Balkongen en vecka senare

Efter en vecka i Småland med avkoppling, familj, släkt, bad och mina två första tennislektioner på typ tjugo år så är vi nu tillbaka på hemmaplan i Lund igen. När vi kom ut på balkongen undrade vi dock om vi kanske varit borta längre än så. Som det hade växt på sina håll. Känns som att tomatplantorna plötsligt är översållade av blommor, luktärten hade växt flera decimeter, koriandern såg helt annorlunda ut, rädisorna hade tagit sig, salladen är snart plockbar, petuniorna har slagit ut och två nya stora blommor i pelargonian... Dags för lite bilder snart tror jag!

En bra dag

Dagen började med ett besök hos neurologen som konstaterade att jag behöver skoinlägg...  Det är ju kanske lite komiskt, men det är underbart att ha hittat två människor som kan det här med migrän och ser till hela bilden. Som letar orsaker istället för att bara försöka bota symptom. Som kan det här med läkemedel och förstår att olika substanser passar olika människor. Som inte är lika trångsynta som vissa andra idioter man träffat.
 
Nu kom jag av mig lite, för det var ju egentligen dagen som helhet jag skulle skriva om. Resten av dagen har jag avlagt i lugn och ro. Det är härligt när man får en dag som inte känns stressad och där man därför får en massa smågrejer fixade som legat i bakhuvudet länge. Det finns en del sånt här hemma nu efter ihopflyttandet som inte är klart. Mycket av det måste vi ta tag i tillsammans, men idag har jag gjort några grejer. Fixat med lite sladdar, lagt ut en matta i hallen och veckostädat lite. Får väl se vad sambon säger när han kommer hem...
 
På tal om det så ska jag gå och snygga upp i köket före han kommer!

Att vara ute i god tid... men ändå bli försenad...

Vi var ute i god tid imorse. Johan var i alla fall definitivt ute i god tid. Ändå blev vi rejält försenade, för att typ allt gick snett. Från väder, till att vi blev stresade till att Skånetrafiken inte var i tid...
 
Johan skulle cykla till stationen, jag skulle ta bussen kl. 8.01 så vi kunde mötas och ta samma tåg kl. 8.13. Johan gick ut först men upptäcker att det regnar och bestämmer sig för att vänta in mig och också ta bussen. Han skippar att hoppa på en försenad buss som passerar för att vänta in mig och 8.01-bussen. Dessvärre kommer inte denna buss och vi får vänta tio minuter på nästa. Missar två tåg. Är lite stressade när vi kommer till stationen eftersom Johan har en tid att passa i Malmö och läser förmodligen fel på varifrån 8.22-tåget ska gå. Varför vi är på väg till fel perrong och därmed missar även detta tåg. Nu går ju tågen ofta och tidsavstånden är små. Så jag lugnar och säger att även med 8.30-tåget kommer han att hinna i tid. Och det hade han nog gjort om nu det tåget hade behagat att avgå i tid! Det blir fem minuter försenat. Sen klaffade faktiskt bussarna i Malmö, det kan man inte klaga på. En styck pojkvän blev levererad två minuter försenad till sin kurs.

RSS 2.0