Vattenskada del 3

Nu är det klart. Eller det har bara börjat. Hur man nu ska se på det. Imrogon kommer de och börjar riva ut badrummet. Det har sagts att detta ska ta en till två veckor, men det tror jag när jag ser det. Ränkar med två veckor, minst.

Så jag ägnade en god stund i går kväll åt att packa ihop alla saker där inne. Det fanns en del kan jag säga! Nu idag ska jag försöka skydda resten av lägenheten också, från damm och smuts. Sedan flyr jag hem till föräldrarna under renoveringen, så jag slipper vara klar klockan åtta varje morgon och sedan hålla mig hemmifrån i åtta timmar för att få arbetsro. Men det betyder att jag också måste packa en massa saker som jag behöver. Papper opch böcker till projektet och kläder. Suck. Jag hatar att inte ha hela min garderob till hands, så jag kan välja precis vad jag känner för som passar väder och aktivitet. Nu gäller det att försöka få till en bra medelväg. Kombinationsvänliga kläder.

Försöker också att se fördelarna. Tillgång till trädgård, gratis promenader och lagad mat :) Och sällskapet såklart!

Nackdelen är såklart att jag måste släppa kontrollen över lägenheten, att här ska springa omkring en massa okända människor...

Härliga, härliga helg

Varför skulle helgen ta slut? Jag hade inte haft något som helst emot att stanna i stugan några dagar till. Inga problem. Alls.

Strålande väder, sommar enligt meteorologerna. Varmt och spegelblank sjö. Helgen blev en bra blandning av att ligga på latsidan, ta dagen som den kommer och att faktiskt uträtta något. Det är ju nya tider i stugan nu, vilket vi också skålade för. Nya tider betyder att vi bestämmer så det röjdes, städades och möblerades om. En del i alla fall. Nytt rum till mig. Jättekul att få eget rum, men det känns allt lite konstigt också! Men kul att få inreda det och göra det till mitt. 

Vem var det?

Jag var just på apoteket för att hämta medicin och hon som expedierade mig var jättebekant! Det tänkte jag redan när jag stod och väntade på min tur, när jag sedan hamnade hos henne så visade det sig att hon kände igen mig också! Men varifrån? Vi pratade kort om det, men ingen av oss kom på något. Förnamnet gav mig inget och jag har varken kopplingar till Åkarp eller Katedralsskolan som hon hade...

Irriterande. Nyfiken. Har vi någon gemensam nämnare eller inte?


Vattenskada del 2

Jag visste jag var tvungen att gå upp tidigt imorse eftersom jag inte hade någon aning om när på dagen den så kallade experten skulle komma. Satte klockan på 7.30 men råkade snooza i en halvtimme. Inte med mening, men jag hade huvudvärk och det var mulet... Svårare att gå upp då. Var i alla fall nästan på väg upp när jag hör någon som går i trappan. Sakta. Lät inte som grannen. Mycket riktigt det ringde på dörren. Fan, jag som skulle vara uppe och påklädd när han kom.

Bara att dra på sig pyjamasbyxor, morgonrock och glasögonen och försöka att inte se alltför yrvaken ut när jag öppnade dörren...

Experten visade sig vara en annan bovärd (är min slutsats) som gick in i badrummet och knackade lite i golvet. Och konstaterade samma sak som Stig. Men lovade att ringa en kakelsättare som de brukar anlita att komma och göra en bedömning. Så han fick mitt nummer och nu väntar jag på att de ska ringa.

Fortsättning följer.

Vattenskada ...?

"Du har otur du", sa Bovärds-Stig och syftade på att jag också drabbades av vattenskada i snösmältningen.

Det var dock en mindre skada som gav en fuktfläck som minne men ingen ytterligare åtgärd. Den här gången befarar jag att det är värre.

I gårkväll tyckte jag det lät konstigt när jag steg in i duschen, det liksom plaskade om golvet. Eftersom jag hållt på och städa under dagen så var jag osäker på om det verkligen var torrt på golvet. Därför var jag supernoga med att skrapa bort vattnet efter duschen och i dag när det var helt torrt på ytan steg jag in igen. Plask, plask. Det låter som att det är en vattenpöl under klinkergolvet...

Bara att ringa Bovärds-Stig. Igen. Tidigare det här läsåret har han varit här och kollat frysen (vilken snabbt konstaterades vara gammal och dags att byta ut), elementen och snöläckan. Jag måste säga att han lät smått oroad när jag benämnde mitt ärende som misstänkt fuktskada i badrummet. Det tog mindre än fem minuter så var han här.

Och jo, han höll med. Det står inte rätt till. En expert ska tillkallas och kommer imorgon. Diagnosen nu är att troligen har vatten trängt in under klinkersen så att den släppt. Det låter ihåligt om man knackar på området, som är uppåt en kvadtratmeter stort.

Fortsättning följer.

Stugan och Linköping

Det blev en långhelg norrut. I torsdags åkte vi upp till stugan och fick tillbringa en aningens besvärlig och kall men ändå mysig kväll där. Vintern har inte varit nådig mot våra vatteninstallationer. Var det något rör som inte gick sönder och eller läckte?

På fredagen åkte Magnus och jag vidare norrut mot Linköping och kusin Emilia. Det blev sammanfattningsvis en väldigt trevlig helg och en intressant inblick i henens vardag. Kul att se hennes lägenhet och var hon pluggar. Och så blev det ju två stadsvandringar, en i Linköpoing och en i Norrköping, lördagens utflykt. Blev speciellt förtjust i de fina gamla industrikvaretern i Nörrköping och i Gamla Linköping. Någon gång måste jag besöka julmarknaden där tror jag! Det blev tåg åkande, buss åkande men ingen spårvagn tyvärr. Annars har vi gått och åter gått hela helgen. Till mina skors besvikelse. Tror jag blev lite för varm om fötterna i dem, plötsligt började de låta en massa. Tänker mig att gortexen inte riktigt hann med att andas... Nu vilar de ut med tidningspapper och jag har bestämt att det är vårskor som gäller från och med nu!
Andra intressanta inslag under helgen: film, spel, museum, Cloetta, domkyrka, helikopter och våfflor. Alldelles för många våfflor...


Tillbaka i verkligheten så hade vi igår terminens sista föreläsning. Nu är det självstudier som gäller. Måste leta upp diciplinen. I eftermiddag/kväll ska jag in till Malmö och fira mammas namnsdag. Ska helst hinna läsa lite till innan dess...

RSS 2.0