Var ska jag börja?

Dags att packa. Lika kul och skönt som jobbigt och tråkigt att flytta hem igen. Längtar till min lägenhet och det ska bli kul att börja terminen, men alltid trist att flytta ifrån familjen och Hera!
Nu ska vi åka om en och en halv timme, så bäst att sätta fart!

Hemresedag

Plats: stugan, vid fönstret

Stughelgen börja närma sig sitt slut. Med oss hem har vi kantareller, lingon och abborre. Inte helt fel. Det är bara augusti, men det känns verkligen som att hösten har kommit hit. Frånsett torsdag efetrmiddag har vi inte suttit ute alls. Det har faktiskt varit ganska kallt. Jag kan konstatera att det varit smartare att t med halsduk och vantar i stället för bikinin och en extra tjocktröja i stället för en extra kortärmad tröja... På allvar. Det var riktigt kallt när vi var inne på Eksjö stadsfest i går eftermiddag... Bara 10ºC faktiskt, och regnigt. Stadsfesten var dock trevlig. I går lyssnade vi på det ytterst okända bandet från vår gata i Malmö, Honk och på lite mer kända Owe Törnqvist. Vi hittade också ett mysigt café inne i staden, men mycket goda hemmabakade chokladbollar - stora som tennisbollar nästan! (inte riktigt kanske, men stora)

Dags att göra något vettigare. STäda, packa, bädda eller kanske gå ut lite i solen? Sen bär det hem till Malmö och imorgon bär det hem till Lund. Ser fram emot det, har haft det ytterst bra i Malmö under sommaren och inte haft allt för många slängar av lundalängtan. (Vad skulle jag göra där helt ensam?) Nu ska det dock bli skönt att komma hem till mina grejer och min säng igen och samtidigt dra i gång en ny termin...


Idioten

Plats: Stugan, vid matbordet

Jag tror jag har lagt i rubiken nämda patiens trettio gånger idag, och en hel del gånger igår. Utan något som helst vinnande resultat. Suck!

Jo, det är lite tråkigt väder här =) Men vi har faktiskt varit ute också, på en skogspromenad. Vi fick med oss lite lingon och kantareller hem. Inte på långa vägar motsvarande så mycket kantareller som pappa plockade i går, men lite i alla fall. Igår satt vi två stycken, på slutet tre stycken, i 1,5 timmar och rensade svamp ute i solen. Det var skönt, utom för ryggen.

Om någon timme kommer lillebror hit från Borås och ikväll drar Eksjö Stadsfest igång. Vi ska in och titta, Alcazar spelar till exempel. Träffade en MYCKET stressad arrangörs-kusin i förmiddags, som ovanpå allt annat sista-minuten-fix hade krånglande artister som ville byta dag eller ställde in spelningar. Fy på dem!

En klurig fråga

Så har frågan dykt upp igen, den tenderar att göra det då och då. Den här gången för att fylla i min profil på facebook. En annan gång är det någon kompis som frågar. Frågorna ska jag väl skriva egentligen för de är ju två stycken:

Vilken är min favoritfilm?
Vilken är min favoritbok?

Jag som säger mig gilla både att läsa böcker och se film borde väl kunna utse en favorit? Men det är inte så lätt. Har kommit fram till så mycket att jag omöjligt kan ange endast en av varje. Det får nog bli mina favoritfilmer och -böcker, en mindre lista. Som jag måste grunna lite till på. Och återkomma.

Det är dags att besvara frågan!

Mycket att lära

Ahhrg! Jag vill lära mig allt nu! Lite otålig kanske?

Förstår att detta facebookande kan vara beroendeframkallande.

Facebook

Så är jag där. Även jag. Äntligen? Jag vet inte. Grupptryck? Kanske. Nyfiken? Absolut.

28,77 s

Usain Bolt har under friidrotts-VM i Berlin hitills slagit två världsrekord. För detta har han fått en check på 100 000 dollar för vardera rekord. Alltså 200 000 dollar för en insats på mindre än 30 sekunder. Det blir en sjuhelvetes timlön!

