Kylskåpsrensning

Tyckte det var dags att rensa kylskåpet lite idag. Har varit lite dålig på att slänga saker de senaste veckorna. Sen låg saker på felplats också, så de tog upp en massa onödig plats, det fixades också. 

Ut åkte gammal mjölk, gammal grädde, jättegammal grädde, en halv torkad citron och ett ägg som jag kokade för flera dagar sedan men fortfarande inte ätit upp hela (det är inte gott längre när det legat ett par dagar). Men kanske värst: en tom vinflaska som jag bara ställde in häromveckan när jag lagade risotto och inte orkade lägga den i återvinningen! Hur lat får man vara egentligen?

Middagsbjudning

Höll en liten middagsbjudning för gänget från hållbar stadsutvecklingsåret. Tur vi bara är fyra totalt så att vi fick plats :)

Förmiddagen var lektionsfri så den kunde jag ägna åt att städa, handla och baka rulltårta. Sedan när jag kom hem från föreläsningen vid fyra kunde jag koncentrera mig på matlagningen. Gick förvånansvärt smärtfritt faktiskt. Gjorde Jamie Olivers svamprisotto och den är så god! Lyckades hacka och förbereda allt i små skålar så när jag väl satte på plattan och började med risotton så var det vara att hälla i de olika ingedienserna efter hand. Kändes väldigt organiserat och bra! Blev väldigt krämig och fin faktiskt. Men hur den skulle ha räckt till sex personer som receptet sa, det förstår jag inte. Det som gör den så god är såklart möjligheten att ha egenplockade kantareller att stoppa i. Jag tror jag får köra en repis hemma i Malmö någongång :)

Den gick helt klart hem och det gjorde rulltårtan med. Och det var trevligt att återse gänget och höra vad som hänt sedan i somras. Hoppas vi kan fortsätta hålla kontakten.

Helgen i Malmö och Lund

Så har ännu en helg passerat och nu är det bara två veckor kvar till första advent. Inte utan att man börjar längta :)

Den gångna helgen har varit relativt lugn. Hade riktigt ont i huvudet i fredags när jag vaknade, det var bara att gå upp och ta en migräntablett för att sedan återvända till sängen. Blev bättre, men eftersom jag sedan varken vågade eller orkade plugga, dammsuga eller något dylikt så åkte jag hem till Malmö tidigare än jag tänkt. Blev uttråkad efter några timmar framför tvn! På lördagen var jag ganska bra så jag åkte in till Lund en sväng för att gå på stan med en kompis. Det blev fika och nya vinterkängor. Idag blev det både ikea och farsdags firande. Men med tanke på vad kängorna kostade så blev det inte mycket handlat på ikea. Bara muggunderlägg i kork, 4 för 9 kr. Ska ha som värmeskydd under den värmeljuslykta jag köpte häromdagen.

Hjälpsamma människor

Måste bara spontant hylla entusiaster som direkt nappar på att hjälpa till med en problemställning!

Jag ska göra ett projektarbete i min kurs (Tillämpad miljövetenskap), ett projekt som en handledare på Lomma kommun hittat på. Det handlar om ekologisk kompensation vid fysisk planering. När vi (jag och en till i klassen) sitter och pratar med handledaren om projektet nämner han en forskare på SLU i Alnarp som ska syssla med just detta. Jag känner igen nanmnet eftersom jag hade honom som föreläsare när jag läste i Alnarp så jag försöker leta lite i olika databaser efter hans publikationer. När jag inte hittar något av honom så skickar jag ett mejl där jag ber om lite söktips.

Varpå han svarar och är jätteentuseastisk, vill ge mig en kopia av sin bok samt träffas på en plats som jag bestämmer och prata mer om detta!

Helt otroligt, vilken tur man kan ha! Det är det som är så kul med kontakter i forskarvärlden, att de verkligen brinner för sin sak.

RSS 2.0