Upprop

Kände mig helt okej i morse faktiskt , inte supernervös, för jag lyckades intala mig att det var ju bara ett upprop. Och så är det ju, idag var bara första smygtitten på det som förhoppningsvis ska vara min vardag i tre år... Det är först på måndag som det börjar på allvar, med raster och någon att äta lunch med osv. Då kommer nog mera fjärillar att fladdra runt i magtrakten!

Vi fick information av varierat slag. Väldigt mycket om kursen och om hur förträffligt bra det är att läsa miljövetenskap i Lund (inte klokt så bra det är, ska ni veta!), lite mindre om praktiska saker som paserkort, datoridentitet, bibliotekskort och så. Men det kommer visst, med posten i fallet med datoridentitet. Lite info från kåren, från studierådet och från studievägledaren. Några lärare som presenterade sig, bland annat en fysiklärare som verkade lite halvtokig (med håret på ända) men som under sina tre minuter nog fick de flesta att le/skratta och bli nyfikna på hans föreläsningar! I alla fall jag :) Sedan en liten rundvandring.

Pratade faktiskt med tre människor idag :) Först när jag kom in i föreläsningssalen och satte mig bredvid en tjej så pratade vi lite (liiite) medan vi väntade på att det skulle börja. Hon skulle gå miljövetenskap precis som jag. På kursen ska nämligen även miljö- och hälsoskyddarna läsa samt friståendekursare. Efter, på den gemensamma lunchen pratade jag lite med en tjej och lite mer med en annan, Lina. Det visade sig dock att hon är biolog och inte miljövetare, så vi hade int ens varit på samma upprop. Men det är ju inget fel på att lära känna folk på andra program! Även om det på något vis kanske är primärt att komma överens med några i klassen. Det är ju trots allt dem man ska gå med.

På söndag är det introduktionsdag med kåren. Och jag undrar när jag ska börja läsa i min kursbok... På torsdag är jag nog glad om jag börjat redan imrogon eftersom vi ska ha bokseminarium på fredag. Men orkar jag? Får kanske bläddra lite i alla fall för att spana in nivån på texten och diskussionsfrågorna.

16 timmar 50 minuter

... kvar till uppropet.

Imorgon är det Fredagen med stort F. Dags för upprop. Äntligen. Är sjukt nervös, det har dock inte satt sig i magen än men det kommer nog imorgon bitti är jag rädd... Ser dock fram emot att det hela drar igång, så att den första fasen kan ta slut sen... Den fasen när allt är nytt, som visserligen kanske är kul att se tillbaka på, men som inte är kul att gå igenom. Allt är nytt; lärare, ämnen, böcker, lokaler och framförallt kursare! Innan man kommer in i allt, lär känna folk och så vidare.

Upprop imorgon i alla fall. Introduktionsdag på söndag. Undervisningsstart på måndag.

Slutjobbat

Nu har jag jobbat klart! Andra veckan gick fortare än första och var inte alls lika påfrestande. Första veckan stod vi ju i lina, men andra veckan fick jag och en annan sommarjobbare sortera och renovera foundations. Mycket bättre, vi kunde jobba i vår egen takt, vi kunde prata med varandra och vi kunde sitta ner emellanåt. Mycket bättre!
Att renovera innebär att man går igenom det som skickats tillbaka till företaget som returer från affärerna. Först sorterar man ut de produkter som har passerat utgångsdatum. Sen kontrollerar man de andra ifall de är använda, är det det så slängs de. Oanvända produkter putsas rena från klister som blir kvar från prislappar och larm som affärerna sätter på. När produkten är blank och fin igen packas den på nytt så att den kan skickas ut i affärerna.

I torsdags fick jag ett tjockt brev med information från Institutionen för Miljövetenskaplig Utbildning samt från Lunds Naturvetarkår, LUNA. Nu börjar det kännas på riktigt, jag ska börja på en utbildning. Oj vad nervös jag blir av den tanken! Jag har nu fått veta vilken kursliteratur jag ska köpa, hur mitt schema ser ut fram till november samt att uppropet är den 31 augusti klockan 10. LUNA informerade om sina Novishaktiviter under novischperioden och lite annat matnyttigt. Ser fram emot att börja och har börjat förbereda lite. Köpte tillexempel nytt pennskrin igår :) Ska bli en almanacka och ett kollegieblock så småningom också.
En annan viktig sak som måste planeras är den stora frågan Vad ska jag ha på mig? Vilka kläder är snyggast, representerar mig bäst och är sådana som jag känner mig 100% bekväm i att ha de första dagarna? Mycket viktig fråga, ska gå igenom garderoben en dag...


