Fyra första sommardagarna

Sedan praktiken slutade i fredags med att jag bjöd på muffins, packade ihop mina sista rapporter, överlämnade mitt arbete till handledaren, lämnade in telefon och passerkort och fick en snygg mugg i present, så har dagarna flutit ihop. Varit både långa och korta, men mest härliga! Sommarlovet är här.
(Bara för att fira detta såg vi Sommarlovsmorgon på tv i måndags till frukosten. Måste säga att jag tycker det var bättre förr!)

Har annars hunnit med en hel del på dessa fyra första dagar av min sommar. Plockat och rensat en herrans massa jordgubbar, kokat sylt, bakat vetebullar med tre olika sorters fyllning, tvättat, varit på ikea, middag hos Johans föräldrar, tvättat lite till, strukit och packat, städat, ... Säkert har jag glömt något. Härliga dagar har det varit i alla fall. Nu bär det av norrut till stugan för midsommarfirande med älsklingen och släkten!

Ny, ny frisyr :)

Igår gjorde jag en planerad men ändå impulsiv sak när jag bestämde mig för att gå in till en helt okänd frisör och fixa till frisyren... Härom veckan klippte jag av en ganska bra bit av mitt långa hår så att det blev axelkort. Kände dock att det fortfarande var väldigt tjockt och ganska rakt avklippt så jag tänkte att en uppklippning inte skulle vara helt fel. Men eftersom min vanliga frisör har semester nu ett par veckor så visste jag inte riktigt vart jag skulle gå. Igår råkade jag dock gå förbi en salong som utlovade klippning för 80kr så då slog jag till... Utan att veta något om frisören gick jag in och frågade om han hade tid att klippa mig. Det hade han.

Bad om att få håret uppklippt men inte kortare och satt sedan som på nålar medan frisören gick loss på mitt hår med en ganska vild klippteknik. Jäklar vad hår det åkte av. Det blev kortare och framförallt mycket tunnare. Efteråt hade jag ångest typ en timme innan jag hunnit landa i själva grejen att jag tagit en sådan chansning. Sen när jag fått studera, tvätta och kamma igenom håret så känner jag mig ändå ganska nöjd. Blir fint till sommaren att det är så lätt och ledigt nu. Lättskött i stugan, inte så varmt och det kommer torka på nolltid efter bad! Dessutom med fördelen att det finns lite att växa i eftersom det blev lite kortare än vad jag kanske tänkt.

När jag låg på magen i sängen i morse kunde jag vända på huvudet utan att få allt hår i ansiktet, härlig känsla!

Fick beröm för frisyren idag på praktiken också så det är ju alltid kul :) och frågan "är det ännu kortare nu än förra veckan?", haha.

Men nu ska det inte bli kortare! Mina tofsar känns nästan lite stora för det är så tunnt...

Lördag

Åh vad trött jag är idag. Men glad och nöjd över att jag tog mig igenom hela veckan och var på praktiken alla dagar. Ingen migränmedicin, men har hällt i mig en del treo och ipren tyvärr. Nu är det i alla fall äntligen juni och det innebär att det idag bara är tio dagar kvar tills jag ska träffa min neurolog igen. Ser fram emot vad han ska lägga upp för plan åt mig och min huvudvärk.

Mycket annat kul händer också i juni. Praktiken slutar om två veckor och det ska faktisk bli ganska skönt att vara lite ledig! Det ska även bli en tur till Österlen och midsommarfirande med Johan. Redan imorgon snor vi åt oss lite mini-"semester" nere i Ystad. Hade hoppats på uteservering till middagen men det är kanske att hoppas för mycket. Vart tog sommaren vägen?

Idag ska jag fixa lite här hemma. Behövs ibland och är skönt att avsätta ordentligt med tid för det. Det blir lätt bortprioriterat i veckorna då en massa annat ska hinnas och orkas med.

RSS 2.0