Spögekauga!

En riktig kaloribomb, men god var den!
Utanpå marsipan och innuti samma smet som i risbollar. Mäktigt!


Ledig helg

Vad märkligt det kändes med en helt ledig helg. Men väldigt skönt! Fredagen inräknat så hann jag med en avkopplande ansiktsbehandling, lunch och prat hemma hos Petra, fika hos mormor och lite trädgårdsarbete. Undrar när jag var ute i trädgården senast? I går blev det i alla fall vitlök planterat, ser fram emot att skörda nästa höst :) Dessutom var jag ju på en liten shoppingtur på Entré. Skulle titta efter skor men hittade en höstjacka, vilket jag direkt eller indirekt har letat efter de senaste åren! Känns bra.

Nya friska tag nu ett par dagar innan det blir långhelgs ledigt!
Idag är det ju halloween. Firar med att tända ett värmeljus i min pumpalykta, att bjuda lillebror på middag och genom att bli bjuden på någon form av "spögekauga" :P


24 timmar

Tjugofyra timmars ledigt på nästan fyra månader. Det är inte mycket alls faktiskt. Jag menar då lyxen att vara helt ledig. Ledig utan att behöva ha dåligt samvete för att man inte gör något annat.
Mellan två kurser. Tyckert vi kunde ha fått till på måndag faktiskt. Inte mer än rätt. Men vi fick till efter lunch i morgon ialla fall. Man får väl vara tacksam för det lilla. Det ska bli väldigt skönt med lite sovmorgon. Jag har om jag inte räknar fel stigit upp klockan sju eller tidigare tio dagar i rad nu. Kände mig minst sagt trött imorse när jag satt och väntade på att tentan skulle bli utdelad.

Nu är den i alla fall skriven. Eftersom vi haft fem extentor att gå igenom hade vi ganska god koll på vad som skulle komma på tentan. En lärare överraskade inte alls. De andra hade smugit in lite nya klurigheter. Frågor som är svåra att tolka eller som vi knappt pratat om. Det är inte schysst att ta med en fråga som bara har nämts i förbifarten på en sen fredag eftermiddag - och låta den vara värd fem poäng!

Frågan var hur man mäter stratosfäriskt ozon, och jag kom i alla fall på att det är med spektroskopi där solen är ljuskällan så lite poäng får jag väl :)
Men den stora frågan var egentligen huruvida det finns ett funktionellt samband mellan kalcium i barr och pH i marken, eller inte. Vilket statistiskt test som ska utföras... Korrelation eller enkel linjär regression?

Vill ha svaren, nu!

Laddar

I fredags lämnade vi äntligen in grupparbetet, och efter lite migrän på lördagsmorgonen kunde jag börja tentaplugga på allvar på lördagseftermiddagen . I söndags satt jag hela dagen med Hanna och Ylva på ekologihuset 9-17. Måndag eftermiddag hemma. Idag satt jag 8-12 på ekologihuset och körde förhör med Ylva och nu är det det sista på eftermiddagen. Statistiken är det svåraste - där gäller det att frågan är rätt vinklad om jag ska förstå...

Laddar, det är ju faktiskt sista salstentan imorgon!

Fredag, lördag & söndag

Att bara sitta rakt upp och ner och lyssna på en symfoniorkester är underskattat! Är det bara stycken som är någerlunda bekanta så är det dessutom riktigt trivsamt! I fredags var jag med familjen och lyssnade till Malmö Symfoniorkester som spelade filmmusik. Det var musik ur filmer som Titanic, Harry Potter, Star Wars, Indiana Jones och Pirates of the Caribbean med flera.

I lördags, igår alltså, var det dags för 25-års fest. Inte min egen, den får bli nästa år, men Ylvas. Jag laddade upp som vanligt med en migrän, men lyckades i alla fall ge mig ut på stan under eftermiddagen med Britta och köpa present. Det blev två sällskapsspel som vi hoppas få testa på nästa spelkväll :) Kvällen blev trevlig och jag hade lyckats få huvudet nästan bra. Träffade på lite folk som känner min släkt och det är alltid lika märkligt!

Idag har jag försökt plugga. Det känns alltid lika övermäktigt när man börjar. Läste igenom några ex-tentor och kände "shit det här kan jag inte". Hoppas jag kan vända det under kommande vecka. Trots att det mesta av energin troligen kommer läggas på MKB-grupparbetet. Som måste bli klart nu. Äntligen. Bara en vecka kvar. Det är inte ens kul.


Hösthelgen i Småland

Helgen spenderades i stugan, där var det strålande höstväder. Solsken och frisk luft. Helgen bjöd på en rejäl svamprunda i skogen (jodå, det finns kantareller ännu), fika med farbror och faster, hämtpizza från den tveklöst bästa pizzarestaurangen jag provat hitills (Keskin´s i Eksjö), premiärkörning i pappas nya bil (tog bara tre månader...), första körningen då jag behövt använda helljus (och jag har haft körkort i sju år :)), ljusshopping med mamma i Ljusboden och utklassning i resesällskapsspelet Vagabond av lillebror.

Bra helg.


Mammas födelsedagsros.


Helgens lärdomar...

Hade en diskussion med lillebror om vad jag lärt mig i helgen. Vi kom fram till några ganska skilda saker:

- att Libanon ligger norr om Israel (och inte öster som jag trodde).
- att falafel ursprungligen kommer från Egypten.
- att jag nästan kan vifta med bara höger öra, men att det är svårare med bara vänster.
- att jag inte kan höja på bara ett ögonbryn.
- hur man gör ett ansiktsmotoriktest på 3-5-åringar. Min motorik var bra.

Alltid kan man väl ha nytta av det någon gång ;)

Söndag

Sitter hemma hos föräldrarna och försöker beskriva vattnets väg genom Eslövs avloppsreningsverk med ord så att det blir begripligt. Håller dock på att bli tokig på grannens ungar som är ute och hoppar studsmatta. Den gnisslar, för detta är inga små barn. Unga ja, men inte små... Otroligt störande när man försöker koncentrera sig. Jag har redan svårt med detta eftersom det lockar mycket mer att gå ner till soffan och läsa bok fram till middagen (säsongens sista utegrillning?). Boken jag läser blev riktigt spännande igår nämligen :)

Idag har vi också bokat biljetter till MSOs filmkonsert om två veckor. Där de spelar filmmusik från Star Wars, Indiana Jones, Harry Potter, Titanic med flera. Lite kultur så här på hösten!
Kanske jag ska säga mer kultur, har ju faktiskt redan varit på en konsert i höst. Josh Groban. Fast jag har nog fortfarande inte riktigt förstått att jag var och såg den, blir kanske lätt så när man väntat länge! Bra var den i alla fall :)

RSS 2.0