Visning

Nu har jag sett min lägenhet! RIngde den nuvarande hyresgästen i lördags och bad att få komma och titta och det fick jag, idag :)

Själva rummet verkade mindre och fyrkantigare än på pappret och fönstret satt inte alls i österläge som det stått på beskrivnngen utan i norrläge. Fast det hade jag nästan räknat ut på förväg. Badrummet verkade hur fint som helst minst halvkaklat, köket/pentryt lite tråkigt, men det ska man väl kunna sätta färg på!

Nu försöker jag möblera i huvudet hela tiden. När man nu sett den så har man en större uppfattning om vad för möbler som kommer få plats och inte. Eftersom jag vill ha en soffa, så kan jag inte ta med mitt stora skrivbord. Matplats var inte möjlig i köket utan även detta måste lösas i rummet. Garderoberna var stora och fräscha, och det fanns bra med förvaring i kök och badrum. Jag ska investera i en liten frys, eftersom det bara var ett minikylskåp med minifrysfack till hands.

Det blir nog kul detta!

Hungrig, men först...

Hungrig och dags för lunch, men tänkte hinna med ett snabbt inlägg först. Imorgon har vi tenta i ekologikursen. Det är mycket begrepp och processer somman bör kunna. Jag kan väl en del, men känner att jag borde börjat tentaplugag tidigare. Nästa kurs ska jag bli bättre ... :) Efter tentan ska ett projektarbete utföras i två veckor inna vi får sommarledigt. Linnéa och jag ska studera lavar som indikatorer av luftföroreningar. Kan bli intressant bara vi lär oss lite om lavar först!

Nu har jag haft lägenhet i en vecka och en dag. Känns fortfarande lite knäppt, men det börjar sjunka in. Känns dock som längre tid än en vecka. Trodde det var två minst häromdagen. Har i alla fall kommit på massor av saker som ska fixas, än så länge finsn listan i huvudet för tanken är att jag ska fixa tentan först inna jag tänker på lägenheten. Inte helt lätt alltid, men jag försöker. Har ju god tid på mig. Mer än en månad till jag får tillgång och hels sommaren till jag planerar att flytta in på allvar. Roligare att tänka på lägenhet än på tentan dock.

Ännu har jag inte sett hur det ser ut inen i lägenheten. Måste ringa nuvarande hyresgästen snart för visning. I lördags passerade vi dock utanför och kollade in huset så att säga. den verkar ligga mycket bra till. I utkanten av området vilket minskar risken för besökare att gå vilse, nära till willys (typ 400m) och busshållplats. Egen trappa upp till dörren med möjlighet att sitta utanför :) Planer på fin blomkruka som bklommar i september är u full gång :)
I lördags var vi (mamma, pappa och jag) i Höganäs för att köpa keramik. Samlar ju på detta och har länge tänkt åka dit upp och göra kompletteringar. Det är billigare där uppe eftersom man köper andrahandssortering. Det går att hitta utmärka exemplar i alla fall. Och det är sjukt lätt att ruinera sig, hehe. Kom dock på igår att jag ju tänkt köpa ett klassiskt höganäskrus, men jag kan inte minnas att jag såg några sådana? Det blev i alla fall lite skålar, assiterer, formar och tekoppar. Skitkul :)

LUNCH!

Lägenhet!

Då har det hänt. Jag har fått lägenhet! :) När var hur? frågade någon...

Tja... I fredags låg två intressanta objekt ute på AFB´s hemsida. Två nästan likadana ettor. Det enda som skiljde dem åt på pappret var adress, läge och inflyttningsdatum. Jag bokade båda direkt eftersom de verkar perfekta på pappret. Vad jag velat ha. Ett rum och ett litet, men inte pyttelitet pentry. Niomånaders hyra. Andra våningen. 26 kvm.

Sen blev det en nervpirrande helg i väntan på att bokningstiden skulle gå ut på söndagen klockan 24:00. Redan på lördagen låg jag inte längre etta, vilket jag gjort när jag bokade mig på båda. Nu låg jag tvåa på båda. Men eftersom lägenheterna var så lika så misstänkte jag starkt att det var fler än jag som bokade båda. Så jag hoppades att den som nu låg etta också hade gjort det. Men jag visste ju inte. Och risken fanns ju alltid att någon som stått i kö längre än mig skulle boka, och då skulle jag halka ner ett steg i kön... Söndagkväll innan jag gick och la mig låg jag fortfarande tvåa.

Idag på morgonen efter en ganska nervös frukost slog jag på datorn för att se om jag kunde se hur det hade gått. det kunde jag ju såklart inte så jag fick ge mig till tåls. Klockan 10:24 fick jag ett sms: "Grattis, du har fått ett kontraktsförslag". Jätteglad, men satt på föreläsning och kunde inte prata med någon på säkert en halvtimme. Jobbigt! Det var lite svårt att koncentrera sig på klimatförändringar, som var dagens ämne...

