Äntligen vinter...!

I söndags kom så äntligen vintern till Lund. Det snöade, vi var på kalas i Malmö under dagen och åt en massa gott och det fortsatte snöa också hela måndagen. Äntligen lite vinter, äntligen lite ljus! Jag tillhör dem som jublar när det kommer snö (oftast, inte i mars kanske men under de riktiga vintermånaderna gör jag det). Det lyser upp, det är härligt att gå ut när det knarrar under fötterna och allt ljud dämpas. Dessutom kan man göra roliga saker som att åka pulka, om man har tid och sällskap.
 
Eller, så kan man åka på vinterns förkylning samma dag som snön kommer, så att man bara får sitta inne och titta ut. Som jag nu har gjort. Plötsligt i söndags eftermiddag, mellan tårtan och middagen fick jag ont i halsen. Ganska plötsligt kommit och det blev också bättre ganska snabbt så jag tänkte inte så mycket på det. Måndag morgon vaknar jag med halsont och en näsa som känns sjuk. Bara att glädjas åt att veckan inte innehöll några direkta planer och att jag i alla fall slipper ställa in en massa. Bara min massagetid som jag sett fram emot.
 
Jag har sett en hel del tv-program, sett film och läst Sydsvenskan dubbelt så noga som vanligt. Man orkar inte så mycket när man är sjuk.

Färdig!

Idag gjorde jag det allra sista på kursen i Avfallshantering. Jag gjorde några få korrigeringar i min uppsats och skickade in slutversionen. Samtidigt som jag skulle skicka iväg den såg jag också att betyget trillat in i Ladok. Ett VG :)
 
Det innebar i sin tur att jag nu kan skicka in ansökan för att ta ut också en mastersexamen. Efter 380 tagna högskolepoäng fördelat på sju och ett halvt läsår, med tre examensarbeten och snart tre uttagna examensbevis i bagaget så känner jag mig rätt färdig!
 
Men, man ska aldrig säga aldrig. Vem vet om jag hamnar i skolbänken igen i framtiden. Men just nu känner jag mig klar.

Värdelös LKF-information

Nu har vi ägnat eftermiddagen åt att tvätta.
 
Fortfarande utan att det nya elektroniska tvättstugesystemet har tagits i bruk. Det har vi väntat på sedan augusti då vi fick en lapp i brevlådan om att det skulle installeras under augusti/september. Äntligen skulle vi få elektronisk tvättbokning och elektronisk tillgång till tvättstugan. Visserligen inte bokning via nätet till en start men i alla fall skulle vi slippa släpa på hänglås ner i tvättstugan för att säkerställa att ingen snor vår tvätt. Först i november fick vi komma på demonstration av nya bokningstavlan. Taggarna som krävs för att använda den och för att komma in i tvättstugan skulle delas ut senare och systemet vara i gång den 2 december. Så blev det inte. Uppskjutet och ingen ny information. Förstår inte heller hur dörrarna nere i tvättstugan ska kunna styras elektroniskt, så vitt vi kan se finns inga "taggavläsare" på dörrarna eller någon elektronik alls faktiskt.
 
När vi kom hem efter julen fanns ett anslag på informationstavlan i trapphuset att tvättstugan skulle vara stängd den 10 januari eftersom installation av torkskåp skulle ske. Jag jublade, äntligen skulle vi slippa det omoderna bunkerliknande torkrummet med allt vad det innebär. Kan nog inte komma på något positivt med det. Det är:
- oergonomiskt eftersom linorna som tvätten hänger på är alldeles för högt upp,
- oekonomiskt då det tar jättelångtid för tvätten att torka,
- omiljövänligt på grund av tidsåtgången och att det känns onödigt att värna upp ett helt rum bara för att torka tvätt och
- opraktiskt eftersom man måste förflytta tvätten ut från tvättstugan i källarkorridoren och in i tvättrummet, vilket är bökigt eftersom två dörrar med trösklar ska passeras och dörrarna är dessutom vända från varandra.
Vi var med andra ord mycket nöjda med att vår tvättid den 9 januari skulle bli den sista med torkrum. Nu blev det inte så att vi tvättade den dagen, utan idag i stället. Och hur såg det ut när vi kom ner i tvättstugan idag? Jo, precis som vanligt. Inga torkskåp där inte!
(Informationslappen är för övrigt nedplockad från anslagstavlan också.)
 
