morr!

Okej, är ganska uppretad just nu, så måste nog skriva av mig lite innan något viktigt blodkärl brister. (ni skulle höra hur jag slår på de stackars tangenterna...)

jag är sur på mitt bredbandsbolag.

1. De har bytt namn. Vilket innebar att jag fick en faktura häromdagen från ett helt okänt bolag, utan ett meddelande om att det var mitt gamka bolag som bytt namn. Det enda som stod var att post- ocg bankgiro nummer var nya. Är det så svårt att klämma in en mening om namn bytet också? det stod ju givetvis på hemsidan, men jag har bättre saker för mig än att surfa in där varje dag!

2. Eftersom jag inte valde att inte fortsätta ha pappersfaktura vid förra faktureringen så består den här nya räkningen till 53% av fakturaavgift. Jippie!

3. Avgiften kunde slippas om man instället valde e-faktura. Av någon dum anledning sköt jag upp det till nästa faktura, alltså denna. Nu kommer jag inte ens in på hemsidan för att försöka fixa detta. För jag kommer inte ihåg lösenordet, och minns inte heller att jag har skaffat ett. Hittar det ingenstans och jag brukar skriva upp det. Av FAQ:en att döma så ställs det bara frågor om autogiro. Inte om e-faktura. Tolkar inte detta som positivt.

3. I avtalet jag fått från bolaget (i det gamla namnet) står det för det för det första att avgiften för pappersfaktura ska vara 20 kr. Inte 39 kr som är den jag nu får betala. För det andra står dte att man lätt kommer förbi denna avgift genom att välja faktura via e-post.

4. Men om det går eller ej får jag ju inte rada på förrän jag lyckas komma åt mitt konto på deras dåliga hemsida.


Okej, jag är lite arg. In te blev det bätte av att tomaterna jag skulle ha i middagen var mögliga och jag fick ta nödlösning med krossade tomater.

Nu spricker snart blodkärlen.

Lycka är...

...snö.

Skulle man kunna påstå. Det känns så nu i alla fall! Det har snöat av och till hela dagen. Migränen jag hade imorse när jag vaknade kändes genast inte lika besvärande när jag upptäckte att det var vitt ute. Då var det bara taken och gräsmattorna. Nu har det snöat framförallt under eftermiddag och kväll och ligger väl en centimeter eller två på marken! Var ute just, och det är verkligen något visst med att vara ute i snö. Det råder en sådan stillhet, som inte kan förklaras bara upplevas! Det är helt tyst och man hör bara snön som knarrar under fötterna. Och visst luktar det speciellt också...

I sådant här väder är det väl inte konstigt att man längtar extra till julen och måste tjuvstarta lite på den?

1 år

I förrgår var det ett år sedan lilla Hera, numera stora Hera, föddes. I går var det ett år sedan vi var på bio och såg Råttatouille och det fanns ett meddelande om valparnas födelse på telefonsvararen efteråt!

Tänk att året har gått så fort och att hon kunnat växa så mycket...
Så små de var!


... och vad stor hon är nu! Ska försöka få tag i en bättre bild snart...

Storm

Hörde på radion just att en storm dragit över södra Svergie idag. Jo, tack jag märkte det! Under förmiddagen hällregnade det och det blåste. Rejält märkte jag när jag skulle cykla till föreläsningen vid tolv. Hade sån jäkla motvind att det tog dubbelt så lång tid som vanligt att ta sig dit. Suck och PUST. Noll kondis och då är inte backarna i kombination med storm motvind något att föredra. SKitjobbigt var det tt cykla, blev urtrött! Upptäckte dessutom när jag kom fram att jag glömt ta bort dynamon från hjulet, så det hade ju gjort det hela extra tungt. Suck, suck! Inte funkar lampan heller.

Nu ska vi börja sortera mjukplast. Alla kommuner som inte redan sorterar det ska börja och den mjuka plasten ska läggas i samma behållare som hårdplast. Går att läsa om på Förpacknings- och tidningsinsamlingen (www.ftiab.se).

det håller i sig

Har kanske till och med blivit ännu godare. Humöret alltså! Måste stanna upp och hoppa lite på stället emellanåt och kommer på mig själv med att humma för mig själv. På det glada viset. =) SOm en kompiss sa så ska man väl inte analysera för mycket varför man är glad utan bara vara det och det ligger väl något i det.

Men jag misstänker ju att kemin är en starkt bidragande orsak. Att den bördan försvunnit från axlarna i och med att jag nu är säker på att slippa omtentan!!! (wiee!!)

Var ute på promenad efter middagen (soppa med nybakat bröd, det i sig en glädje källa!) med samma kompis. En lång härlig promenad. I typiskt Skånehöstväder. Kallt och blåsigt värre. Men skönt ändå. Promenad, sällskap och gott humör, inte ens blåsten kunde rubba på det. Haha, och då blåser det ändå på rätt bra. Det viner om husknuten här och i fönster och dörr. Man riktigt hör hur vinden tar tag i huset. Mysigt!! Det gillar jag med hösten.

Förutom när man ska ut och cykla i det!

