Höststädning på balkongen

Äntligen fick vi röjt undan sommaren på balkongen. Det har varit en ångestgrej att fixa i flera veckor. 
Å andra sidan har ju hösten precis kommit till Skåne. Meteorologiskt alltså. 

Vi undrar också hur det kunde bli så mycket på balkongen igen... Nästa år, då får vi ha färre krukor! Blir så mycket att bära in och ner i källaren... Hallen var helt full och då har vi redan tidigare slängt två eller tre papperskassar med växter/jord samt tagit in bord och stolar. 



 


Gnällig hemresa idag

Ibland är det tristare än vanligt att pendla. Inte nog med att det numera är mörkt ute så var det också halv storm idag. När jag kom till stationen och slog mig ner på en bänk, kom efter en stund  en kille och slog sig ner bredvid - och tände sin cigarett. Det tycker jag är fruktansvärt respektlöst! 
Sen var tåget försenat och kortare än vanligt vilket innebar ståplats. Packat med folk, varmt och dålig luft. Tack vare förseningen så missade jag bussen i Lund. Försökte ta en annan buss hem men den var också försenad... 
Från dörr till dörr så tog hemresan idag 70 minuter, mot vanliga 50. Inte så farligt kanske, men ändå...

Nu har jag gnällt färdigt! 

Åka buss i Landskrona

Idag beslutade jag mig för att åka buss till mitt möte. Av den största anledningen att jag har ont i halsen och inte vill bli sjukare än nödvändigt. Annars brukar jag nämligen cykla, på en av våra fina bekväma Monark tjänstecyklar. 

Buss idag alltså. Det innebar en intressant studie av Landskronabor. Inte var det många ombord när jag åkte först 12:30-13:00 och sen 14:30-14:45. Men de som var ombord sa alla hej då till chauffören när de gick av. ALLA! Och hann inte passageraren först så var det busschauffören. Jag kände mig verkligen som en utböling som inte förstod denna norm. Kunde heller inte förmå mig att ta efter, tänk om jag gjorde det fel? Om alla de andra var stammisar som kände chauffören?

Intressant också hur lång tid det egentligen tar att åka kollektivt! Från dörr till dörr till mötet tog det 45 minuter. Tillbaka tog det 50 minuter. Hade jag cyklat hade det kanske tagit 20 på sin höjd 25... 

Jag var mycket glad när min snälla kollega vid dagens slut frågade om jag ville åka med till Lund för hon skulle ändå köra dit! Skönt att slippa mera promenad, tåg och buss!

RSS 2.0