På bild i tidningen!


(Foto: Lars Brundin, Sydsvenskan.
Källa: http://sydsvenskan.se/lund/article409785/Nye-rektorn-bjod-pa-gamla-historier.html)


I mitten av folkmassan ungefär står en tjej i blå jacka, just bredvid en vit jacka. Det är Emilia, till höger om henne står jag i grå kappa och röd mössa. Inte för att det syns så bra. Men vi som visste vad vi skulle leta efter såg ju att det var vi. Bästa bilden på oss =)

Läs hela artiklen om rektor Per Erikssons tal från AF-borgens balkong på länken ovan! Ett kul citat och ett visdomens ord från rektorn:

Det var studenten som sa: "Jag ska ta en fil.kand., men först ska jag ta en kopp kaffe"
Visdoms ord: Planera dina studier väl!

Vår finaste institution hitills

Som miljövetare har man som sagt privilegiet (?) att få se flera av Universitetets institutioner, och därmed byggnader. Vi har hitills varit i Ekologihuset, Biologihuset (en föreläsning), Genetikhuset (en föreläsning), Kemicentrum, Fysikum, Geocentrum, Ekonomicentrum och nu Internationella Miljöinstitutet. Vilken är den klart finaste byggnaden hitills. Belägen mitt i stan, alldeles bakom Domkyrkan, granne med Kulturen. Det är en gammal byggnad, till skillnad från de övriga som alla är av nyare årgångar. Lägger ut lite bilder!


En bild på Instituitionen som jag snodde, men den var så fin... =)


Man kommer in och det är stora pelare och en takkrona i taket, och matta!


Även i trappan ligger en matta, massor med flaggor och räcket är utsmyckat.


Här är aulan, vår föreläsningssal. Pampigt värre, Harry Potterkänsla var det någon som sa. Massor med flaggor finns längs ena väggen, en för varje land som de haft examinerande utbytesstudent ifrån. Imponerande många, en bit över 100.


Längst bak i aulan en tron-lik stol och ännu mera flaggor. Man ser också den "berömda mattan", som vi inte får gå in med skor på för att den är så ovärderlig. Specialvävd för rummet av en konstnär som endast gjorde två mattor, minns inte hans namn dock...
Mysigt att få ta av skorna i alla fall!


Skor i en enda röra!


Slutligen måste jag bara erkänna att Filosofiska institutionens trappa också är ascool!
Bör upplevas =)

Ibland svider det

Ibland svider det lite extra att värna om miljön. Jag behövde en ny glödlampa (eller så kan man ju inte säga egentligen, en lampa behövde jag, kanske en ljusbubbla?) till en av mina lampor eftersom jag tappade den i golvet häromdagen så glödlampan gick sönder.

Stod och valde på willys mellan vanliga glödlampor 2 st för cirka 13 kr eller lågenergilampor 2 st för cirka 76 kr. Valet var ju enkelt men det sved. Köpte alternativet som var nästan sex gånger dyrare. Men, det betalar väl tillbaka sig i mindre energikostnader och att det lär dröja innan jag behöver köpa en ljusbubbla igen.

Genialt helt enkelt

Det är ju egentlugen geniallt att välja sista tvätttiden. Varför har jag inte tänkt på det förrut? Tyckte mest det var jobbigt att behöva ägna hela kvällen åt att springa i tvättstugan. Men den här veckan var det det enda lediga som passade mig, de två sista tvättpassen 17-21. Det geniala? Ska kanske snabbt dra systemet då. Jag tvättar till prick, men har tillgång till tvättstugan ytterligare en halvtimme. Näste man får dock komma och börja tvätta prick, så vi är två som har tillgång till tvättstugan den där sista halvtimmen. Men tvättar man sista tvätttiden så kommer ju inga fler tvättare, utan man får vara ifred även denna sista halvtimme, och har i princip tvätttid till 21.30. Dessutom, finns det varje dag tid att hämta kvarglömda kläder mellan 21.30 och 22.30. Alltså behövde jag inte stressa ner för att hämta mina kläder till halv utan kunde se klart mitt tv-program i lugn och ro och gå ner nu strax före tio. Riktigt fiffigt =)

