Fältövning

I eftermiddags var vi på SYSAV i Malmö för att lära oss ta prover i fat och i mark. Kul idé, och ambitiöst gjort då de låtet SYSAV rigga upp fat med riktigt farligt avfall som vi kunde leka med. Tjockflytande oljor, lösningsmedel och benisn. Efter en timme där var man nästan lite snurrig, trots att det var utomhus...

Men, jättedålig planering. Vi, som inte har någon erfarenhet av detta, fixade inte att provta nio fat på 45 minuter eller vad det var som var tänkt. Vi viste inte ens hur instrumenten fungerade, och ingen visade. Det tog väl i stället det dubbla kan jag tro. Markprovtagningen däremot gick på nolltid. Och när vi drog över på tiden var det ingen som brydde sig, av lärarna vill säga. Busschauffören var nog inte så glad och vi var inte glada. I stället för att åka från SYSAV vid 16, åkte vi 16.40... Inte okej.

Kompensation? Ja, tack!
Kommer vi få det? Högst osannolikt. Vi fick ju inte ens en ursäkt idag.

Kanske är jag onödigt arg, men jag är stressad inför tentan. Det blir ingen tid att plugga på. Jag är så sjukt trött på allt just nu... Ska bli skönt att komma bort och plugga i helgen.


Städat

Har dammsugit. Äntligen. Minns inte ens när jag gjorde det senast. Rasslade rejält i röret i alla fall. Golvet är skitit med, får ta och göra en storstädning nästa vecka när jag har tid. Efter tentan. Mycket som ska göras då...

Bostadskö

Nu har jag varit duktig och fått tummarna loss och ställt mig i bostadsköer hos Boplats Syd och LKF. För att ha skuggan av en chans att få en lägenhet den dagen jag tröttnar på / blir utslängd från AFB.

Tack för knuffen, mamma!

Suck,

Man blir bara så trött ibland. På allt.

Bevissäkring

Inomhusmiljö
Industriell reningsteknik
Klimat
Luftvård
Kemikalier
Lantbruk
Enskilda avlopp

Bevissäkring

Idag började vi på sista delkursen. Kanske den som är mest spänande, att få leka polis lite grann =)
Positivt också att den inte ska vara med på tentan, utan examineras för sig i nästa vecka. Inte heller klimatdelen kommer på tentan, den anses redan examinerad (är klar med och godkänd på min uppgift). Skönt, det är tillräckligt ändå.
Lantbruk var ganska tråkigt, men enskilda avlopp ganska kul ändå. Finns en del ganska spejsade toaletter faktiskt =)

Inläsningsdag imorgon. Tack. Äntligen!

Vilken adress?

Jo, jag är lite stressad. Mycket i skallen. Ska bli VÄLDIGT skönt när den här kursen tar slut.

Var på treminutersbesök hos läkaren idag. Saknar gamle Forrsell (inte för att han var till åren gammal alltså, tvärt om ;)). Ämnesomsättningen var okej, hade dock lite lågt järn. Blir till att äta broccoli och dricka Blutsaft nu ett tag. Som av en slump hade jag planerat in broccoli i dagens middag, och därmed morgondagens lunch...

Har nu startat upp min (mina) mejladresser som MYS-ordförande (studierådet alltså). Två stycken blev det. Räknade efter att jag har nu åtta mejladresser som är knutna till mig... Vad jag kan komma ihåg. Av dem använder jag fem. Tre ligger på g-mail (två i samma inloggning). För två veckor sedan hade jag aldrig använt gmail. Börjar se dess fördelar nu. Många bra funktioner!
Man kan ju bli lite schitzofren, ska jag mejla som privatpersonen Sara, studenten Sara eller MYS-orförande Sara?

Sen anmälan

Igår gick det inte att anmäla sig. Fick tipset att gå upp tidigt idag och fixa det. Jag gick inte upp tidigare än vanligt, men slog på datorn tidigt. Och det funkade. Folk anmäler sig tydligen inte så här tidigt...