Hemma igen

Hemma har vi varit en hel vecka, men det är nog först nu som jag har landat ordentligt. Vi åkte hemåt förra söndagen, och var väl hemma vid fyra på eftermiddagen. Skönt för då hann jag packa upp alla väskorna, duscha samt göra matsäck till måndagen i lugn och ro. Men något mer hann jag egentligen inte, lite tv på kvällen. På måndagen började jag jobba på Invima igen 7.30-16.00 och efter jobbet åkte jag in till stan på ansiktsbehandling. Var så trött sedan att jag inte orkade annat än att se tv och äta. La mig tidigt vid halv tio. Sen har veckan flutit på med jobb varje dag, och eftersom jag inte är van vid att jobba, eftersom det har varit väldigt varmt och eftersom det vi gjort på jobbet varit extra ansträngande så har jag inte orkat mycket annat än att se tv och läsa om kvällarna.

Jag har haft så ont i fötterna, framför allt hälarna att jag bara velat sitta ner med benen utsträckta på en fotpall eller i soffan. På jobb har vi nämligen haft lina hela veckan. Det var så kallade "starter-kits" som skulle packas till USA med mineral-produkter. I förpackningen finns två foundations + en foundationborste, en rouge + en rougeborste samt en instruktions-dvd och en broschyr. Vi var 16 personer som jobbade med att packa dessa lådor, ca 3500 st om dagen eller ca 450 i timmen. I sådana här stora linor som ska gå snabbt finns det bland annat en regel - ingen får sitta ner. Vissa arbetsuppgifter i linan skulle gå utmärkt att sitta och göra, ex att etiketera, men eftersom inte alla kan sitta så får ingen göra det. Är väl rättvist på något vis antar jag. Det är i alla fall jobbigt att stå upp 8 timmar om dagen en hel vecka, det tycker alla -även de ordinarie jobbarna. Några kanske tänker att "det är väl inte jobbigt att stå en hel dag", och kanske inte - om man får röra på sig. Men vi står stilla! Jag hade tre olika positioner i linan och på den där jag rörde mig mest flyttade jag mig inom en yta på ca 1,5 kvm.

Därför har det känts som att jag inte riktigt landat hemma. Har inte hunnit -orkat- fixa med saker som jag velat göra. Till exempel inte fyllt i mina CSN-papper, kollat min mejl (hade ca 80 spam idag eftersom jag inte kollat på 15 dagar), gått på promenader som är van vid eller lägga in tvättade kläder i garderoben. Det sista gjorde jag i går. I går träffade vi även mormor, jag pratade med en kompis i telefon och hann vara ute i trädgården. CSN-pappren ska jag ta itu med nu snart och samtidigt ska jag försöka hjälpa lillebror att fylla i sina...
Skönt att vara ledig och hemma och komma ikapp lite.

Det känns som att jag missat en del av sommaren den här veckan också. När vi kom hem och jag började jobba då kom ju solen och värmen. Typiskt! Familjen var på stranden i tisdags medan jag stod på Invima och satte klibbiga silikonduttar på dvd-skivor...

Som uppföljning på det förra lite dystra inlägget så kan jag väl säga att vädret förbättrades något under sista veckan. Det blev lite varmare och lite mera vara ute. Vi fick en förmiddag och sista lördagen som var riktigt soliga och fina. Jag badade en gång på lördagen som inte var med bastu, det var dock kallt då! Senare på dagen när solen värmt var det varmare men då orkade jag inte bada eftersom vi varit i skogen i 1,5 timmar och plockat blåbär och svamp och jag fått ont i huvudet. Också typiskt. 
Myggen blev dock inte färre, vi fick ingen fisk i näten och till våra kräftburar hittade bara 2 kräftor. Tur vi beslutat på förväg att inte ha kräftskiva utan middag med varmrökt lax i stället...

Trots ganska dystert väder så tyckte jag det var toppen att vara i stugan. Har läst böcker, sett filmer, varit i skogen och spelat spel. Hängt med kusinerna och träffat släkt från lite olika håll och kanter. Det är dock alltid skönt att komma hem igen, även om det är svårt att åka därifrån. Mest skönt är det att få duscha ordentligt och att få sova i min egen säng.

Nu ska jag jobba en vecka till och om tre veckor börjar äventyren i Lund.


RSS 2.0