Ordentligt med snö

En rejäl laddning med snö i kombination med storm är vad vi har fått det senaste dygnet. Så hela dagen har varit allmänt kaosartad runt om i stan och skåne. Avstängda, olycksdrabbade, hala och igendrivna vägar, regionbussar och tåg som är inställda, inställda stadsbussar (bland annat i Malmö ett tag i förmiddags), brevbäraren kom inte fram på trottoarerna (men eloge till tidningsbudet som klarade det!) och sopgubbarna fick också ledigt. Men snöröjarna jobbar för högtryck och jag hör till och med att glassbilen är ute och kör nu...
Jag slapp åka till skolan på projektmöte eftersom de andra i gruppen inte kunde ta sig in till stan. Men det gick utmärkt, om än långsamt, att åka stadsbuss in till stan på eftermiddagen. Köpte en ryggsäck -äntligen!- och drack mycket gott te på Espresso House med min kompis.


Urstressad

Vi har en tegelsten till kursbok som jag skrev tidigare. Boken är uppdelad i 8 delar, och varje del består av 6-8 artiklar av olika författare. Varje torsdag har vi seminarium där två delar behandlas per gång. Vi studenter har fått välja varsin artikel som vi ska läsa och presentera på seminarierna. Till varje torsdag ska vi alla dock ha läst artiklarna i de två delarna (för att lättare kunna vara med i diskussioner), vilket motsvarar 120-150 sidor.

Jag hinner inte! Eftersom det är på engelska och jag inte läser så snabbt på just engelska så tar det mig typ tre-fem timmar effektiv lästid att ta mig igenom, förstå och göra lite anteckningar om varje artikel. Det gör att jag ofta bara hinner med en artikel om dagen, ibland en och en halv om det är en lätt. När jag suttit uppemot fyra-fem timmar  strejkar nämligen hjärnan och vill inte alls förstå mer engelska. Anteckningarna gör jag för att slippa läsa texten på engelska igen, och för att kunna tentaplugga effektivare. Man kan ju tycka att jag inte skulle göra anteckningarna eftersom kapitlena redovisas och vi får tillgång till redovisningsmaterialet på internet, men dels redovisas inte alla kapitel och dels är inte allt material så bra. Men framförallt klarar jag inte av att sitta och läsa i den tråkiga boken rakt upp och ner och samtidgt förstå om jag inte får göra lite anteckningar om det. Dessutom hindrar det mig från att somna!
Vissa texter är lättare att förstå än andra, några (tyvärr för många) är riktigt analyserande och djupa och med så många svåra ord att jag måste slå upp flera ord i varje stycke.
Av 15 artiklar vi skulle ha läst till imorgon -om jag ska läsa hela kapitlena- så har jag gjort nästan 6 stycken. Jag tror det är 8 eller 9 som ska redovisas.

Det är så frusterande att inte hinna och jag blir superstressad över det vissa dagar. Jag har säkert helt fel studieteknik - vet bara inte hur jag ska göra i stället! Det är två veckor kvar med läsande inför seminarierna och det ska bli skönt när det är över, men då har jag ju å andra sidan kvar att läsa allt det jag inte hunnit nu...  Och nu ska vi börja på ett projektarbete också som ju också lär ta en hel del tid i anspråk.

Ursäkta om jag har tråkat ut er och verkat gnällig, men jag behövde klaga av mig lite. Tror att mamma börjar bli lite trött på mig här hemma nämligen!

Uppdatering

Det känns som att det var ett tag sedan jag skrev, två veckor sedan. Ska därför uppdatera lite kort här...

För det första så har min kurs börjat nu. Stadsutveckling på Malmö Högskola. Den startade för två veckor  sedan och verkar helt okej hitills. Några dagar är det riktigt intressant andra har mest känts jobbiga. Har dock bara varit i skolan fyra dagar än så länge... Vad jag inte gillar med kursen är våran tegelsten till kursbok; The City Reader. Den är som titeln antyder på engelska -Urjobbigt! Dessutom är det supertråkig att läsa i, bara text.

I onsdags hjälpte jag kusinen i Lund att flytta. Från inneboende hos tant med hundar i utkanten av stan till studentrum nära centrum. Var kul att hjälpa till och samtidigt få se hur hon ska bo från och med nu! Min hjälp bestod dock inte så mycket av min enorma (läs närmast obefintliga) muskelkraft utan snarare av hästkrafter :) Men det var stor eloge på det också, som hon sa, och jag bar en hel del i alla fall, fast inte de tunga sakerna! Fyra trappor utan hiss är mer än vad jag pallar, iaf vad det gäller sängar och sånt!

I tordags var jag på ansiktsbehandling och fick en komplimang för mina ögonbryn! Alltid roligt med komplimanger, uppskattas och jag levde på den hela kvällen :)
(Har faktiskt -for the record- fått komplimanger för ögonbrynen av en person i min gamlagamla klass. Men det var för fem år sedan, när vi gick i nian, så det var kul att höra det igen! )

Igår pluggade jag, och det hade jag egentligen behövt göra idag också. Om det nu inte varit så att de ringt från sommarjobbet igår och frågat ifall jag kunde hoppa in och jobba idag eftersom de var sena med en stor leverans. Och självklart kunde jag ju gärna göra det, lördag=bra betalt! Så jag har stått upp hela dagen och klistrat ettiketer, uppemot 4000 st... Trötta fötter. Men glad plånbok den 27:e.

Till sist...
CSN fixade sig tillslut. Fick beviljat studiebidrag på ett lite krångligt sätt - men bra.
Snön är borta igen sedan länge och idag hade vi rena vårvädret. Sol och varmt om än blåsigt. Typiskt att jag inte kunde ta en långpromenad...
Melodifestival! Jag har förhandtippat The Ark så vi får väl se hur det går om ett par veckor. Kom ihåg var ni läste det först :P

RSS 2.0