Jag har nu anmält mig till följande:
- Hydrogeologi 15hp
- Examensarbete för kandidatexamen 15 hp

Känner skräckblandad förtjusning över att göra ex-jobb. Det ska bli roligt och det är kul att jag nu kommit så långt i utbildingen att det snart är dags! Samtidigt är det lite ångest för att bestämma vad det ska handla om! Min inriktning kommer bli markvård så jag skulle gärna göra något om soptippar/avfall eller om förorenad mark. Jättespännande områden! (jag är inte ironisk!)

Frustration

Åh! Jag hinner ju aldrig göra något!

Längtar till nästa kurs. Mycket bättre schema, tyvärr hjälper det inte mig nu. För det är nu allt måste göras... Kan ju inte gärna skjuta upp tentapluggandet till nästa kurs. Och just nu kan jag jag inte skjuta upp allt annat heller. Jag måste handla, laga mat, söka kurser, städa (då och då iaf), röra på mig, komma igång med MYS-arbetet och VILA, nu. Det kan jag inte heller sljuta upp till nästa kurs.
 

Måndag igen

En lång men trevlig helg är slut. Nu kan jag pusta ut, när lugnet har återvänt till lägenheten =)

Har ju dock kursen att tänka på. Och studierådet. Det är en del. Nu har vi bra tre veckor kvar till tentan också, så nu gäller det att lägga i en växel ad det gäller pluggandet.

Imorgon ska vi på studiebesök till ett lantbruk. Kom på idag att det kanske krävs oömma skor. Och de enda jag har här i Lund, det är gummistövlarna. Så det får väl bli dem. Kommer se jätteknäppt ut tillsammans med vinterkappan. Inte på Ekologihuset kanske, där är gummistööar helt okej, men på bussen ut till lantbruket!
Jag har i alla fall tvättat av dem, sist jag hade dem var när vi hade jordartsexkursion i våras. Då klampade vi runt i kärr och sånt, så de var ganska rejält leriga kan man säga =) Varför jag nu inte rengjorde dem redan i våras... Jaja, nu är det skinande rena i alla fall!

Nu ska jag försöka författa ett mejl till miljöstudenterna och presentera mig som ordförande... Har ingen aning om vad jag ska skriva...

Hemmadag

Varför är det så svårt att bara sätta sig ner vid datorn och göra det man ska lite snabbt?

Är hemma idag och vårdar migrän.

Tänkte prova gå till föreläsningen först. Men på schemat stod "Förorenade områden och PCB i hus". Vad kan vara nytt? PCB i hus har vi redan pratat om i denna kursen och jag har gjort ett projektarbete i det. Förorenade områden (förorenad mark) har jag läset en hel 15 hp kurs i!!!

Så jag stannade hemma.
"Härlig inställning", tyckte Hanna.
Och f-n vad skönt det är att bara skrota runt i egen takt!

Irriterande nog så finns inga föreläsningsanteckningar uppe på kurshemsidan.

Gäst i kväll =) Ska städa och fixa lite.

Nu är det officiellt...

... att jag är ordförande för miljövetarnas studieråd!

Dessutom studentrepresentant i institutionsstyrelsen.

-"Nu är det vi som bestämmer", sa jag till B, när vi cyklade hem efter mötet. B är vice ordförande. och vårt stora projekt är att informera studenterna om vad studierådet gör och kan göra. Så att fler blir intresserade i studiefrågorna och kommer på mötena. Idag kom ingen, som inte var med i gamla styrelsen, ville bli med i nya (vi var två) eller var kursombud och särskillt inbjudna till mötet...

Studentafton 6 oktober...

