På dagens Att-göra-lista stod:

- Att ringa mormor och tacka för juldukarna.
- Att städa upp i lägenheten och få upp julpyntslådorna på vinden.
- Att fixa de sista julklapparna på stan.
- Att ladda mitt busskort.
- Att slå in Johans julklappar medan han var och tränade.

Allt fixat! :)

Nu tar jag jullov!

Efter att ha haft en något intensiv period säg de senaste två veckorna, så är det skönt att nu äntligen få lite julfrid. Uppsatsen lämnade jag in i fredags och tentan blev skriven i förmiddags. Tack vare min uppsats fick jag hjälp med en av frågorna på tentan, som handlade just om förebyggande av avfall närmare bestämt styrmedel för att nå avfallsminimering. Använde mig bland annat av det som mina intervjupersoner sa till mig och jag hoppas att de i alla fall hade lite koll på läget :)
 
Nu väntar en härlig vecka med en massa julförberedelser!
Igår var vi ute i på en skånsk leråker och högg oss en julgran tillsammans med Johans pappa. Det var en mysig upplevelse. Den ska vita in och klä imorgon.
Julklappar ska inhandlas.
Julmys av olika slag
Lite julbak,
och kanske godistillverkning.
Och så julklappsinslagning förstås!
Någon julfilm blir det kanske också. Igår såg vi Elf. Lyckades verkligen koppla av igår kväll och inte alls vara uppstressad inför tentan så det var riktigt mysigt att se film. Var säkert därför det gick så bra att komma upp och åka i väg imorse.

Köttbullsberöm

Igår tog Johan med sig en matlåda till jobbet med pasta och mina hemgjorda köttbullar. När han kom hem på kvällen meddelade han att köttbullarna varit så goda att han sparat den sista till mig så att jag också kulle kunna smaka. Detta trots att jag smakade när de var nygjorda och att vi har tre portioner till i frysen varav en är ämnad för vårt lilla julbord. Jag tycker i alla fall att det var väldigt gulligt och omtänksamt. Åt köttbullen idag till lunch, för igår kväll klockan tio var jag inte så sugen. Gott för att vara köttbulle är min bedömning :)

Jag hittade!

Under diskussion med Johan om var julkorten kunde ha lagts så kom jag på det! Samma dag som vi var på Ö&B så hämtade vi också en kasse med julgrejer hemma hos mamma och pappa och det var där i som jag också lagt julkorten.
Allt frid och fröjd igen :)

När man inte hittar...

... blir man lätt galen. Igår skulle jag bara ta fram och se vad vi hade i julkortsväg. Kort, frimärken, material att pyssla egna kort och så vidare. Jag vet att vi var på Ö&B för ett par veckor sedan och att vi då passade på att köpa billiga kort, men nu kan jag inte hitta dem! Så sjukt störigt. Jag vet ju att de finns någonstans, jag har tydliga minnen över att vi verkligen hade de med oss hem för de låg på puffen i vardagsrummet ett par dagar innan jag hittade en bra plats att förvara dem på tills det var dags att skriva dem. En väldigt bra plats verkar jag ha hittat för nu hittar jag inte den platsen...

Tur vi har en vecka på oss att leta.

Sven slår till

Idag har varit lite upp och ner får jag väl ändå säga. Jag har tidigare under veckan uppfattat det som att stormen skulle nå Mellansverige snarare än södra Sverige, men nu vaknade vi till en massa stormprat hit och klass 2-varningar dit. Så pass mycket att Johan funderade på om han verkligen skulle åka ut till Veberöd och jobba ikväll. Skulle folk komma till träningen? Skulle det vara säkert att ta sig hem därifrån? Kan man vara säker på att bussen går överhuvudtaget? Beslutet blev hans eget för styrelsen ville inte riktigt hjälpa till att råda. Jag försökte mitt bästa men tyckte det var svårt. Man vet ju inte var det slår till som värst. Till slut fick han rådgivning från sin mamma och beslutade sig att stanna hemma. Tydligen hade Region Skåne-chefen uppmanat alla att inte jobba på kvällen. Nu hoppas vi bara att alla barnen och deras föräldrar sett meddelandet om att träningen är inställd. Flera mammor har i alla fall hört av sig och sagt att det var klokt beslutat.
 
Så då blev han hemma ikväll, inte varje torsdag man får sällskap här hemma. Det ska bli mysigt att kura ihop sig under en filt i soffan, men tända ljus och bara lyssna på stormen och se något bra på tv. Kanske Jul mer Ernst, eller en film?

Första advent

Helgen som gick passerade i julens tecken. Nu börjar julen på allvar! Vi satte upp ljusbågar, stjärna, adventsljusstakar och datumljus redan i lördags för att vara redo på söndagen. Under söndagen kompletterade vi med julgardiner i kök och vardagsrum. Det blev jättemysigt! Det är första julen vi bor ihop så nu ska det bli väldigt kul att succesivt få pussla ihop våra olika julpynt för att förhoppningsvis i slutändan få dubbelt så julfint som vi tidigare haft var för sig :)
 
I lördags var vi också på julkonsert med Lunds studentsångare i Allhelgonakyrkan. Väldigt trevligt. De sjunger bra och hade med sig duktiga gästsolister i Lena Willemark (som bla sjöng O helga natt på älvdalska!) och Rickard Söderberg (operakillen i långt hår och svarsminkade ögon). Sedan bar det av till Östra Torn för en middag med julsmaker.
 
SOm toppen på allt hann jag med att göra köttbullar och Johan gjorde julsenapen.

RSS 2.0