Uppdatering

Göteborg var bra, luftmadrassfiaskot till trots! Kom på att det är en väldigt fin och trevlig stad egentligen, efer att ha sett den till fots under två dagar. Det är en stor stad, betydligt större än Malmö, som ju ändå är tredje störst.

Sedan jag kom hem förra torsdagen har jag ägnat mig åt att hinna ikapp mig själv. Det har varit mycket inplannerat och bokat den här sommaren känns det som och jag behövde sitta ner och andas lite. Ta några lugna dagar. Ändå har jag haft fullt upp under den gångna veckan!

Jag var i Lund och träffade SYO, eller utbildningssamordnaren om man ska vara noga, för att diskutera upplägget av kurser fram till mina examen. Det är en djungel och et gäller ju att veta i alla fall ungeför vad man vill. Det gör jag nog, men fortfarande är jag inte helt säker på vissa punkter. Det är nog så att det gäller att bestämma sig, göra upp en plan och så får jag väl göra det bästa av det. Nu närmast tog jag i alla fall beslutet att inte läsa GIS-kursen i höst utan skjuta på den. I stället ska jag läsa Miljöskydd. Det är en kurs för miljö- och hälsoskyddsinspktörerna som beskrivs så här:
"Principerna för förebyggande miljöskydd genom olika industriprocesser studeras. Olika metoder för behandling av kommunalt avloppsvatten gas igenom och problem med slamhantering är en viktig del. Miljörisker och förebyggande åtgärder för hantering av kemikalier, avfall och luftmiljöer ingår i kursmomenten. Kursen ger även träning i och praktik på arbetsplatser inom miljöskydddsarbete." Tror att den kan bli riktigt bra!

Luftmadrassskit!

Efter em vecka i stugan är jag nu i Göteborg för att hälsa på Linnéa. Mitt i hennes flyttkaos :) Men det går nog bra ändå. Har sovit ganska pajigt i natt. Luftmadresser är smidiga. Men luftmadrasser utan tillräckligt med luft i kan man lika gärna vara utan. Kruxet är inte att den läcker, kruxet är att pumpen inte passade så när vi pumpat till en viss gräns så läckte det ut lika mycket luft som vi lyckades blåsa in... Varpå det blev en ytterst svajjig skapelse där jag låg med rumpan på golvet.

Lyckades somna, men vaknade vid fyratiden. Frös för balkongdörren var öppen. Stängde den, men golvet var kallt och därmed jag, för jag frös fortfrande. Linnéa måste ha vaknat när jag stängde den inte allt för smidiga balkongdörren, och efter att ha lyssnat på mig enstund, där jag vände och vred på mig på madrassen så löste hon problemet. Gamla klassiska skavfötter. Tur hon har bred säng! Men så mycket mjukar det var där, och varmare! Än sen att jag inte hade mer plats än kuddens bredd, det var ju mjukt!

Idag måste vi nog hitta en bätttre pump, och så ska vi se Harry Potter.

SYO

SYO är kontaktad och har lovat att hjälpa mig reda ut tankarna och kurspusslet innan terminstart. Så snart hon har semestrat klart. Skönt, nu kanske jag kan släppa det ett tag. Det kommer ordna sig, på något vis.

Boka biljetter

Så enkelt ska det vara. Pust! Det vet jag inte.

Det är såklart smidigt att jag kan sitta hemma i lugn och ro och göra det. Och vela mellan och jämföra restider och färdmedel, priser och så vidare. Sen ska det bokas och betalas och man ska få fram en giltlig biljett. Och eftersom jag inte gör detta så ofta så måste jag såklart läsa på också vad skillnaden är mellan en e-biljett och en mobilbiljett.

Nu är det i alla fall bokat och klart. Mot Göteborg nästa vecka!

RSS 2.0