Skördetid närmar sig...

Sockerärtor och kryddväxter har vi såklart redan skördat en hel del av. Och sallad - där sådde vi omgång nummer två för en vecka sedan. Nu närmar sig också skördetid för tomater, physalis och smultron :)
 
Bland de orangea körsbärstomaterna finns nog egentligen redan att skörda.
 
De lite större citronformade tomaterna ska bli spännande att smaka - men det är en bit kvar.
 
Physalisen dröjde i år, men det växter frukter till slut!
 
Hur vet man när ett vitt smultron är ätmoget?
 

Tre bra saker på jobbet idag

1. Fick trevligt svarsmejl från en tant som avslutade med citatet "May the Force Be With You" 
2. Har stått och jobbat hela dagen (känns i fötterna nu!)
3. Unnade mig en GB Twister på vägen hem när tåget var sent och kvicksilvret runt trettio grader.

Dag 2 i kundtjänst

I förmiddags trodde jag att det skulle bli en lugn dag. Fel hade jag. På eftermiddagen ringde telefonen hysteriskt. Hann knappt lägga på luren innan det ringde igen, än mindre slutföra ärenden.

Pust. Hjärnan var helt utkörd när klockan passerade fyra och kundtjänst stängde... Då hade jag en halvtimme att försöka ta igen lite. Hoppas det är lugnare imorgon.

Kundtjänst dag 1

Är något trött i huvudet efter första riktiga dagen i kundtjänst.
När jag kom i morse kändes det också som att allting ändrats -uppdateringar i systemet och en ny renhållningstaxa som jag måste lära om. Till det allt som jag redan hade kvar att lära!

Haha, till en som ringde så sa jag till och med att jag inte visste vad jag skulle fråga henne och att hon fick berätta det för mig :) Jag kände liksom att hon hade mer koll än jag. Annars har jag snälla kollegor som stått ut med en massa frågor. Och en del har jag faktiskt klarat av själv med!

Men huvudet tog helt slut, så nu blir det lite yoga-meditation eller vad jag ska kalla det.

Sommarutflykt på Österlen

Idag blev det en runda på Skånes sydöstra hörn. Först besök på Österlenkryddor, blommande lavendelfält men annars inte så mycket att se. Bara handla lite. Sen bar det av till Gunnarshögsgård i Hamenhög. Där blev det sen men mycket god lunch: tabbouhle med rökt tupp och brownie med te till dessert - allt för en hundring :) Gott gott! Och god rapsolja fick vi handlat också. På väg hem blev det en promenad i Simrishamn.

Här trivs Johan

När Pelle nämnde att gräset skulle klippas idag såg jag direkt på Johan hur sugen han blev :) Det ville han göra, så nu har han puttrat runt i trädgården här en god stund. Sakta och noga fram och tillbaka mellan och runt alla buskar och träd. Han ser helnöjd ut :)


120 cm

Etthundratjugo centimeter. Det är inte mycket att dela på... Och etthundratjugo centimeter som omgärdas av tre väggar blir på något vis ännu mindre. 
 
Vi sov inte så bra i natt. Stundtals, men vi var också vakna en del för att vi störde varandra. Halv tre ville Johan rätta till madrassen så då var det bara att kliva upp. Sen lyckades visst jag somna lite för nära mitten så att Johan låg intryckt till väggen med lätt klaustrofobi. På morgonen var det ett gäng flugor som härjade. Vi försökte tappert slå ihjäl dem men det är inte så lätt när man är helt sömndrucken! 
 
Tur ur vi kan slappa hela dagen och ladda batterierna inför kvällens festligheter :)

Sommarutflykt #3: Båstad

Idag stod Båstad på tur att besökas. Johan är ju där lite då och då och har även bott där i två år, men för mig var det första besöket.
 
Vi såg var Johan bott, gick strandpromenaden och längs Köpmansgatan. Såg det som Johan kallade centrum - ett gathörn typ :-) Vi såg givetvis även tennisområdet. Johan hade med sina kontakter fixat oss områdesbiljetter. Jag såg kontoret dit Johan åker ibland och så var vi inne på centercourten och såg lite på den match som pågick. Tyvärr hann vi inte se klart för vi skulle med tåget. Så vi tog stigningen uppåt åsen till stationen ...
 
Bara för att där upptäcka att 15.22-tåget var inställt. Vi fick vänta till 16.36 innan det kom ett tåg. Hemma var vi ca 18.10.
Långa resor och väntan. Vi var hemifrån nio timmar - men bara ca 4,5 aktiva timmar i Båstad. Vädet var växling mellan jättevarmt till kyligt i regnet - men en rolig dag. Kul att se Johans Båstad och att få personlig guidning. Synd vi inte kunde vara där längre, hinna se mer av både staden och tennisen. 
 