Jag har inte riktigt smält det än, tar nog ett tag. Men är glad att jag fått lägenhet. Och att jag kan flytta i lugn och ro bit för bit nu under sommaren. Får tillgång från och med den 1/7, vilket är mitt under semestern. Men det ska nog gå bra. Måste nu bara se till att få in intyg och kontrakt i tid!

Så ska man bli Lundabo då. Knasigt.

Hera snart sex månader

Tiden den går som bekant! Snart fyller Hera ett halvår, och därmed fyra månader hos oss. Är det verkligen inte längre hon har bott hos oss? Men är hon redan så gammal? Det är med tidsperspektiv...

Världens snällaste och goaste hund är hon i alla fall. Snäll, trevlig och lydig. En del i flocken, hon ligger gärna nära oss, följer oss vart vi går och springer aldrig långt bort. Lite har hon och vi att jobba på, såklart, hon är ju bara ett halvår gammal! Det ska slutas att hoppa framförallt! Man inser vikten av detta dagar då hon har svarta tassar och man själv har rena ljusa kläder...

Här är en bild som jag tog när vi var ute i Torups Bokskog och hade picknick igår. Underbart förresten, fint väder, lungt och stilla, mycket fågelsång och härligt vårgrönt överallt.

image30

Mosse

Idag var vi på fältövning. Väldigt trevkligt faktiskt! Solen sken och det var perfekt väder. Ute i mossen fanns en ö, på vilken det växtre skog så vi hade skugga att tillgå. Det var från ön vi utgick i vårt projekt kan man säga. Vi undersökte hur växtligheten förändrades från öns torra skog ut till mossen. Däremellan passerar man fuktig skog och laggkärr (blött). En mosse är en igenväxt sjö, och det är häftigt att tänka att det en gång itioden för mååånga år sedan varit en sjö, och hur mycket det faktiskt ser ut som en sjö fortfarande. Det finns ingen vattenyta såklart för där växer vitmossa, ljung med flera växter, men träden runt mossen står precis som runt en sjö, i en jämn kant liksom, och så är det en stor yta utan träd eller något dylikt. Jag hade kameran med mig, men glömde såklart att använda den. Annars kunde jag lagt in en bild.
Vi såg skillander i växtligheten och på våra pH-prover. Vi har jordprover på tork som ska visa fuktigheten i jorden och som ju blör bli fuktigare ju längre ut mot mossen man kommer. Imorgon ska vi skriva rapport.

Idag som sagt en härlig dag i solen/halvskuggan. Födelsedagen har firats med sång och presenter på morgonen, sång från fältgruppen i skolan, grattis-sms (och ett mms) samt kort och present på posten! Snart ska jag gå ner och få bakelse som mamma köpt. Choklad, hallon, jordgubb någonting. Lät och luktade riktigt smaskigt :)

Solig dag i Lund

Hade mycket trevlig och solig dag i Lund idag. Lunch med Linnéa på Ebbas Skafferi och en liten runda på stan. Man blir så glad när solen skiner och man ka ha fina sommarkläder på sig :) Sen hjälper det ju på att det är den åttone maj imorgon också! För humöret alltså.

Födelsedagen ska jag tillbringa på en mosse på Söderåsen och räkna växter. Fältövning. De har lovat sol, så jag ser fram emot en fin dag och hoppas att det inte blir för varmt. Kommer dö i gummistövlarna då!

Sjuk hyra

Är inne och kollar efter lägenheter igen. Fortfarande på modem. Hade kommit upp sju nya lägenheter. Tyvärr bara en 1:a och en 1,5:a. Ettan var inget att ha, den var nämligen 52kvm stor och kostade 5500kr /månad (12 månadershyra). Vilken student har råd med det, som samtidigt vill bo i en etta? Alla andra lägenheter som låg uppe var billigare, alltså även tvårona, treorna och fyrorna. Även om de var större till ytan så var de billigare. Förutom en trea som kostade 7200, också helt sjukt - det är ju ett helt studiebidrag! Okej att man delar, men i alla fall.
Dessutom var planlösningen i ettan knasig, opraktiskt. Förstår inte varför de inte gjort två ordentliga rum av det. Nu fanns en hall, ett badrum, ett litet kök, ett rum och en konstig avlång vinklad extrahall som förband de andra rummen. Undrar vad de tänkt ibland...

Fel plats

Vi tycks verkligen ha valt fel ände av landet att fira in våren på. Smålands högland har hitills inte varit någon höjdare. Bara moln och idag regn hela dagen.
Vad vi har gjort, tja... Läst och fikat. Typ.

Sitter med modem och tragglar, var ju tvungen att kolla in bostadsläget på AFB, men inte en etta i sikte idag. Tänk vad tacksam jag är över bredbandet hemma just nu :) Tar sådan tid här... Ska istället återgå till min bok eller mitt korsord.

RSS 2.0