Gott humör idag

Misstänker att en hel del bloggar idag handlar om förändringen och den nya världen. Det så kallade historiska valet, hur man nu kan kalla ett val historiskt innan det ens ägt rum? Jaja, nu har det ju ägt rum i går och i natt och världen kan andas ut. Amerikanerna röstade rätt. Det blev historiskt så till vida att det blev en "svart" president, men om han är duktig och gör som han sagt det vet vi ju inte förrän om några år...
Undrar om amerikanerna har koll på hur stor uppmärksamhet deras val får i den övriga världen? Att det i lilla Sverige hålls valvakor kors och tvärs i landet, att tre tv-kanaler sänder valvakor och att det inte pratas om något annat i morgonens tv-sändningar. Nästan mer uppmärksamhet än i våra egna val!

Känner mig för övrigt på bra humör idag. Vaknade visserligen med en viss yrselkänsla som jag inte vet om den var riktig eller inbillad. Drömde att jag blev gungad jättehögt i en gunga av en i klassen. Meningen var att jag skulle se vem som fått bäst resultat på tentan... Och då var man ju tvungen att komma högt, och det gjorde mig tydligen smått snurrig. Men när jag väl stigit upp ur sömnens värld så var det bra. Och jag har nästan inte ont i huvudet idag! Bara lite i andra sidan. I går hade jag väldigt ont i höger sida (migrän tror jag) och det lyckades bli mycket bättre medan jag var på föreläsning, helt otroligt. Mycket tacksam över att jag slapp gå i dvala hela kvällen i går, en anledning till det goda humöret. Och såklart att jag bara har lite lite ont i andra sidan. Det är nämligen så för er som inte vet att jag alltid dagen efter migrän har ont i andra sidan av huvudet. Vet inte varför, men så är det och det slår aldrig fel. De senaste veckorna har det dock ofta varit ganska mycket ont även dagen efter, det brukar historiskt bara vara lite känningar, men har som sagt varit värre (liksom frekvensen av migrän), men idag är det på en helt okej nivå! Glad över detta.

Vidare glad över tentaresultatet! Såklart!
Känner en allmän inspiration idag vill få saker gjorda. Vill ut och shoppa. Vill på utflykt (!) verkar så mysigt med varm choklad och matsäck =). Har i alla fall fått undan lite paper från skrivbordet och dammtorkat lägenheten, även ovanpå garderoberna! Känns bra =)
Ska jag få något gjort även vid datorn så är det väl bäst att avsluta här, måste gå och äta lunch om en kvart eller så. Vi börjar föreläsningen 12.15.

Haha!

Jag klarade mig!!!

På tentan alltså =) Mycket glad och lättad över detta. Så skönt att än en gång ha kommit undan när jag varit rädd för att inte göra det.

Hur mycket jag klarat mig får jag veta på fredag på tentavisningen. Men jag bryr mig inte så mycket, visst självklart glad för alla poäng jag får, men ser allt över 40p (dvs 50% på tentan) som ren bonus. Och med tanke på att jag inte ens var säker på att jag klarat mig så är VG närmast utopi. Trodde inte på det före tentan, än mindre nu!

Nya krafttag

Så skönt det var med minilov. Och välbehövligt. Tyvärr inte tillräckligt! Trött och slö hela helgen trots lantluften, jag hade nog behövt ett par dagar till i lugn och ro. Är supertrött nu också, har inte fått något vettigt gjort på hela eftermiddagen -förutom att jag var och handlade. Storhandlade -med mina mått mätt- ganska ynkligt egentligen. Här har man tomt kylskåp och ska bunkra mat så man klarar sig i tre dagar. Vad blir det i kassan? 236 kr. Tyckte ju jag handlade massor! Mycket påsar med grönsaker blev det. På onsdag ska det förhoppningsvis bli grönsaksoppa med nybakat bröd till. Hittade inga vallmofrö, lite besviken på det. Får se vad det blir för bröd, ska läsa mina kokböcker och begrunda det hela.

Ny kurs idag. Miljörätt (15hp). Tycker det ska bli kul att läsa kursen, intressant. Förhoppningsvis lite mera miljöaspekt på den här kursen än vad det var på kemikurserna (!). Vi saknade det där. Idag hade vi upprop och introduktion. En kort historiebeskrivning om miljölagarnas historia. Få se nu, är et fjärde kursen kanske som tar upp det samma? Tyst vår, Stockholmskonferensen -72, Riokonferensen -92 och miljöbalken -99. Sustainability Development/Hållbar Utveckling. Agneda 21. Blir väl lätt samma när man ska sammanfatta miljölagarnas historia på 20 minuter... Skillnaden här är ju att vi ska gräva djupare i det. Vi fick köpa en hel lunta papper med hela miljöbalken upptryckt. Vanliga A4, fram och baksida. En hög om ca 8 cm. Vad kan det vara? Några hundra sidor i alla fall! Gäller att skaffa två ordentliga pärmar. Förutom detta ett annat kompendium från instituitionen samt tre kursböcker. Helt klart den kurs som kostat mest och krävt mest litteratur hitills. Hoppas det är värt det.

Det kändes nästan som att komma tillbaka efter ett sommarlov idag. Folk var glada och upprymda. Förodligen av lycka att slippa kemin =) Många kramar kors och tvärs i klassen, folk som varit iväg på andra håll kom tillbaka. Återförening i kompisgängen.

Vill man se många av Lunds Instiutioner, men ändå läsa ett program kan Miljövetenskap vara ett att rekomenera. Detta blir nu femte institutionen vi har en kurs på. Institutionen för Handelsrätt på EkonomiCentrum. Lite längre till skolan blir det för min del.

Inga tentaresultat än. Nervös!

RSS 2.0