Förrutom att jag blev helt livrädd. Vi har tags till tvättstugedörren, och när man får komma in lyser det grönt när man taggat, när man inte får komma in lyser det rött. Logiskt. Men nu när jag var nere för att hämta lyste det inte grönt utan rött. panik! Mina kläder fanns ju kvar där inne! Rusade upp och kollade datorn, fanns det möjlighet att boka fredagens första tid och hämta då? Nope, hela fredagen var bokad. Började se framför mig hur jag fick sätta upp en lapp på dörren alternativt slå läger utanför imorgon bitti för att övertala mig in... Men så gick jag ner och provade taggen en gång till. Det lyste rött. Jag kände på dörrhandtaget, och kom in! Fullständigt ologiskt, men vilken lättnad =)

Lika kul varje gång

Det ringde en tjej från ComHem igår, eftersom jag bor i ett ComHem-hus. Hon undrade lite över mina vanor rörande tv, telefoni och bredband. Och det är lika roligt varje gång någon ringer och vill prata internet-erbjudande med mig. Telia ringde just före jul.

För det finns ingen chans i världen att de kan erbjuda mig ett bättre avtal än det jag redan har!
Vad kan deras erbjudande kosta? Gisningsvis ett par hundra kronor i månaden för bredband med hastigheten 10Mbit/s? Jag betalar 35 kr i månaden för detta! Det är jag mycket nöjd med och vill av någon anledning inte byta... På den punkten inser försäljaren sina begränsningar om jag säger s, och ger sig snabbt. Skrattar åt det hela.

Detta är väl en av de bättre studentförmånerna jag har :)

Vilken vecka!

Ojoj, upp sex varje dag, det var en pärs! Men har fått sova ordentligt sedan Jetlag-inlägget i alla fall och har inte försovit mig något mer.

Den nya kursen är intressant och lovande. Jag får nog fila lite på formuleringarna om vad vi egentligen ska lära oss. Men det handlar om företag och deras sätt att arbeta med miljön. Till exempel genom miljöledningessystem (tex ISO14001) som vi sysslat en hel del med den här veckan. Vi hade 24-timmars uppgiften, som var sjukt jobbig men samtidigt roliga och lärorik. Vi jobbade inte 24 timmar, men väl 11. Och de två ssita dagarna har varit långa i skolan 8-18 respektive 8-16. Annat än miljörätten det!

Det bästa med kursen är nästan de underbara lokalerna och den mysiga institutionen. Jag ska ta med kameran nästa vecka och skriva mer så får ni se!


Hera har kommit hem från Djursjukhuset, efter två dygn och ingen diagnos. Kanske någon form av bakterie, maginfluensa, de behandlade henne efter det i alla fal och hon har fått specialkost hon ska följa ett tag till hon har återhämtat sig ordentligt. men hon sögs vara pigg och glad igen. Jag ser fram emot att få träffa henne imorgon!


Jag passerade gränsen 100 nätter i lägenheten i veckan. Hur jag vet det? Jo, när jag flyttade in köpte jag ett paket te med 100 påsar i, som jag bara drukit på mornarna. Det kan hända att det varit en eller två migrändagar då jag inte gjort te, men i princip så har jag nu sovit 100 nätter här! Vilken typ av te? Breakfast så klart =) 


Hera lilla

Jag tänker på Hera och undrar hur hon har det?

Hon är nämligen inlagd på Djursjukhuset i ett dygn, minst, för att kontraströntgas och få dropp. I söndags började hon visa tecken på att må dåligt, hon var slö och sov hela dagen. Ville inte äta, likaså i måndags. I går var de hos veterinären som misstänkte borelia. Sen började hon kräkas och fick inte behålla dn lilla mat hon åt, så idag bar det av till djursjukhuset efter verterinärens rekomendation. Lilla Hera. Kanske har hon ätit något olämpligt eller så är det någon liten bakterie som kommit åt henne.

