Kurspusslet

Jag har lite ångest och är lite uppstressad över alla val och beslut jag måste ta vad gäller min utbildning! Det är inte bara av godo som man får välja helt fritt i inriktningarna! Jag vet vad jag vill läsa och typ vad jag vill inrikta mig på. Nu gäller det bara att lägga det stora kurspusslet.

Felet jag gjorde när jag valde höstens kurser i våras, var att jag inte såg så långt fram. Inte längre bort än bara just hösten. Kanske gjorde jag inte de klokaste valen. Tyvärr går många intrssanta kurser under precis samma period också. Och då kanske jag skulle behöva stuva om lite. Frågan är om jag verkligen ska läsa GIS-kursen nu, eller om jag ska försöka nästla mig in på en annan kurs? I slutändan handlar det om att jag inte vill göra kandidat ex-jobbet just före masters ex-jobbet. Känns som att det kanske skulle bli kämpigt. Men kanske främst att jag ska vara klar efter fem år och att det helst ska gå ihop med att hitta kurser till alla perioder också... På höstens första period finns massor av kurser, men på vårens sista finns typ ingen intressant kvar.

Suck. Ibland tänker man för mycket också.

Österlenutflykt

Österlen igår var jättefint. Lite mycket turister kanske, men vi får väl skylla oss själva som åker dit mitt i högsommaren under semestertid!

Vi hann med en hel del att titta på. Det blev två rejäla promenader i backig terräng på Forsakar och Stenshuvud,och en stadspromenad och en mjukglass i Simrishamn. Kivik åkte vi mest igenom, men stannade och tittade på Kungagraven, på Kiviksmusteri kryllade det av turister och fanns ingen parkering. Vi öpte must på ett mindre ställe. Några kyrkor tittade vi på också i Brösarp, Ravlunda, S:t Olof (där farbror och faster gifte sig för nästan 40 år sedan) och två kyrkor inne i Ystad.

Pehw! När vi kom hem efter en lång dag och 28 tillryggaladga mil beställde vi pizza och intog soffläge!


Herabild

Det var längesedan jag publicerade en bild på Hera. Här är hon uppe i stugan, sötnosen!


Schema...

Det är något deprimerad som jag konstaterar att jag nog har hittat schemat till höstens första kurs. Geografiska informationssystem - grundkurs (15 hp). Jag skriver nog, för det finns ungefär 2000 liknande kurser, så helt säker på att jag klickade in på rätt kurs är jag inte...

Schemat var i alla fall fullspäckat. Nu är det inte lätt att veta vad vi måste närvara vid egentligen och vad som bara är utlagd schematid för till exempel möjlighet att sitta i en datorsal. Dagarna var i alla fall långa, ofta 8-15 eller 8-17. Suck!  Fast jag ska väl vara glad att vi får undervisningstid antar jag. Det är bara det att de tre senaste kurserna har vi inte haft så mycket schematid, som mest halvdagar i regel. Så då käns det extra tungt med ett fullt schema.


Utflykt

Imorgon bör det av på dagsutflykt till Österlen, så idag gäller det att tömma kameran på bilder och ladda batteriet. Vilket jag ska ta och göra nu!

Man behöver inte resa så långt

Man behöver inte alltid resa så långt för att uppleva saker. Man kan "turista" på hemmaplan också! Senaste veckorna har jag ägnat mig åt just det!

I lördags var jag och P på Louisiana. Kanske inte hemmaplan, men bara 70 minuters tågresa bort. Och då kom vi dessutom utomlands. Så ja, jag har varit utomlands i sommar =) Jag hade aldrig varit på museumet förut så det var kul att de både deras ordinarie konstsamling och tillfälliga utställningar. Den stora utställningen för sommaren, som också lockade dit oss handlade om miljö och arkitektur - Fremtidens arkitektur er grøn! Den var kul och lärorik att se, mycket kände jag ju igen och hade hört förr, men det skadar aldrig att fräscha upp minnet. Synd var bara att det var lite för mycket texter och information att ta in, tillslut gick det bara runt i skallen!

I onsdags var jag och lillebror i Lund tittade på den gammla Klosterkyrkan (inte lika känd som Domkyrkan!) och på Botaniska trädgården. Uteträdgårdarna har jag sett många gånger, men aldrig växthusen. Så det passade vi på att göra, när vi nu var där under öppettiderna. Där fanns många kul växter!

Igår kväll utnyttjade jag och P Sommarscen Malmös gratisutbud under sommaren och gick till Pildammsteatern för att se på Sommarchansen. 10 okända talanger gjorde upp om tre platser till finalen senare i sommar. Några var bra, någon riktigt bra och någon var riktigt kassa. Bäst var nog pausunderhållningen, Hasse "kvinnaböske" Andersson. Inte så mycket för att jag är ett fan av honom, men för att han fick i gång publiken mycket mer, det blev bättre stämning. Och lite allsång...

Det finns en del kul att hitta på hemma också, som man kanske ofta är lite hemmablind för! Och det finns mycket kvar jag vill göra innan sommaren är slut!

Full dator

Det finns en hel del att rensa i datorn. Satt just och gick igenom några av mina e-post mappar i Outlock Express. Slängde bort en sisådär 200 mejl som mest var av typen "Titta på den här roliga/söta/fula bilden", men också gamla meningslösa konversationer från 2005-2006 (hur intressant är det att veta nu vad jag önskade mig i julklapp då??) och en del bilder som vi har skickat runt inom familjen/släkten/vännerna. Bilder som jag naturligtvis redan har sparat ner i bildmappen. Ganska onödigt att låta det ta plats i e-postprogrammet också. Är helt säker på att det finns mer mejl att rensa, men nu orkar jag inte mer idag.