Det riktiga vimmlet av brats och jetsetare hade inte hade inte riktigt kommit men visst såg man att en viss stil stack ut runt tennisen. Och då menar jag inte bara alla arbetarna/volontärernas blårandiga H&M-skjortor!
 

Sommarutflykt #2

Idag bar det av på utflykt nummer två med Skånetrafikens sommarkort. Till Malmö igen. 
 
Idag gav jag Johan en guidad tur uppe på Kirseberg - aka Backarna. Det är ju där jag hängde när jag gick på mellan- och högstadiet. Vi började turen på Kirsebergs torg där vi hoppade av bussen. Vi gick genom de mysiga gatorna och gränderna med gathus ner till Kirsebergsskolan. Sen gick vi längs Norra Bulltogtavägen förbi fängelset, Dalhems IP och vidare till Bejjan aka Beijers park. Där var det svalt och skönt att strosa (inte springa!) runt. Vi tig en avstickare ut för att kika på Östra sjukhusområdet och på Kirsebergs idrottshall. Sen kom vi till den bästa delen av Bejjan - området runt dammen. Där avnjöt vi varsin glass från caféet. Sen gick vi via Bulltoftaskolan längs Vattenverksvägen bort till Kirsebergs kyrka och vidare ner genom Sandbackegången. Turen avslutades längs Södra Bulltoftavägen mot Värnhem. Med en avstickare upp i "Tjyvaparken".
 
Dagen i Malmö avslutades med middag på Jensens Böffhus. Mycket gott - efter en portion revben och en belgisk chokladkaka till desert var vi rejält mätta :)
 
 

Sommarstädning

Jag har "tjatat" på Johan sedan i julas om att vi behöver städa i de två förråd/klädkammare som vi har i lägenheten. Igår blev det äntligen av vilket känns superhärligt!
 
Före jag flyttade in så röjde vi lite (gissa vems initiativ det var?) så att mina grejer skulle få plats, och att Johan skulle packa upp sina sista flyttlådor. Sen gjorde vi iordning lite efterhand som mina grejer packades upp. Nu ett år senare har vi bott in oss lite mer och då fanns åter ett behov av att organisera de olika sakerna bättre. Det fanns tavlor som skulle hängas upp på väggen och som vi också hängde upp igår. Det fanns saker som skulle kastas. Det fanns saker som vi vill spara men inte använder just nu som alltså lika gärna kan bo på vinden.
Nu är det mycket mer välorganiserat.
 
Jag är extra nöjd med att:
1. Vi nu hittat en plats för Johans stora tennisväska - den tidigare placeringen framför frysen var inte så praktisk.
2. Att min Lasse Åberg-tavla blev upphängd.
3. Att vi skapade mer golvutrymme i klädkammaren.
 
Det är så skönt när det är fixat!

Pang i bygget

Igår var det dags för mamma att få sin födelsedagspresent från pappa. En teaterupplevelse för hela familjen på Fredriksdalsteatern! Snäll som vi är så "offrade" Johan och jag en tisdagkväll framför tv:n för att följa med :)
 
Inte riktigt så kanske. Vi hängde mer än gärna på. Faktum är att vi har laddat inför kvällen genom att plöja igenom tv-seriens alla 12 avsnitt den senaste veckan.
Pjäsen var bra och rolig. Skådespelarna hade bra tolkningar av originalet även om Adde Malmberg inte riktigt var i närheten av att vara lika arg, stirrig eller i det upplösningstillstånd som John Cleese lyckas med. Å andra sidan så är ju han rätt säregen.
En sak som annars saknades var överraskningsmomentet. Eftersom föreställningen bygger på tre avsnitt av tv-serien och de i princip var direkta översättningar från originalet, så viste vi ju hela tiden vilka skämt som väntade.
Tyckte dekoren var snygg och fiffigt upplagd för att få med alla rummen på hotellet (receptionen, baren, matsalen och köket samt gästrum).
 
Vädret visade sig också från sin allra bästa sida. Det var klarblå himmel hela kvällen och hyfsat varmt. I alla fall för oss som tagit rejält med kläder på!
 
Helhetsupplevelsen, inklusive muffins i pausen, var väldigt bra :)
Vi säger tack och bock och vill i framtiden uppmuntra till fler presenter av detta slag!

RSS 2.0