Nya grannar

Yey, jag har fått nya grannar! Min gamla rökande, efterfestande och cykelockuperande hippie till granne har äntligen flyttat ut. Hoppas på några trevligare typer denna gång!

Balkongnytt augusti

Det växer så det knakar på vår balkong. Vi har båda riktigt hittat odlarglädjen. Och på mornarna har det inte varit sällan som vi varit ute och tittat till krukorna redan i morgonrock medan gröten står i mikron. Sedan två veckor tillbaka har vi nu också bord och stolar så det har blivit mycket enklare att äta frukost, lunch, fika eller middag där ute. Vi har provat på alla måltiderna, men vädret har inte riktigt varit med oss så det har inte varit så ofta. Men desto härligare när det väl går!
Det är en av de tråkiga med att jag nu bor hemma hos mig igen. Att det är långt till balkongen. Fast igår fick jag en leverans av tomater och physsalis som jag ska knapra på ikväll :)
 
 

1. Varje dag mognar det på vår balkong. Att odla physsalis var riktigt lyckat må jag säga. Bara häromdagen trillade det ner säkert 20 frukter från våra två plantor. De smakar inte riktigt som de från affären gör, men de är riktigt goda ändå. Vi kan också konstatera att jo det fungerar utmärkt att ha hallon i kruka på balkongen, de blir jättesmaskiga!
2. Salladen står sig riktigt fint och ser mer och mer ut som det huvud det ska knyta sig till nu under den tidiga hösten. Det enda tråkiga är att denna salladssort inte är särskillt god. Vi har faktiskt slutat plocka av den, då den är alldelles för besk. Nästa år blir det definitivt en annan sort, tills dess så får vi beundra dess utseende. Kanske hittar vi någon familjemedlem eller så som faktiskt gillar den. Så länge bladen var späda var de okej, men ju större de blev desto mindre goda.
3. Tomater i massor. Det mognar många nu, både av de röda och av de oranga. Så många att vi har infört köpförbud av småtomater, nu ska vi njuta av egen skörd!

Oj vad länge sedan sist...

Nu var det visst ett tag sedan jag skrev igen. Har inte suttit så mycket vid datorn faktiskt senaste tiden och det är väl positivt!

Tänkte presentera min nya vän tillika min nya inredningsdetalj. Pilatesbollen. Nu ska vi lära oss att komma överens och tillsammans med min sjukgymnast ska den förhoppningsvis hjälpa mig bli av med lite huvudvärk!

RSS 2.0