Gårdagens tvätt & städ

Idag kav vi bara gå runt och mysa här hemma. Igår hade vi nämligen en härlig tvätt- och storstädningsdag! Alltid härligt dagen efter när allt är rent och fixat.

I tvättstugan testade vi det nya torkskåpet som äntligen kommit på plats. Tyvärr var det inte lika effektivt som jag hade hoppats. Inte så effektivt som torkskåpen på Kämnärsrätten i alla fall. Detta var nämligen energieffektivt. Det är ju i och för sig bra, men det fungerar kanske sämre i en allmän tvättstuga som man bara har tillgång till ett visst antal timmar? Det rymmer mindre än torkrummet, men vanliga tunna tröjor tog ändå 2 timmar att torka. Nu får vi lägga upp en ny tvättstrategi för att få det att fungera. Tvättning i tvåveckorsintervall (istället för var tredje vecka) är en början.

Uppe i lägenheten blev det dammsugat, dammat och tillbakamöblerat i vardagsrummet efter min "förkylningsmöblering" (som innebar att den stora puffen fick stå framför soffan). Även badrummet blev städat med en bonus att kalken i duschen magiskt gick att torka bort med hjälp av ett miljövänligt badrumsspray som jag kom på att jag hade köpt en gång. Halleluja!

Vårkänslor

Solen värmer utanför fönstret och jag längtar ut :) Helst vill jag plantera blommor på balkongen, eller kanske bara ta en liten fika i solen. Konstaterade innan idag att håller detta väder i sig måste vi definitivt få upp balkongmöblerna från källaren snarast!

Tills dess får jag kanske ta och se om jag hittar en annan lämplig stol att gå ut och sätta mig på, medan chansen finns!

Och blommor får jag nog vänta med lite till...

Finalfika

Glöm öl och chips, vi kör grönsaks- och fruktjuice och till det mörk choklad och kiwi! Mycket godare :)
 
 

RSS 2.0