Inflyttad

Så var man inflyttad då. Jag hade sagt att jag skulle flytta in den 25:e, men nu blev det en dag försenat -alltså igår. Bara för att vi var i stugan i helgen och kom hem i måndags. Skulle åkt direkt hit, men kom på att jag skulle passa på att gå till vårdcentralen (i Malmö) på tisdagsmorgonen. I går kväll blev den slutliga inflyttningen och vi körde hit nästan det sista av mina grejer. Soffan, kläder, cd-skivor, tv och en hel del smågrejer. Har lite kvar att hämta, men det får bli till helgen.

Ett  dygn och några timmar har jag bott här nu. Känns lite konstigt och jag har verkligen inte vant mig. Det finns ingen att prata med när jag äter/fikar, inget sällskap på kvällspromenaden och jag regerar ensam över fjärrkontrollen...
Har ägnat dagen åt upppackning, få igång internet, min nya sladdlösa telefon och att handla. Än finns mycket kvar att sortera det är minst sagt lite stökigt här. Det ligger travar med böcker, tdningar, papper, reklam och post. Det står kassar och lådor. Sladdar är dragna klumpigt genom rummet, bland annat en tvärs ramför toadörren, ska provisoriskt tejpa fast den i golvet över natten. Måste försöka få tag på förlängningssladdar i morgon, grenuttag. Tyckte jag hade mycket el-uttag i lägenheten men plötsligt när man ska koppla in lampor, dator, tv, telefon och dvd så räcker de inte tilllängre!


Sist, jag såg lite på ett stylingprogram på femman nyss där de klädde en man i en löst åtsittande tröja. Kan det verkligen vara både och?

Herabild

Nu är hon snart 9 månader gammal. Hon har växt och blivit större än vad vi trodde hon skulle bli. Väger nu nära 16 kilo. Hon är fortsatt snäll och lättlärd. Hon har lärt sig att man kan titta ut genom fönstrena, men är väldigt snäll när hon står där. Skäller aldrig.




Förvirrad

Jag var helt säker på att jag skulle vara hos sjukgymnasten idag klockan 12.00. Det har jag varit säker på länge, tiden bokades före semestrarna för 7 veckor sedan. Så jag åt lunch strax efter elva och åkte iväg till vårdcentralen. När jag anmälde mig i receptionen tittade receptionisten lite extra länge i datorn och konstaterade att tiden som var bokad var 15.45. Konstigt tyckte jag för jag var fortfarande säker på att det skulle vara tolv.

Gick bortåt sjukgymnastiken och grubblade. Hade jag så fel?? Kom fram till att det hade jag nog... Givetvis hade jag glömt mitt tidkort hemma så jag ringde hem och frågade vad som stod på det. Jo, där stod 16.00, så jag hade väl hittat på 12.00 själv då.

Bara att åka hem.

Och tillbaka till 15.45 som var den tiden då min sjukgymnast väntade mig (det stod alltså inte rätt på tidkortet heller). Och det gick bra till slut fast jag fick lägga om planerna för eftermiddagen och klämma in dem imorgon istället.

Så idag har jag hunnit betsa mitt blivande matbord, ska strax gå och lacka bordsskivan. Och jag har ringt telia och beställt ett telefonabonemang till lägenheten. Från och med måndag kan ni ringa mig om ni har tur och får nummret :)

080808

Datumet hela världen väntat på. OS-invigningen. Får väl se hur det utveciklar sig därborta i Kina, om spelen kan genomföras utan skandaler. Och hur ska det gå för svenskarna? Tre veckor med alldelles för mycket sport.


I onsdags var jag på ikea och storshopade. Äntligen! I går fick jag möblerna jag köpt levererade till lägenheten. En säng, en fotpall (som blir förlängning av soffan/soffbord) och en bokhylla. Nu känns det som saker börjar rulla. Och en sten lyftes faktiskt från axlarna. Skönt att ha ikea avklarat. Var ju bara det att jag fick åka en sväng idag också eftersom det dels fattades delar till den hurts jag köpte för några veckor sedan, att jag köpt en saftbringare som visade sig vara trasig och att jag ångrade längden på sängbenen. också hade jag ju glömt köpa rullgardin i onsdags. Men nu är det fixat och jag ska förhoppningsvis inte behöva åka till ikea på ett tag nu. Tror jag ska ha det mesta nu!

I helgen ska jag till lägenheten och fixa. Har en massa porslin, glas och skålar som ligger i flyttlådor och behöver packas upp och sättas in i köksskåpen, via diskbaljan... Det rullar på. :)

Dammsugare

Efter att ha varit i stugan en vecka och vilat upp mig är det nu full rulle igen. Försöker få flytten att rulla på nu så att det händer något. Så jag kan vara i lägenheten och fixa utan att det känns som en utflyckt. Med andra ord att jag har saker där så jag kan bo där. Igår ägnade jag mig åt att packa alla mina köksgrejer som jag samlat i lådor. Eftersom porslin är ganska tubngt blev det fyra stora lådor och en liten. Bra förpackat ur hållbarhenssynpunkt tror jag, men ganska skrymmande. Jag hyser gott hopp om att få in dakerna i köksskåpen, när ,an väl kan stapla skålar i varandra och så.

På eftermiddagen blev jag med dammsugare. Tack mamma och pappa :) Som den miljövetare jag är så ville jag naturligtvis ha Elektrolux Ultra Silence Green. Deras miljövänligaste alternativ. Drar mindre effekt, lika stark motor. Delvis gjord av återvunnen plast och den klan återvinnas när den tar slut. Tror det blir bra.

I eftermiddag ska jag storhandla på ikea och ikväll ska vi förhoppningsvis köra ett lass till Lund, allt det jag packade igår, dammsugaren, en matta, två stolar och lite av det jag handlar på ikea.

Det känns som att en sten full av stress kommer falla från mina axlar när detta är gjort. Ikea avklarat och köksgrejerna på plats i lägenheten. Som det är nu så står det stilla tycker jag!

RSS 2.0