Uppsatstider

Äntligen är alla pass och timmar avklarade på posten! Jag var där för sista arbetsinsatsen igårkväll, och det var väldigt skönt att lämna in paserkort och arbetsskor! Speciellt som det inte fanns mycket att göra där alls i går, och att det var lite tragiskt att sortera julkort och brev till tomten så här efter jul.

Nu vill jag vara ledig. Men icke, det låter sig vänta ytterligare cirka två veckor. Nu ska här skrivas uppsats. En uppsats, tvåp kurser, ett ämne två angreppssätt, tio till tjugo sidor. Oklart vad som ska ingå på dessa sidor eller hur texten ska disponeras... Som en lång essä, eller som en projektrapport (med inledning, bakgrund, metod, resultat osv)?

Idag har jag i alla fall skrivit ut och läst lite material, och "studiebesök" till Beijers park (som jag ska analysera) är inplanerat till på torsdag.

Julafton är här =)

Vilket är skönt av flera anledningar. Kanske mest har jag i år sett fram emot en ledig dag, utan vare sig jobb eller skola eller julförberedelser. Nu är det dags att mest bara njuta av dagen. Och imorgon och i övermorgon blir det ännu bättre. Sen ska jag ... Fast det tänker jag inte på idag!

God jul!

Relativa posten

Idag har jag lärt mig att lunch är ett relativt begrepp på posten. Om man jobbar 7-14.30 så har man en halvtimmes frukost (betald) klockan åtta och lunch (obetald) klockan halv tolv. Men om man jobbar 7-14 så räknades luchen plötsligt vara klockan åtta och därefter hade vi en 20 minutersrast kvart över tolv... Varför skulle man behöva mindre tid på sig att äta bara för man slutar lite tidigare? Jag är väl i lika stort behov av en rast halv tolv om jag slutar två eller halv tre, när jag började samma tid???

Arbetsmiljö framför datorn är ett annat relativt begrepp. Tidigare dagar har det sagts att man bara får sitta 45 minuter framför datorn och koda post, sedan ska man bli avlöst och göra något annat en stund. Idag satt vi 7-14, med rast 30+5+20 minuter... Hmm? 

Inte på hela hösten...

... har jag haft motivation till att skriva i bloggen. Det har varit så mycket annat att skriva som riktigt har sugit musten ur mig. Men nu är det äntligen dags för lite julstämning. Idag lämnades sista hemtentan in, och nu ska jag njuta av det ett tag innan jag tar tag i projekt uppsats. Ska försöka känna mig lite ledig några dagar, trots att jag ju jobbar en massa på posten med att sortera brev och julkort.


En suddig mobilbild på Hera i halsduk får avsluta idag.

RSS 2.0