... med Anders Jansson och Johan Wester från HippHipp var jättebra. De två kan verkligen snacka. Cafe Athen i AF-Borgen var fyllt med folk som ställde flera bra frågor på slutet. Först pratade herrarna om hur de hamnat i komikerbranschen via studentspexen på universitetet och Lundakarnevalerna. Många poäng hade de inte tagit. Johan, inskriven på universitetet i sju år lyckades ta 138 hp (lite mer än två års heltidsstuder alltså). Han kallade sin utbildningen en TP-utbildning (spelet). Anders, okänt hur länge han var inskriven, lyckades ta 7,5 hp i spanska, dvs tio veckor... Inte så imponerande - men de har ju lyckats ändå!

Hålla låda och prata kunde de verkligen. Få ihop en rolig anekdot på nästan varje ämne och fråga. Roligt och intressant. Skrattade så man fick kramp emellanåt...

Ännu en del i kursen avklarad

Inomhusmiljö
Industriell reningsteknik
Klimat
Luftvård
Kemikalier
Lantbruk
Enskilda avlopp
Bevissäkring

Klimat är egentligen slut, men eftersom jag missade redovisningen förra veckan på det projektarbetet så måste jag göra kompletteringsuppgift.Och den är inte inlämnad än. Ska börja skriva nu strax.

Luftvård var annars en ganska usel del, för den handlade inte om luftvård, utan om luftföroreningar. Och det är skillnad! Visst måste vi kunna föroreningrna för att kunna luftvårda, men det är ju inte direkt så att vi aldrig tidigare hört talas om partiklar, svaveldioxid och NOx... PÅ redovisninegn av projektarbetena idag pratade alla om nästan samma sak, jättetjatigt. Många tog upp problem och hälsoeffekter med partiklar (PM-10 och PM-2,5). Min grupp redovisade om Småskalig vedeldning. Och jag sa att "biobränslen är koldioxidneutrala". Varpå läraren ber oss förklara ordet koldioxidneutral så att klassen ska ha koll på det. Eh, jag tror vi har hört det förrut va?

Kemikalier imorgon då.

Uppdatering 5 oktober

Det blev ingen yoga idag. Har ont i huvudet, så jag beslöt att ta det lite lugnt i stället. Gick en promenad och dammsög lite... Har annars varit jätteduktig och gått på yogan varje vecka, måndagar är min yogakväll, sedan kursstarten. Vilket är fem veckor. Belönade mig själv med yogamatta och nya träningskläder.

I helgen var vi i stugan och tittade på regnet. Det blev två promenader, och då var det fullt regnställ som gällde. Med så mycket regn blev det lite mindre svamp än vi tänkt oss, men vi har ju redan plockat en hel del i år =)

Sista projektarbetet på den här kursen snart klart. Redovisning i morgon. Denna gången skulle det handla om luftföroreningar/luftvård så jag och min grupp skrev ihop lite om småskadlig vedeldning och dess hälsoeffekter och luftföroreningar. Intressant i och för sig, men vi är lite trötta på projektarbeten nu.

Förra veckan missade jag en redovisning så nu blir det kompletteringsuppgift på den. Var också en del i Malmö eftersom det passade sig så med aktiviteterna. Jag hälsade på P i hennes nya lägenhet. Avundsjuk ärordet. Jag vill också bo luftigt, fräscht, centralt och fint! Min lägenhet är bra på många vis, men luftig kan man inte kalla den! Skulle gärna vilja trycka in mer möbler om det hade gått. En byrå hade inte suttit fel, och ett lite större srivbord... Men men, man ska ju ha drömmar eller hur?

I helgen kommer R, ska bli himla roligt. Har börjat städa, haha. Eller egentligen inte. För det jag dammsugade idag kommer ju inte att synas på fredag. Så då blir dte till att städa igen. Mat ska handlas, speglen måste tvöttas och likaså köksgolvet. Och så får jag väl "piffa" lite =) Ska bli riktigt kul med besök i alla fall.

Och på onsdag är det val. Sen börjar jobbet. Om jag nu blir vald.

Om tio dagar ska valet inför vårterminen göras. Hydrogeologi + ??? Ja, vaddå? Suck.

RSS 2.0