Och så måste jag rensa på en massa andra ställen. Bland dokument, bilder och musik. Minnet tryter på hårddisken!

Det kliar!

Av och till, på ryggen där jag fick för mycket sol förra veckan...

Klumpigt?

Jag lyckades nyss med konststycket att fasta med en kam i håret... Mamma fick hjälpa mig att få loss den! Stod och kammade luggen, kanske inte helt normalt eftersom jag försökte få den att inte vara så platt, när kammen plötsligt satt fast...

Idag har nog inte varit den alldra tursammaste dagen, lite av en klumpedunsdag faktiskt... När mamma och jag var och handlade så körde jag på en backspegel på bilen bredvid när jag parkerade... Inte helt bra. "Där hade du inte kontroll" kan jag höra min gamla körlärare säga om han hade sett det. Som tur var blev det inga skråmor på varken vår bil eller den utsatta.

Röd som en kräfta

Idag var vi på stranden. Första gången i år. Kan nu även bocka av bad i havet på min lista över saker att göra i sommar! (Tack lillebror =)) Som rubriken antyder så blev jag lite röd, solade vist mest ryggen så den är ganska röd nu. Gör inte ont i alla fall.

Upptäckte just att jag nog är ganska röd om lårens baksidor också... Av någon anledning är det bekvämast att ligga på mage när man solar.

Veckan är ganska fullspäckad annars. Fick säga nej till att gå till Pildammarna i kväll och se en talangtävling, måste vila lite. Med tanke på att jag haft ganska mycket ont i huvudet. Tävligen går nästa tordag också så vi går nog då i stället. I går var familjen uppe i Helsingborg på Fredriksdals friluftsteater och såg Lorden från gränden. Det var trevligt, kul med utomhusteater, bra skådespel och många skratt. Intressant också att se teatern på riktigt, den är mycket mindre än vad det verkar på tv! Imorgon ska jag till Lund och träffa B och Å från klassen och på lördag bär det av till Danmark och Louisiana med P. Ska bli roligt! Sen ska jag sova länge på söndag =) Och fira min namnsdag!

Så var vi hemma...

Vi kom i söndags. En "roadtripp" ner genom Sydsverige med ett stopp för en räkmacka halvvägs. Mums! Jag körde från Markaryd (typ) och ner till Malmö, det gick bra men hade faktiskt träningsvärk igår i benet!

Tre och en halv sköna veckor i stugan. Midsommarhelgen synnerligen regning, men sen kom ju solen och värmen. Så småningom blev vattnet i sjön riktigt varmt. Så länge man inte hade för stora krav på dagen så var detta väder helt okej, det enda vi orkade var ju att sitta stilla och gå och bada. Skogspromenader helt uteslutna eftersom det blir så satans varmt i skogen. Sista veckan ganska regning, men okej ändå. Trevliga kusiner att hänga med, vem ska vi nu spela Hollywood med?
I år beslöt vi att räkna antalet fästingar på Hera. Ett streck på ett protokoll för varje litet kryp. Det blev 206 stycken som kröp i pälsen och 52 som bitit sig fast. Trots fästingedel! Tur att hennes päls är ljus och lätt att lokalisera krypande i, annars hur många av de 200 hade satt sig också???

Igår ägnade mamma och jag oss åt att safta och sylta jordgubbar. Säsongen är i princip slut, men självplocken var öppen fortfarande. Vi fick kämpa för våra liter, gubbarna satt glest, men fick i alla fall ihop en 10-12 liter. Som under eftermiddagen blev till saft, sylt, en annan sylt med rabarber i också och sorbet. Mycket gott! Men oj, vad trötta vi var sedan =)

Idag har jag ägnt mig åt först migrän och nu när jag är bättre ska jag åka in till Lund och kolla till lägenheten om en timme eller så. Har ju inte varit där på fyra veckor, men jag vet ju att det är okej eftersom jag har haft tilsyn. Vill ändå kolla, måste hämta post också!


Sagan om citronen

En gång i urminnes tider köpte jag en citron. Av denna citron använde jag halva till att göra glass åt min bror och mina kusiner. Den andra halvan la jag in i plastfolie och la i kylen. När vi ett par dagar senare åkte till stugan packade jag ner den i en kylväska för att ta med. Väl framme packade pappa upp väskan och la matebn i kylen. Där slutar spåren efter den citron jag kände.

Tre veckor senare, nästan fyra veckor efter inköpsdagen dök citronen upp igen. I en något förnyad skepnad kan man väl säga. Längst ner på botten av grönsakslådan låg en grön oasis-liknande hög på en bit plastfolie. Den var formad som en citron, men det var också enda likheten.

Citronen var så genommöglig att jag nog aldrig sett något mögligare. Tanterna i Rent Hus på fyran skulle blivit överförtjutsta av att hitta den, konstaterade lillebror. När vi vände grönsakslådan ovanför sophinken och skrapade ner citronen så kom ett moln från den. Ett moln av mögelsporer.

Äckligtt. Hälsofarligt. Inte undra på att mejeriprodukterna smakat konstigt i kylskåpet den senaste tiden.

Tyvärr, tyvärr tog vi ingen bild av citronen. Det hade gjort sig bra med en avlutande bevisbild här...

RSS 2.0