Hoppas hon blir sitt vanliga glada spralliga jag snart igen och får komma hem! Borelia var det i alla fall inte, provsvaret hade kommit i eftermiddags.



Hera på julfton

Jetlag

Jag känner mig lite jetlagad. Onekligen. Och jag har inte varit ute och flugit runt jorden. Detta är den ekologiska versionen av jetlag.

Jag har gjort en tidsomställning. Från att ha haft en kurs (miljörätten) som medgav uppstigning vid åtta och sänggående vid elva, så kräver den nya kursen andra tider. Upp vid sex och gärna i säng vid tio. Men det är inte lätt inte, och det tar lite tid att ställa om. Både mentalt att faktiskt inse när det är dags att gå och lägga sig och att faktiskt somna när man väl vart duktigt och krupit under täcket i tid. En halvtimme-timme hit eller dit spelar faktiskt stor roll, tro det eller ej.

Det finns dessutom ett och annat som lägger käppar i hjulet för mig!
-  I måndags kväll var jag på god väg i säng, den var lite i tio och jag var redo att lägga mig (tandborstad och pyjamasklädd) när brandlarmet kör igång att tuta. Givetvis blev jag uppstressad över detta, en adrenalinchock som heter duga. Inte vad man önskar när man är inne i nedvarvning inför att gå och lägga sig. Jag släkte lampan vid halv elva (när Idrottsgalan var slut), men somnade givetvis inte förrän två timmar senare. Så det blev bara 5,5 timmars sömn där till tisdagen.
Att brandlarmet gick berodde på att ett ljus jag hade tänt stod och sotade, och nog hade gjort en stund, det blev för rökigt helt enkelt. Positivt med det inträffade är att jag nu vet att barndlarmet fungerar som det ska. Negativt, i stressen av att blåsa ut ljuset så var jag inte försiktig utan det stänkte stearin på allt som stod i närheten, väggen bland annat... Inte så kul.
-  I morse kom en stor jäkla traktor/snöskottare och dundrade förbi utanför för at salta. Och han körde inte bara för bit utan skulle in och salta på gången in till tvättstugan också, dvs han körde runt ett tag just utanför min läghenhet, klockan FEM! Sen somnade jag om ganska hårt tror jag, för trots att jag minns väckarklockornas försök att få upp mig så var det inte förrän tio över sju som jag insåg att nu jävlar är det dags att komma ur sängen, illa kvickt! För många är 45 minuter inga problem att bli klar på, jag behöver mer tid. Så jag hann inte äta så mycket frukost som jag skulle önska, var jättetrött och ville helst krypa ner i sängen igen. Men jag masade mig iväg till skolan. Tog bussen faktiskt, klockan 08.00 och klev in i föreläsningssalen 08.14. I tid, men inte mycket mer! Någon timme senare och jag var väl lite piggare, men är fortfarande väldigt trött. Tur att vi hade en bra och intressant föreläsning idag, och inte samma tråkiga pratkvarn som i går! Gick hem från stan när vi slutat vid tolv och fick mig en uppfriskande halvtimmespromenad.

Ikväll/natt vill jag sova normalt utan störningar! Och imorgon ska ag upp i tid. Usch, först har vi föreläsning och sen ska vi få en uppgift utdelad vid lunch som vi har 24 timmar på oss att jobba med, till redovisning fredag eftermiddag. Vi ska införa ett miljöedningsystem (ISO14001) på ett litet företag. Hur nu det ska gå till... Tror i alal fall på att vara ordentligt utsövd!

