Tack gode gud att den är över (för i dag i alla fall)

Puh! Det var nog en av de värsta tentorna jag skrivit... Svårt, huvudvärk, trött och helt darrig av ja stress och press i kombination med för lite mat? Vi hade från 8.00 till 13.00 på oss att skriva och jag satt till tjugo i ett. Pust! Vet ärligt talat inte om jag klarade det, "räknade mina poäng" och hamnade typ på 50%, men då är man ju elak mot sig själv och räknar bara säkra poäng. Förhoppningsvis tjänar jag lite på andra ställen också. Den här kursen och tentan är allt över 50% (dvs godkänt) bra och allt som är mer bonus. Svår kurs som det bara gäller att klara. Skulle gissa att majoriteten i klassen får underkänt, så är stämningen och allmänna känslan i klassen.

Stressig nu. Håller på att packa och tusen andra saker på en gång. Ska hem till Malmö, tv-inspelning ikväll och sen till stugan imorgon över långhelgen. Ska bli skönt. BEHÖVER det!!!

Dags att skynda vidare =) Pappa här nu.

Tenta imorgon

Dagen före tentan. Alltid lika svårt vad man ska hitta på då. Plugga behövs, men samtidigt vill jag inte plugga för mycket. Tror på att inte vara helt slutkörd i morgon, utan att tänka på lite annat idag också.

Nu ska jag sätta igång att plugga i alla fall, får se vad jag ska lägga tid på. En gammal extenta kanske. Det vill säga lite av varje... Kör på det först så får jag specialplugga sen utifrån det. Måste dock lära mig hur man framstäler aluminium, järn och svavelsyra. Stor risk för en sådan fråga och jag har dålig koll...

Annars tvätttid om en timme. Måste ta en maskin eller två innan vi åker till stugan på tosdag. Sköna lediga långhelg!
Städar ugnen, måste dammsuga lite och betala några räkningar. Gå en promenad i solen och ta ut pengar.

Fullt upp idag med andra ord. Bäst att sätta igång!

trött på det nu

Skräphuvudvärk. Dumma migrän! Varför?

Så trött på detta nu, senaste månaden har varit för mycket.

Jätteduktig

Nu har jag varit duktig och hyggligt effektiv denna eftermiddag. Har gjort allt jag tänkt. Dammsugit och tvättat golven i hallen och badrummet. Diskat upp. Handlat. Ringt vårdcentralen, Stig och Sydsvenskan. Kollat schemat för nästa kurs. Rättat min labbrapport så jag kan ämna in den igen. Och nu ska jag snart laga mat. Det enda jag väl inte riktigt hunnit sådär superbra är väl att plugga. Vi har nu gått igenom tre stora avsnitt och jag har inte full koll på något. Vet inte var jag ska börja bara! Det vi just gått igenom som är färskast, det vi har gjort på övningarna senaste veckan och ska labba på nästa vecka, eller det som kommer på övningarna nästa vecka och som vi labbade på igår...?

Schemat för nästa kurs (Miljörätt) ser förresten urbra ut. Ledig en dag varje vecka, oftast 2 timmar per dag, tyvärr eftermiddagar typ 12-14, men man kan inte få allt. Tror inte ens det behöver skita sig med min sjukgymnast. Dessutom om man läser vad föreläsningarna ska handla om så låter det jätteintressant! I alla fall just nu när jag längtar till kemin tar slut... Nej, jag tror faktiskt att nästa kurs kommer bli bättre, och att lärarna där kommer få ta emot en klass mycket tacksam över att äntligen slippa allt vad orbitaler och jämvikter heter :)

Nu ska jag börja fixa med maten. Komma ihåg att sätta på ugnen direkt. Jag får besök idag, wiee!

Pizza recept

Tänkte bara tipsa om en god pizza jag gjorde igår, var så trött att jag glömde det igår kväll bara... Receptet hittade jag i Bonniers kokbok.

Zucchinipizza med pinjenötter
Fräs skivad zucchini och rödlök i lite olja i en stekpanna.
Lägg tomatsås på pizzabotten, mozzarellaost och därefter zucchinin och rödlöken. I receptet stod även lite hackad rosmarin, men det gick bra utan... Baka av i ugnen och när pizzan tas ut, strö på lite rostade pinjenötter (som rostats i torr het stekpanna).

Mycket gott, ett alternativ till den vanliga capricciosan och vegatariskt.


Zucchini låter mycket lyxigare än squash, eller hur?

Pizza

Jag har bakat så himla mycket pizza ikväll känns det som. Dubbel sats blev det, på 50g jäst, motsvarande för 8 personer. och det var ju bara till mig...

Nej, jag är ingen storätare... Tyckte bara det kunde vara kul att ha lite färdig mat i frysen att kunna ta fram stressiga dagar eller ha med som matlåda. Men det blev lite jobbigt mycket att baka, tog sin tid också i min lilla ugn...
Så det blev åtta pizzor varav jag åt 1,5. Två bakade jag inte av utan de frös jag in som de var, och resten ligger infrysta fädigbakade. Nu skulle jag spy på pizza tror jag, men i övermorgon eller sådär så ska det nog bli gott!

Vilohelg

Efter hektisk vecka och strssad period. Med mycket migrän, tenta i tisdags och en labrapport som skulle vara inne i torsdags (som jag fick skriva på onsdagen eftersom jag givetvis tentapluggat dagarna innan), var det skönt att komma bort lite. Miljöombyte. Upp till stugan och skogarna med familjen. Nu blev det inte så där underbart höstväder som man kunde ha hoppats på, men vi hade i alla fall skapligt bra väder i går och var ute och plockade lite svamp. Jag hade en riktig sledag. Två promenader, men annars låg jag mest i soffan. Läste bok och såg tv.

TV4:s Stjärnor på is började ju igår kväll. Och vad dråpligt det såg ut. Som Bambi på hal is, på vad jag förmodar var första träningen. Att åka skridskor är inte helt lätt om man inte är van, och konståkning lär ju vara jättesvårt, men ändå det såg himla kul ut. De så kallade stjärnorna bjuder verkligen på sig själva när de ger sig in i ett program som detta.

Stjärnor och stjärnor, jag tycker det ordet används allt för flitigt om våra svenska kändiar. Få är vad jag skulle kalla stjärna. Stjärnor är ju sådana som Madonna, Roling Stones, Abba, Miariah Carrey, Michael Jackson eller varför inte Zlatan. Som är kända i stora kretsar, även utomlands, som är ett eget varumärke, lite skandaler och divalater, stora rubriker och så vidare. Inte Malin Ewerlöf-Krepp, Lulu Carter (även om namnet har star-quality) eller Josefine Sundström.
Nu ska jag strax gå och laga omlett med kantareller!

RSS 2.0