Jag sträcker på mig

Har fått beröm både igår och idag. Det är kul när kollegor visar sin uppskattning. Veckans beröm kom från en och samma person. Igår fick jag ta del av en mejlväxling till vår VD där han uttryckte att jag är "en retorisk pärla" och "hon är duktig Sara!"  
Och idag i ett inpass angående en pågående rekrytering att hitta hans egen ersättare nämnde han att många av de kvaliteer som de söker hos denne person visar jag mer och mer av 😀 Fast den tjänsten lär jag inte få, denne person ska även ha ekonomibakgrund och det har jag ju inte. Däremot tror jag att jag kommer få ta över en del av min kollegas arbetsuppgifter! En har jag redan börjat "utbildas" i.

Jag sträcker på mig och känner att jo, jag är på rätt arbetsplats!
Fast nu är det helg!! 🌼

Dåligt idag

Idag vaknade jag med huvudvärk. Efter en och en halv timmes velande beslöt jag att stanna hemma från jobbet. Bra det, för en timme senare mådde jag sämre. 

Det här med att besluta på morgonen om jag är bra nog att gå och jobba eller inte. Det är svårt. Jag vill ju gå. Och ibland blir det bättre när jag väl kommer iväg. (Och ibland slutar det att mamma får hämta mig klockan elva och att jag nästan kräks i en vägren.)

Kan önska att jag hellre kunde vakna med tokont direkt, så att jag inte skulle behöva fundera och ha ångest! Fast inte de dagar få jag faktiskt blir bättre då. 

Hemma idag alltså. Sov ett par timmar och var bättre sedan. Har av naturliga skäl inte blivit särskilt mycket steg idag. Nu står räknaren på 811. 

På Stortorget idag

Efter jobbet stack jag hem och åt lite snabbt (Johan hade gjort amerikanska pannkakor). Sen tig jag cykeln ner till stan. Tänkte kolla in hyllningen av Måns Zelmerlöw. Redan vid Grand Hotell insåg jag att det nog skulle bli trångt. Hela Lilla Fiskaregatan var en lång cykelparkering. Vid Gleerups tog det tvärstopp, det hick inte att komma ut på torget. Jag gick tillbaka och tig mig via Klostergatan till Kyrkogatan. Där hittade jag en plats så jag såg storbildsskärmen. Närmre gick inte. 
Ljudet var dåligt, men man hörde musiken i alla fall. 

Tokfolk som på allvar gick in med cyklar i folkmassan. Istället för att parkera dem... Men ok, det fanns inte direkt lediga cykelställ 😀

Lite närmre kom jag sen. 

Stegräkning dag 4

Så långt går stegräkningen bra. Mina 9000 steg per dag har jag klarat med råge. Har varit över 10 000 varje dag och över 11 000 en dag. Har tyvärr inte orkat eller hunnit mef extra kvällspromenader den här veckan. Får försöka hinna någon nästa vecka. 

I jämförelse med kollegorna så ligger jag i nedre skiktet. Efter igår är jag på plats 9 av 14. Vi inne på kontoret ligger lååångt efter de som jobbar ute. Jag har på tre dagar gått ihop ca 33 500 steg. Han som gått mest hos oss ligger på 83 500...

Stegtävlingen

Idag gick startskottet för stegräkningstävlingen som vi är med i på jobbet. Företaget tävlar som ett lag mot andra företag. 
Så under fyra veckor nu så blir det att ta på stegräknare förutom glasögonen innan jag hoppar upp ur sängen på morgonen. Alla steg ska räknas. Man får även tillgodoräkna sig motion som inte genererar steg, typ simning eller cykling. 

För att vara med och tävla om individuella priser ska man snitta minst 7 000 steg om dagen. Det har jag en normal dag inga problem med eftersom jag har 2x2 km promenad mellan stationen till jobbet. 
Annars tävlar vi som lag och då är vi glada att vi inte bara är ett gäng kontorsråttor utan att vi även har ett gäng som arbetar ute på fältet och tör sig typ hela tiden. 

Baserat på att jag testkört stegräknaren i nästan en vecka så har jag kommit fran till att jag relativt lätt kommer upp i mer än 8 000 steg. Jag satte därför mitt personliga mål till 9 000 steg om dagen. Får väl se hur det går! Just nu (kl 16:50) när jag är på tåget hem så står räkneverket på 7442 steg, så jag har en bit kvar idag till det målet. 

Idag är första dagen att registrera steg. Ska bli mycket intressant att se hur mycket jag har gått i förhållande till kollegorna. Och hur mycket LSR har gått i förhållande till de andra företagslagen. En första indikation blir det imorgon. 

Utomhus

Nu drar balkongsäsongen igång på allvar!
Uppburet från vinterförvaringen i källaren. 

Rensa gammalt. 


Utskolningsdags. 

Om jag bott i min gamla lägenhet ikväll...

... så hade jag krupit ner i sängen för att kolla på tv. Det är en sådan kväll. Lite mörk och rå på något sätt (fast det är varmt ute och faktiskt åskat lite). Och lite huvudvärk på det med inslag av träningsvärk efter massagen jag var på imorse... 
Hade gärna legat i sängen och kollat tv!

RSS 2.0