Presidenten med stort P

Så har historia skrivits då. USA har ny president och det är nog inte många som sörjer den gamle. Undrar hur George Bush kände sig imorse när han vaknade; Deprimerad eller glad att det äntligen är över?
Jag såg installationen på tv, ingen dålig tillställning och så mycket folk som samlats! Man måste ju se det av två anledningar. Den kanske viktigaste, historia skrivs. Men också, tänk om något skulle hända, då vill man ju inte vara den som missade det hela... Inte för att det verkade sannolikt att något skulle kuna hända. Med civilpoliser överallt, vakter, prickskyttar på taken, skottsäkra glas och så vidare. Undrar om han bar skottsäker väst, Obama?
Jag hade också bestämt mig för att lyssna på hans tal, eftersom han ju är en god talare och detta vara Talet Världen Väntat på. Men en bit in i talet kom det till sin rätt att jag steg upp kvart över sex i morse och endast sovit 5,5 timmar. Så jag sov lite och missade avslutningen.
Jag undrar ändå lite, var han inte lite sugen på att utropa något i stil med "Jippie" när han kom upp i talarstolen? Och det hade spelats på vilka ord som skulle finnas med i talet (stod i kvällstidningen i söndags) "banan" och "Fredrik Reinfeldt" var tydligen riktiga högoddsare. Vad kul det varit om han avslutat talet med att säga några högoddsar-ord :) Om han gjorde det vet jag inte, sov som sagt!

Nu väntar en dag full av cermonier för Barack Obama. Bland annat ska han tydligen gå på 10 (t-i-o) baler ikväll. Hur tusan man nu hinner med det! Om vi säger att det är baler med middag (är det standard?), så får han ju mingla och ta fördrink på första, äta förrätt på nästa, sen får det nog vara två-tre huvudrätter en per bal, varefter efterrätten intas på den sjätte, efterrät på den sjunde,  varefter han har tre baler kvar, och förhoppningsvis lite ork kvar i benen. Mingel och dans på åttan och nian, och sedan traditionell nattamacka på den sista. Huga! Jag avundas honom inte...

Jag hoppas han har sovmorgon imorgon! För mig blir det inte en endaste bal, jag ska upp 06.00.

Och sen börjar glansperioden som president, eller? Då han ska rädda världen ur finanskris, ordna jobben tillbaka, skapa fred i Irak, Affganistan, Israel/Palestina, ge USA dess anseende tillbaka och förhoppningsvis lyfta några fingrar för miljön och klimatarbetet också. Som sagt, Jag avundas honom inte...

Maria Larssons Eviga Ögonblick

Jag har nog aldrig sett så mycket pensionärer/personer i övre medelåldern på bio, som igår när vi var och såg Maria Larssons Eviga Ögonblick!

Salongen var fylld till sista plats, jag var där med familjen. Min bror och jag satt tillsammans och kände klart att vår åldersgrupp var starkt underrepresenterad! Ganska stor skillnad var det faktiskt att se en film i en salong fylld av dessa människor, jämfört med ungdommar och vad det nu kan vara annars 25-30-åringar? Sånär som på några undantag och ett särskillt par som satt snett bakom bror och mig, så var det tyst i salongen under filmen! Ingen som prasslade i påsar eller småviskade. Alla koncentrerade på filmen.

Filmen då? Jo, den var bra! Först när den kom kände jag ibte att det var en film jag behövde se, men när resten av familjen skulle gå nu i helgen så tänkte jag att jag kunde följa med. Såg en massa klipp från den på Guldbaggegalan (som alla andra antra jag!) och den verkade ju bra. Och det var den. Handlingen är en skildring av en arbetarklassfamilj i Malmö i början på 1900-talet. Pappan har osäkra jobbförhållanden och super till då och då. Mamman, som ärvt en kamera lär sig fotografera och blir en uppskattad fotograf. Hon finner en vän i fotohandlaren, men kan inte riktigt ägna sig åt sitt intresse eftersom hon måste ta hand om hemmet, sin något okontrollerbare make och den ständigt växande barnaskaran.

Nu är det över...

