Helgen i bilder

Lördag: Äpplemarknad i Kivik 



Söndag: promenad i Christinehofs ekopark. Vi fick sällskap av ett gäng kalvar som sprang med oss. Föräldrarna var lugnare trots att vi passerade på en armlängds avstånd. Vackra djur, Highland cattle. 




Cykel - ur funktion

Andra morgonen nu som jag inte kan cykla. Idag blev det stressigt. Johan påminde mig kl. 06:20 att jag skulle ta bussen. Då hade jag precis svalt frukosten och var inte påklädd. Bussen avgår 06:28. Och det är tvåan så en bit att gå också. Men det gick!

Min cykelnlev natten till igår utsatt för ett troligt stöldförsök. Låset som sitter på bakhjulet är i alla fall trasigt. Knoppen som man använder för att låsa  är borta. Det gör att jag inte tror att jag kan låsa den igen om jag låset upp. Vågar i alla fall inte chansa och cykla till stationen - ifall det inte går. 

Ups!

Stod på stationen i Lund lite mer än en timme sedan och skulle låsa upp min cykel. För att komma åt och låsa upp blocklåset runt framhjulet så var jag tvungen att gå runt till andra sidan cykelstället. Står det cyklar bredvid ens cykel är det nästan omöjligt att komma åt, man ska förbi styren och cykelkorgar. Lägg till en handväska som fastnar på vägen så blir det riktigt krångligt. Därför går jag helst runt när det är möjligt. Vilket jag alltså gjorde idag. Och försökte låsa upp låset. Det gick inte. 

Till saken hör att det har krånglat mycket och att jag häromveckan inte fick ut nyckeln på morgonen när cykeln skulle låsas fast. Så när nyckeln nu inte gick att vrida om så hann jag tänka många tankar. Hur ska jag göra för att få loss cykeln? Hur kommer jag hem idag? Till yogan ikväll? När hinner jag till affären och klaga på låset? Kan jag be någon om hjälp? När jag försökt och försökt reste jag mig så jag stod rakt, andades lite och tittade på min cykel. 
Trodde jag. 

Det visade sig att låset jag kämpade för att få upp inte alls var mitt lås på min cykel. Utan ett likadant lås på cykeln bredvid. Kunde blivit pinsamt. 

I mitt lås gick nyckeln som en smäck och jag kunde ta mig hem. Och nu kan jag strax ta mig till yogan. 

Upps!

Skottland röstar

Idag röstar Skottland om självständighet. Om det blir ja, kan jag då räkna in ett extra land på listan över hur många länder jag varit i?

Danmark, Norge, Tyskland, Polen, Tjeckien och Storbritannien.
Eller "...England och Skottland"?

Som om vi längtat...?

Just nu på Aktuellt:
"Strax får ni se den första debatten på fyra år mellan Gudrun Schyman och Jimmie Åkesson."

Som om det var valrörelsens stora händelse... Visst de är bra på att prata och argumentera båda men ändå...

Uppdatering efter debatten:
Johan och jag är överens. Schyman vann. Med råge. 

Hälsning från soffan

Idag gick jag till jobbet. Lite trött, hostig och rosslig i näsa-halssystemet men ändå bättre än tidigare. Dagen gick bra, min kollega som fått ta telefonen medan jag var borta såg glad ut. Lika glada var de som fixat kaffe under början på veckan. Råkade vara min kaffevecka den här veckan nämligen. Min första kaffevecka sen jag började. I våras slapp jag, men nu när jag blivit kvar längre så kom jag inte undan längre. Så denna vecka ska jag koka kaffe, duka fram frukost, tömma diskmaskinen, bära ut matavfallspåsen och på fredag beställa hem nya matvaror (typ ost och andra frukostmåsten). Så förutom telefonen hade jag köksbiten. Dessutom hade vd:n mejlat mig sent förra torsdagen (typ precis när jag stängt datorn för dagen) och ville ha en ppt med nuläge på avfallsplanen. Max fem sidor, väldigt översiktligt på en femteklassares nivå. Till imorgon eftermiddag. Så den har jag pysslat med idag. Tur telefonen uppförde sig och var ganska tyst. Inte blev jag klar heller, var inte så lätt att förenkla det så mycket!

Nu har jag i alla fall bäddat ner mig i soffan. Ikväll vårdar jag förkylningen 😀

RSS 2.0