Man börjar onekligen tappa förtroendet för LKFs informationer.
 
(Vi har också en situation där våra närmaste platser för att slänga sopor och källsortera stängdes i somras på grund av arbetsmiljöskäl, med löfte om att snart få information om en ny lösning. Har någon sådan dykt upp? Har information dykt upp? Nej, vi får vackert knata ett kvarter med våra sopor...)
 

Johans födelsedagsjuice

Här kommer receptet på juicen som jag skrev om i förra inlägget:
 
4 apelsiner
2 clementiner
3 morötter
1 tunn citronskiva med skal
1 tunn skiva färsk ingefära

Dagen efter födelsedagen

Lugnet ligger över lägenheten idag. Vi sov länge och hade sedan tid att småpyssla och se lite på Vinterstudieon i svt. Jag stickade på min mössa och Johan sorterade spik & skruv. Senare tog vi en härlig eftermiddagspromenad i solen. Skönt med ljus men typiskt att det blåste så kallt samtidigt. Skönt att röra sig i alla fall.
 
Igår hade vi en lång dag, som började med att jag uppvaktade Johan på sängen med lyxfrukost och presenter. Sen lite städning och fixande på förmiddagen innan våra föräldrar och syskon kom på födelsedagskalas klockan två. Vi inledde men en välkomstjuice som jag hade mixat ihop i råsaftcentrifugen och sen gick vi vidare till tyngre grejer med Johans chokladcheesecake. Mycket gott och uppskattat!
 
Efter kalasen hann vi bara röja lite innan vi åkte hem till Johans föräldrar för att få middag och lite extra umgängestid med Sofia & Jan som var nere från Torsås. Det blev persisk lammgryta och därefter apelsinfromage till efterrätt. Sen var jag så proppmätt så bara tanken på att äta en bit julkaka också gick liksom inte. Några Lindt-chokladbitar och en clementin slank dock ner. Vid elva när vi kom hem var jag mättare och tröttare än jag varit på länge! Riktigt skönt med sovmorgon och lugn dag idag!

Baguettbakning

Känner mig väldigt huslig för tillfället. Håller på att baka baguetter smaksatta med vitlök och timjan som vi ska ha till vår bulgariska linsgryta som strax ska påbörjas i köket. Tror det kommer bli kanon!

Annars idag har jag fixat en massa smågrejer, som att skriva upp uppsatser inför seminariet nästa vecka och börjat läsa lite och som att uppdatera mitt CV på Academic Work. Men också att sortera undan lite papper och att lägga gösreceptet på ett bättre ställe än förra gången. En liten motionstur in till stan blev det också.

Jullovet får väl vara slut nu...

Det känns så i alla fall, särskilt med tanke på hur okristligt tidigt jag steg upp i morse. Men jag ska inte klaga, det var ju inte jag som skulle iväg tidigt, det var Johan. Jag vaknade också och tyckte det var en snäll sak att hålla honom sällskap vid frukosten bara. Sen när han gått (strax före sex) så gjorde jag min frukost och gick in till soffan för att kolla på tv-serier. Två avsnitt Glee blev det, och sen gick jag in och la mig en stund igen. Lite lyxigt faktiskt. Upp igen strax före nio, in i duschen och nu är jag redo för dagen. Fast hungrig och trött...

Praktiskt, eller livsfarligt?

Tyckte jag klädde mig praktiskt inför dagens shoppingrunda. Eftersom vi skulle åka bil (tack igen mamma!) och mest vara inne valde jag i ett första steg min tunna vinterkappa. Till den tyckte jag sen inte att kängorna satt så fint eftersom jag hade stuprörsjeans, så det fick bli mina höga stövlar. Kändes både praktiskt och snyggt. Ända tills vi kom in på Ica som var sista etappen. Deras golv och mina stövlar med helt plan undersida gick inte riktigt ihop. Jag halkade runt som Bambi på hal is och kunde knappt spjärna emot vad som krävdes för att köra kundvagnen...

För övrigt är jag mycket nöjd med mina beslut idag och vad vi fick uträttat medan vi var iväg. Blev såväl cykellås och almenacka som nya sladdar till två lampor. Saker Jag/vi behövt länge!

RSS 2.0