... för den här gången. Men om bara två och en halv vecka har jag sådan tur att jag får skriva tenta igen. WEEE! (Okej, det där var ett intrent skämt i vår projektgrupp som troligen ingen kommer att förstå, eftersom ingen av dem läser här... men i alla fall. Väldans kul, i alla fall när man är helt slut i skallen...)

Tentan imorse då. Tufft att gå upp tidigt och inse att jag var tvunge att ha lyset på cyklen igång. Brukar ju knappt vara uppstigen så dags... Men det blir andra bbullar nästa vecka. Den sorgen, jag kom i alla fall till Victoriastadion med min kimpis som jag lyckades cykla ikapp på vägen dit. ANdra tentan vi gör på Victoriastadion, har annars skrivit två på Matteannexet, en i Gasquesalen, en på ekologihuset och två på geocentrum. Variation i alla fall. Skrivningssalar är inte så upphetsande inredningsmässigt faktiskt. Speciellt inte Victoriastadion, säregen inredning får man ju säga. Man sitter ju mitt ute på idrottsplan och runt om är röda tegelväggar, högt i tak, läktare och svetten hänger i luften...

Skrivningen var i fyra timmar. Tänk på gymnasiet tyckte man ett tretimmars prov var en outhärdlig låbng tid att sitta still på. Nu, tycker jag fyra timmar är lite. Och fyra timmar VAR lite på den här tentan, det hade inte skadat med en timme till. Tyckte typ hela klassen. Många satt kvar tills tentavakterna iprincip föste in tentorna... Inte jag, jag lämnade in sju minuter i tolv =) Var lite stressad på slutet, hade gjort alla frågor så gott jag kunde och läste igenom. Upptäkte då att jag fått fel angående om man kunde få skadestånd för att en industriluktar och om det fanns någon försäkring som täckte detta. Jag hade missat en liten rad, och höll på att säga att miljöskadeförsäkringen täcker förmögenhetsskada. Men kom på det och kunde (tror jag) ändra så att det blev rätt. Men det var väldigt förvirrat, jag är inte säker på att jag fattar vad jag menar, hur ska då lärarna göra det? Om jag nu alls fattade vad som skulle vara rätt?
Suck, sen var det en del krångliga frågor om plan- och bygglagen också. Detaljplaner och bygglov. Hör inte till miljöbalken, men de hänger ju ihop så vi har lärt oss det också. Fast den är krånglig, PBL.

Kändes lite kul på tentan dock. Vi fick ju ha våra pärmar med oss. Man kände sig allt llite viktig där man satt och slog i pärmarna och letade paragrafer =) Haha, och vad bra det var med alla lappar, markerinar, understrykningar och rubrikeri olika färger. Gick bra att hitta så. Om jag nu hittade rätt paragrafer återstår ju att se, eller om jag lyckades motivera mina val bra.

Gud vad jag ordbajsar då. Skulle bara bli ett kort...

När jag inte kunde sova...

I går kväll gick jag och la mig tidigt för att vara duktig och börja vänja mig inför nästa kurs, och för att orka upp i mogon torsdag. Tenten börjar 8.00 (prick, som ju måste påpekas), då gäller det att gå upp eftersom jag äär så  ångsam på morgonen.

I alla fall, jag la mig. Släkte lampan halv elva. Och började väntan på att somna, väntade och väntade. Inte förrän efter två kunde jag til slut somna, men följden att jag har varit jättetrött idag efetrsom jag tvingade mig själv att vakna redan klockan sju. Men, det var inte det som var grejen, utan när ag låg där i mörkret och tystnaden (så tyst det nu blir för ventilationens vinande, frysens brummande och köksklockans tickande) så hörde jag en massa konstiga ljud. Eller mest folk som rörde sig, i trapporna, i dörrar, spolade och så vidare. Ganska sent var folk uppe faktiskt. Det konstigaste ljudet dock, var det som lät som en skruvdragare! Kan ha varit en borr också, men då var det nog en bit bort i huset och definitivt ingen som borrade i betongväggen. Men i alla fall skruvdragare eller borr. Vem syslar med sånt halv två på natten?

