Tonfiskmums till lunch

Har jag skrivit om min supergoda tonfiskröra? Kom just från lunchbordet där vi åt upp resterna från igår. Av praktiska skäl så blir det ofta mackor till lunch och då gäller det att hitta på enkla sätt att piffa upp dem. Jag har några på lager och tonfiskröra är en metod.
 
#1 Tonfiskröra
Min goda tonfiskröra gör jag så här:
 
1 burk tonfisk i olja
½-1 hackad rödlök
1 hårskokt tärnat ägg
2 dl crème fraiche
en sked majonnäs i valfri storlek
peppar
några droppar citron/lime
hackad persilja
 
Bara att blanda och servera på ett gott bröd. Jag äter helst på det här hemma kallade "Sara-brödet", dvs runda vetekakor. Men det är gott på annat bröd också. Kanske lite sallad eller tomat på toppen.
 

Den perfekta planen

Idag äntligen håller vi på att tvätta. Hela klädkammaren har fullkomligt varit en enda röra och hög av tvätt den senaste veckan. När jag tog ut min i och för sig ganska lilla tvätttunna igår så var det staplat kläder typ en halvmeter för högt i den. Jag ägnade en god stund igår åt att sortera tvätten och att försöka lägga upp förmiddagen så effektivt som möjligt. Enligt principerna att tjocka kläder (jeans) måste vara länge i torkrummet, att hälften av maskinerna ska i tumlaren och så vidare. Jag fick ihop ett riktigt bra körschema tyckte jag, snyggt uppritat på papper och allt.
 
Men, det går ju inte alltid som man tänkt sig. För det första så gick inte alla handdukar in i samma maskin, inte den mörka fintvätten för den delen heller. Så det blev en extra omgång (tur tvättiden efter vår är ledig så att vi hinner köra lite extra!). För det andra upptäckte vi att tvättmedlet var slut och bara räckte till tre maskiner. Det blev en missad maskin i schemat och en sambo som fick cykla iväg till affären...

Eurovision

Igår hade Johan och jag dealen att eftersom han jobbar kväll och inte kommer hem förrän klockan tio så var det upp till honom huruvida han ville se Eurovision semifinalen när han kom hem. Som jag då spelat in så vi kunde se tillsammans, roligare så. Normalt sett brukar han knappt orka borsta tänderna på torsdagskvällar (lite överdrivet kanske, men han brukar vara tröttare än de andra kvällarna). Igår var han dock ovanligt pigg. Jag, däremot, var på väg att somna i soffan redan vid halv tio... Men jag trotsade tröttheten och vi satt uppe till halv tolv för att kolla igenom semifinalen. Mysigt, fast sedan var jag så jäkla trött att efter tandborstningen gick jag bara in och la mig. Johan samma sak. Ingen av oss orkade ens sträcka oss för en godnattpuss....

Och idag, är jag fortfarande jättetrött. Bäst att försöka sova ut lite inför finalen imorgon!

En eftermiddag i Malmö

Igår flydde jag verkligheten lite och åkte hem till mamma på eftermiddagen. Mycket mysigt. Alltid skönt att komma hem och att det var väder att sitta ute på altanen i två timmar gjorde ju inte precis saken sämre. Inte glassen, den goda muffinsen eller middagen heller!
Passade också på att uppvakta på födelsedagen och så fick jag provköra den nya bilen.

Bra dag :)

Äntligen!

