ansågs som säkert att de skulle gifta sig.

Givetvis spekuleras det en massa i tidningarna om anledningen till uppbrottet och det är ganska skilda versioner man kan läsa:
I Metro igår stod det att läsa att "Enligt Sunday Mirror försökte prinsen dränka sina sorger under lördagsnatten med hjälp av dryga 150 000 kr."
Idag på aftonbladet.se kan man läsa att prinsen "firade uppbrottet från Middleton med champagne i helgen. Vännerna bjöds enligt de brittiska tidningarna på Dom Perignon och drinkar för många tusentals pund." De fortsätter vidare att peka ut prinsens nya flickvän...
Det är möjligt att förhållandet inte varit särskillt bra mellan William och Kate på sista tiden, men jag har ändå svårt att tro att han firade uppbrottet med en filickvän sedan fyra år tillbaka...

* * *

En annan stor nyhet är ju massakern på Virginia Tech som ägde rum i går. Fruktansvärt. Fruktansvärt att det kan hända igen. I tidningen radades det upp säkert 10 fall av skolmasakrar bara sedan den på Colombia High School 1999. När ska USA skärpa sina vapenlagar? Fruktansvärd tragedi. Hur kan man vara funtad utan spärrarna som hindar en från att gå ut och göra så här?

Framtid?

När är man egentligen säker? Det är den stora frågan jag har ställt mig de senaste veckorna. För frågan Vad ska jag söka? har jag egentligen redan besvarat och haft i tanken en lång tid. Men hur vet jag att det är det rätta bara för att jag gått och tänkt på utbildningen i ett år? Jag vet faktiskt inte exakt vad det är som gör mig osäker, men jag tro att det mest handlar om att jag måste våga ta steget att fatta ett slutgiltligt beslut. Och det kan vara nog så svårt. Jag försöker också intala mig att beslutet inte alls är slutgiltligt på någotvis eftersom jag kan ånga mig, byta eller hoppa av om jag känner att det inte är rätt.

Jag tror jag ska prova "singla slant metoden". Det vill säga, jag går in och söker typ idag och sedan kan jag känna efter hur det känns ända fram till söndag. Jag tror ju att det kommer bli en lättnad när jag väl sökt och om det inte blir det, om det inte känns som rätt val, då blir det panik. Men i alla fall panik med ett par sökdagar kvar...

Just det, Naturvetarprogrammet Ingång Miljövetenskap på Lunds Universitet.

Påsken

Igår hade jag en riktig latdag. Det var kallt och ruggigt ute, bara lite sol då och då, så efter lunch la jag mig under en filt på sängen med min bok (en Agatha Christe-deckare) och med påskgodiset innom räckhåll. Där låg jag ett par timmar och hade det ytterst skönt! Vid tre kände jag mig dock så förslöad att jag var tvungen att ta en prommenad, bara för att ha samvete nog att gå in och lägga mig i tv-soffan sedan. Vi såg galan från konståklnings-VM och sedan hämtade vi en skål chips och såg Vänner. Superhärligt att bara lata sig :)

Påsken har i övrigt också varit mestadels trevlig - påskharen kom, vi träffade kusinerna och var i stugan. Dock kunde vädret ha varit lite bättre. Långfredagen var det helt okej och man kunde vara ute utan jacka om man hade tjock tröja och mössa. De andra påskdagarna har varit desto kyligare och det har till och med snöat en del. I morse låg det i alla fall en centimeter på marken.

Nu är vi hemma igen, och medan de andra i familjen ojar sig över att det är dags att jobba/gå i skolan imorgon så ser jag fram emot att vara ledig en vecka till!


RSS 2.0