Jag vet att studenter är berömda för att vara nattugglor, men det finns väl gränser för vad man ägnar sig åt när alla andra sover? Speciellt när här är så lyhört som här är. Gud, jag hör ju när grannen vägg i vägg med badrummet rotar i sitt badrumsskåp och gör nummer ett...

Nu ska det bli väldigt skönt att gå och lägga sig! Jag har vaggat mig själv till ro efter tentapluggandet med Josh Grobans underbara stämma. Imorgon gäller det att vara på alerten.

Internationell Miljöekonomi för miljövetare

Igår fick vi äntligen, äntligen, schemat för nästa kurs. Som börjar på måndag. Fantastiskt att de lyckades få fram ett schema i så god tid. Innan igår kväll (då jag såg mejlet) var allt jag visste om kursen att vi skulle ha "mycket schemalagd tid" och två tentor de första fyra veckorna. Men inga tider, ingen kurslitteratur och inte ens på vilken adress kursen skulle ges!

Det finns ett dokument "Riktlinjer för relationer mellan Lunds Universitet och universitets studenter" där det framgår att


"Kursscheman, tider för prov och omprov samt eventuella ändringar av uppgifter om kurslitteratur och annat studiematerial ska finnas tillgängligt - även på utbildningens hemsida - senast en månad före kursstart."

Frågan som då uppstår är, vad som räknas som ett schema? Vi fick ju kursöversikten redan före jul, vilket var precis en månad före kursstart. Men där stod som sagt bara "mycket schemalagd tid" och definitivt inget om litteratur. Som schema måste väl ändå tider räknas? Det ska väl inte vara så himla svårt att få fram ett vettigt schema? Ett preliminärt är ju bättre än inget alls, det finns exempel på institutioner som gett ut preliminära scheman och markerat vissa saker som inte alls är säkra. Men får man det så har man i alla fall något att gå på.
Institutionerna tycks i alla fall inte ha någon känsla för att även vi studenter kan vilja planera några veckor fram i tiden. Sämst hitills är definitivt Internationella Miljöinstitutet där vi nu ska läsa, och det kommer de få veta i utvärderingen, kan jag lova!

Schemat är i alla fall fullspäckat. Det ser ut som att vi kommer att ha och göra, om jag säger så. De "lata" dagarna med miljörätt två timmar om dagen, fyra dagar i veckan är över. Nu kör vi alla dagar, typ 20 timmar i veckan. Vi börjar ofta 8.15, men har lite sovmornar och varierade tider. Förutom ett stort projektarbete under kursens sista fyra veckor så har vi en tenta, en hemtenta och en redovisningsuppgift.

Internationella Miljöinstitutet (IIIEE) är en liten institution som ligger mitt i stan. På Tegnérsplatsen bakom AF-borgen. Vilket blir betydligt längre skolväg (det var en sak som var bra med kemin, KC är den närmsta institutionen härifrån). Det blir en underbar nedförsbacke på vägen dit, men en mardröm hem... Gratis konditionsträning i alla fall.

På måndag kör det igång, Industriell Miljöekonomi för miljövetare, klockan 10.15. Men först tentan i Miljörätt på torsdag och sen en långledig helg!

Åter till lagtexten nu...


Facebooks vara eller inte vara

I början var det lätt. Att stå utanför. Det kom någon enstaka förfrågan om att bli vän från mer avlägsna bekanta. Sen kom ju fenomenet Facebook och nu är alla med. Till och med kära bror gick med härom månaden, han som inte ens hade lunarstorm under dess glansdagar. Kusinerna är med, de flesta kompisarna, och bara idag fick jag två förfrågningar från två kusiner om att gå med och bli vän...

Vi får ofta mejlutskick via studentmejlen om olika miljödemonstationer oc klimataktioner, senaste månaden har det alltid funnits en länk nederst: se Facebook.