I flera veckor har jag kämpat med en GIS-uppgift som verkligen satte mina kunskaper och emellanåt tålamod på prov. Uppgiften var löst formulerad och utan exakta instruktioner eftersom vi skulle visa vad vi lärt oss. Jag har fastnat flera gånger och fått be om hjälp. När jag lämnade in allt så visade det sig att jag fått ett litet fel på första analyssteget som sedan påverkade resten av analyserna på vägen. Jag fick börja om, och fråga om mera hjälp innan jag slutligen fick ihop det. Nu har jag blivit godkänd med följande kommentar som verkligen värmer och känns bra efter allt slit:
 
Ja, nu har du lyckats få till en av de absolut bästa inlämningarna jag fått på denna modul under de år jag jobbat med den!
Bra språk, bra disposition av rapporten, utmärkta kartor enligt instruktionen och korrekta svar rakt igenom. Du har dessutom testat flera olika nya observationspunkter vilket absolut inte alla studenter gjort. Det gör att din analys har en helt annan vederhäftighet och visar din insikt om hur man faktiskt arbetar med analysmetodiken på ett vetenskapligt sätt!

BRA JOBBAT!

Födelsedag!

De senaste dagarna har jag hintat en del om att det är trevligt med frukost på sängen när man fyller år. Och tänk, det fungerade :) Bättre upp, jag fick dessutom färska bullar från närmaste konditori! Först kom hela gänget med presenter och därefter fick jag önska frukost som sedan serverades i sängen. Som det ska vara. Bra start på dagen!
 
Hela gänget var med.
 
Nu ägnar sig de här grabbarna mest åt att leka med den present som de gav mig: Veckans Kalle Anka-tidning med serier om Eurovision och Malmö. Medföljdande - en uppblåsbar gitarr som har uppehållit dem hela dagen.
 

Hög på att handla

Ibland blir man bara så där nöjd när man klarat av en bra storhandling. Det var superhärligt väder att cykla dit i, allt var grönt längs vägen (cyklar typ genom ett parkområde) och fåglarna kvittrade. Uträttade två ärenden på Nova-området innan jag kom fram till Coop. Nova är inget direkt cykelvänligt område och att cykla över parkeringsplatsen skulle jag kanske inte precis gjort en lördag, men när det bara var tisdagförmiddag så gick det bra. På Coop gick jag runt med kundvagn (härlig känsla) och handlade. Hade lite problem med att hitta emellanåt, men fick med mig allt på lappen och lite till :) Lyckades sedan få med mig två stora kassar på cykeln. Cykelkorgar är en jäkligt bra uppfinning när man ska handla utan bil! Nu har vi mat för att fira födelsedag i dagarna två. Enda smolken i bägaren var att jag glömde kvar kundvagnspolletten...

Surfar ComHem-style

Nu sitter jag i sovrummet och surfar. Trådlöst och snabbt :)
Idag äntligen anlände paketet med vårt nya bredbands- och telefonmodem från ComHem. Bonus på det hela var att uthämtningsstället bara låg ett kvarter härifrån så det var lätt och smidigt att hämta. Sedan bara packa upp, i med alla sladdar, vänta 30 minuter och sedan fungerade allt. Det bästa, som jag inte visste, är att modemet har en inbyggd router. Skönt att slippa ha en extraapparat med tillhörande sladdar att hålla ordning på :)
 

Flyttmycket

Det var visst ett tag sedan jag skrev något nu. Har nog varit helt uppslukad av allt som har haft med flytten att göra de senaste veckorna. Det är så mycket att fixa. Först i min gamla lägenhet, sedan i båda lägenheterna och nu finns det fortfarande en hel del kvar att göra i vår gemensamma lägenhet. Men det går framåt. Igår gjorde vi stora framsteg i hallen, jag tackar arbetarrörelsen för att vi fick en extra dag! Idag efter att vi hade tvättat hela förmiddagen passade jag på att packa upp mina lakan och handdukar och stuva om i garderoben där de har sin plats. Den var tillsynes full redan förut, men jag fick in allt mitt genom smartare vikningar, lite utrensning av en viss persons barnlakan och en gnutta envishet! Är mycket nöjd. Och vi är ett steg närmare att vara klara.

För en stund sedan var vår bovärd här och såg till så att mitt namn numer också finns på brevinkastet och vid porttelefonen. Vi tecknade hemförsäkring idag och fixade bredband häromdagen. Det börjar bli verkligt det här med sambogrejen!

RSS 2.0