Åsknatt

Igår kväll kunde jag inte sova. Typiskt när man försöker släcka tidigt efter en lång dag med utflykt och bilåkande. Men dels så hade jag ont i ryggen och dels hade jag kanske drukit lite för mycket stark te på kvällen, så somna det gick inte. När jag efter ett tag hörde åska borta i fjärran så blev jag allt lite stressad över att hinna somna innan den kom närmare. Att ligga vaken helt själv om åskan skulle komma precis över oss var inget som lockade. Jag gjorde en barriär av täcket för att inte störas av blixtrarna - med följden att det blev väldigt varmt.

Strax före ett intensifierades både blixtarna och åskan och jag hörde hur pappa kom ner och gick ut på verandan. (Något som garanterat hade väckt mig om jag nu hade lyckats somna.) Så jag gick också upp. Även mamma var uppe eftersom Hera var väldigt orolig. Så vi satt i vardagsrummet mellan tio i ett och halv två och tittade på ovädret. Maken till blixtrar har jag aldrig sett! Det blinkade flera gånger på raken som om någon lekte med kontakten till en lampa och de lyste upp hela sjön.

Men själva åskan höll sig på avstånd tack och lov, den kom aldrig precis över oss. Det är inte kul, vi har haft åtskilliga blixnedslag både i och i närheten av huset som kan göra en skakig i benen!


Tisdag

Det blev inte regn, i söndags, när jag och Petra var på konsert i Enskifteshagen. Tvärtom vädret var super. Trevligt var det också. Både att se Discoteka Yugostyle live efter att ha hört talas om dem en massa under året som klasskompis med trumpetaren och såklart att få en stund att träffas och uppdatera livet med Petra.

Idag har jag inte hunnit göra så mycket, men har i alla fall äntligen lyckats ringa två telefonsamtal och med det sparat nära 1800kr under kommande år! Genom att säga upp några överflödiga försäkringar och medlemskapet i hyresgästföreningen. Känns bra att spara på pengar, men säkerhetsföretaget gjorde sitt bästa för att tala om för mig att det var dåligt att inte vara försäkrad, såklart...

I eftermiddag blir det fika med familjen på Partisseriet på St Gertrud, en morsdagspresent som ska falla ut!

Är i Malmö igen

Hemma sedan igår. Onekligen skönt att kunna ta en ordentlig dusch! Och att bara få vara hemma några dagar och ha lite andra alternativ till sysslor jämfört med i stugan.

De sista (föräldrarfria) dagarna i stugan blev intensiva eftersom kusinerna kom dit så vi äntligen hade någon att hänga med. På torsdagen gjorde jag nog mer än vad jag totalt gjort på hela tiden innan. Det kändes så i alla fall! Vi började dagen med marknad i Ingatorp, det blev karameller, plastpåsar och en rulle ståltråd. Annars ägnade jag mig mest åt att shoppa till andra - mamma, pappa och lillebror! Kul det också :) På eftermiddagen blev det såväl kusinhäng som faster-fika och roddtur (åkte bara, medan lillebror rodde oss runt öarna i sjön). Kvällen fylldes av middag hos kusinerna, kubbspel och ordförklaringsspel. Kom i säng vid tolv, minst sagt trött efter en intensiv dag!


Grattis på namnsdagen

Idag har jag plockat och rensat kantareller, plockat smultron, legat på sängen och läst en god bok, lyssnat på Nanne Grönwalls sommarprogram i P1, grillat och ätit kladdkaka med grädde och smultron för att fira namnsdagen. Perfekt sommardag med andra ord - bortsett från att solen har lyst med sin frånvaro!



Perfekt tid för fönstermålning...?

Jag har lovat att måla lite fönster här i stugan under sommaren. Igår kände jag att det var dags att dra igång, kände stressen när pappa satte igång att skrapa bort den gamla färgen. Det gjorde han på förmiddagen när solen gassade och himmelen var blå, på eftermiddagen började dock molnen komma mer och mer. Alldelles lagom till att vi hakat ner fönstrena och jag öppnat färgburken så blev alla molnen hotfullt mörkblågrå och vinden blev kyligare. Det blev till att stressmåla, hur långt hinner jag innan regnet? Det blev insidan av det ena fönstret och utsidan av det andra, sen kom regnet och vi fick bära in dem i skydd på verandan. Så nu ligger där två halvfärdiga fönster och fönsterhålen är tätade med plast. Funderar nu som bäst på ifall jag ska måla klart dem på verandan eller om vi ska sätta i dem så länge, vädret lovar ju ingen bättring under helgen direkt...


Försökte lägga upp en bild, men det fungerade inte :(

RSS 2.0