Min kompis sa att det gjorts en undersökning bland studenterna på Ekonomicentrum i Lund, och att 90% hade Facebook, så många så att institutionen funderade på att använda det i undervisningen!

Men så kommer ju argumenten. Kan man inte hålla kontakt med de man vill hålla kontakt med, på andra sätt? Är det inte läskigt att Facebook tar sig rättigheter till alla bilder man eventuellt lägger upp? Man måste ju inte lägga upp några, men läskigt att det finns en sådan klausul överhuvudtaget. Är det inte läskigt att man inte kan vsluta sitt medlemskap och bli borttagen från sidan?

Fast å andra sidan. Alla har det, det är det nya sociala och alla pratar om det. Överallt. Hela tiden.

Går det att Våga Vägra Facebook?

(undrar om det finns någon sådan Facebook-grupp? =) )

Hera på hal is



Här är utlovad bild på Hera från 2 januuari 2009. Inte jättebra, men jag hade
inte så många. Ägnade mig mest åt att filma henne, och det kan jag inte lägga ut här...
Roligt hade vi i alla fall och vädret var kanon, i solskenet. Perfekt!

Jullov ToR

Oj så länge sedan det var jag skrev. Blev påmind av mamma men ett "uppdaterar du inte din blogg längre?". Eh, jo, det gör jag. Det var bara länge sedan sist... Eller egentligen inte. Faktiskt bara tre veckor, men i juletid är dte ju lång tid! Och tre veckor är kanske också lite väl lång tid. Men jag har som man säger haft mycket i skallen.

Först jullov. Två veckor hemma i lugn och ro. Eller två veckor med familjen kanske jag ska säga, vi var nästan en vecka i stugan också. Det har i alla fall varit fullt upp med familjeaktiviteter, julfirande, bokläsning och i stugan hade jag ingen dator (och framförallt inget bredband) och dessutom fullt upp med att åka skridskor på en underbara blankisen!
Det var härliga två veckor, med en bra jul och roligt att få åka skridskor. (fast ajaj vad ont jag hade i benen!) En dag hade vi Hera med oss ut på en åktur. Solen sken och det var jättefint ute på sjön. Hera var lånt ifrån Bambi på hal is, utan klarade av det hela mycket bra och kunde kompensera här hon halkade till. Bara en gång föll hon på ändan och hade förövrigt roligt ute på isen. Hela åkturen var som en lek för henne och det var roligt att ha henne med =) Kägger in en bild senare!

Pluggade inte så mycket under de veckorna, men lite i alla fall. Nu sedan jag flyttade hem igen förra måndagen (till Lund alltså, men det är lite förvirrande!) har det blivit desto mer. Vi har tenta på torsdag i Miljörättskursen och det är mycket som ska memoreras. Håller på med miljöbalkens sista kapitel nu, de lite tråkigare om prövningar (16kap.), tillstånds giltighet (24kap.), tillsyn (26kap.), straffbestämmelser (29kap.) och liknande. Fast ändå är de ju intressanta eftersom det är de som bär upp resten av balken och får den att fungera...

Förra veckan drabbades jag av den hemska tanken att något skulle hända med mina pärmar. Mina bebisar för tillfället... I dem finns allt och utan dem skule jag inte klara tentan. I pämarna finns naturvårdsverkets sammanställning av miljölagarna, miljöbalken med tillhörande förordningar samt andra relevanta lagar (skogsvårdslagen, plan- och bygglagen (PBL) mfl) som vi fick köpa för dyra pengar och som vi får ha med oss på tentan. I de papperna finns alla mina markeringar, understryckningar, korshänvisningar, kommentarer och så vidare. Jag hittar med hjälp av dem. Annars skulle allt gå åt skogen. Så jag vårdar mina pärmar ömt för tillfället!

Dags att gå åter till pärmarna...Straffkapitlet närmare bestämt!

RSS 2.0